szaszłyki - 3147 przepisów (strona:115/210)

Karmelowy sernik na zimno 94

odstawiamy do lodówki na 5 minut. Po tym czasie wyjmujemy sernik z lodówki i polewamy go połową sosu karmelowego (resztę możemy zostawić do dekoracji). Następnie za pomocą patyczka do szaszłyków tworzymy wzorki i wkładamy sernik do lodówki na przynajmniej godzinę. Dekorujemy według uznania. Gotowe! Drukuj przepis Przepis bierze udział w konkursie “Tajemnice doskonałego sernika” Artykuł Karmelowy sernik

Mostek w kuchni
Co zjeść na Bali? Balijskie jedzenie 150

Sambal Matah - dodatek do dań. Składa się głownie z szalotki, chilli, trawy cytrynowej oraz oleju kokosowego. Patrz:  dodatek do tempeh, Mahi Mahi i steku z tuńczyka. Sate Ayam - szaszłyki z kurczaka. Standardowo podawane z sałatką, ryżem i sosem orzechowym. Jedzcie je tylko i wyłącznie w sprawdzonych miejscach.  Nasi Campur - jest to ryż wokół, którego poukładane są dodatki - zarówno

Czarnawisienka
Borderlands 3 – Recenzja – Perfekcyjnie wysmażony chaos ze szczyptą niedociągnięć technicznych 107

hamburgerowe boty w Dynasty Diner, pudełka od płatków Splodes, które po uderzeniu grają gitary riff, klimatyczny pub i piekarnia Syren na Athenas, małe food tracki na Eden-6 i szaszłyki dziwnego pochodzenia grillowane na ulicach Promethei – dzięki temu moja galeria jedzeniowych screenshotów znowu powiększyła się o kilkadziesiąt eksponatów. Jest też parę kulinarnych easter eggów – jak np. książka

Nerds Kitchen
Imprezowe szaszłyki 99

Imprezowe szaszłyki Szybki sposób, na przekąskę. Składniki: ·        10 berlinek ·        4 plastry sera żółtego ·        ½ papryki czerwonej ·        ½ papryki żółtej ·        Białko z jajka ·        Ciasto francuskie Sposób przygotowania

Kulinarna Chwila
Wrapy pokusa dla wszystkich 124

Pomidor ·        5 placków tortilli ·        Cebula ·        Patyczek do szaszłyków Sposób przygotowania: 1.    Mięso kroimy na cienkie plastry. 2.    Do miski wlewamy jogurt. 3.    Dodajemy przyprawę gyros, paprykę, sól. 4.    Dokładnie mieszamy. 5.    Zanurzamy

Kulinarna Chwila
Pieczony kurczak faszerowany wątróbką i boczkiem 134

skórkę, uważając aby jej nie rozedrzeć. Rozsmarować część farszu między piersią kurczaka a skórą na piersi. Resztę farszu włożyć do środka kurczaka. Wykałaczkami (u mnie skrócone troszkę patyczki do szaszłyków, ponieważ okazało się, że wykałaczek w domu brak) spiąć skórę kurczaka przy szyi oraz na dole i zasznurować dratwą, mocno ściskając i przeplatając dratwę pomiędzy wbite wykałaczki. Kurczaka ułożyć

Kocham..lubię..gotuję..
Najlepsze ciasta na Wielkanoc 100

bardziej dostępne rodzynki.  Nr 3 SERNIK ŁACIATY Przepis znajdziecie tuta j. Niezwykle prosty i do tego ciekawie wyglądający. Wystarczy trochę kreatywności, aby postało nawet arcydzieło. Wystarczy patyczek do szaszłyków i możecie robić przeróżne wzory z ciemnej masy.  Nr 4 SERNIK CZEKOLADOWY  Z WANILIĄ Przepis znajdziecie tutaj. Sernik dla tych, którzy ubóstwiają tak jak czekoladę. Tym, która

zdrowo i aktywnie
Ciasto jogurtowe 138

układamy śliwki i posypujemy kruszonką. Pieczemy w piekarniku rozgrzanym na 180 stopni przez ok. 45 minut lub do tzw. suchego patyczka. Tzn. po ukłuciu środka ciasta drewnianym patyczkiem do szaszłyków nie może być na nim surowego ciasta. Gotowe ciasto wyciągamy z formy i studzimy na kratce. Dzięki temu będzie idealnie chrupiące z zewnątrz i miękkie i puszyste w środku. Smacznego

Ciastkozercy
Zielone jabłuszko 197

2min/obr.4. ] . Gotową śmietankę wyłożyć na zastygniętą galaretkę z jabłkami. C zekoladę rozpuścić , dodać mleko. Z płynnej masy czekoladowej na śmietanie za pomocą małej łyżeczki wykonać paseczki. Następnie patyczkiem do szaszłyków przeciągnąć w poprzek, raz w jedną a raz w drugą stronę.Odstawić do lodówki na minimum 2 godziny

Moje domowe kucharzenie
Czas na domowy kebab! 87

zrobionego z… pieczonego kalafiora. Danie zdrowe i ładnie się prezentujące. To będzie dobra wprawka do doner kebaba , zrobionego z pieczonego mięsa, nadzianego na specjalnie przygotowany stelaż z patyczków do szaszłyków, z którego ścinane ostrym nożem płatki pieczystego smakują absolutnie niezwykle. Niedawno dodaliśmy kolejny przepis na kebaba, przyprawionego w nieco inny sposób, podanego w towarzystwie prostej, a pysznej sałatki tabbouleh

Niedzielny kucharz
Poniedziałek: Smażone sajgonki 79

być za zimny, bo sajgonka tylko nasiąknie tłuszczem. Zbyt gorący ogień spali papier. Jak osiągnąć optymalną temperaturę? Otóż kiedy włożysz do oleju pałeczki do ryżu, albo gruby patyk do szaszłyków, a wokół końców zaczną tworzyć się pecherzyki powietrza, frytura jest gotowa. Jak smażyć sajgonki Do smażenia sajgonek nie trzeba zbyt dużo oleju, ale robisz je po raz pierwszy dobrze jest

Niedzielny kucharz
Wtorek: Drobiowe pulpeciki z serem 115

blogu. Zobaczcie też jak zrobić trzy obiady w godzinę i jak z kilku składników zrobić kilka lanczy, m.in. drobiowe pulpeciki z serem, które można wykorzystać jako bazę do szaszłyków. Drobiowe pulpeciki z serem Składniki: 500 g mielonego indyka lub kurczaka ½ szklanki tartego parmezanu ½ szklanki bułki tartej 1 łyżka włoska mieszanka ziół ( tu znajdziesz prosty przepi jak ją zrobić ), lub łyżka

Niedzielny kucharz
Środa: Niskokaloryczny hinduski kebab 134

wzdłuż, tak aby uzyskać po dwa cienkie płaty z każdego fileta. Posól je, popieprz, posyp przyprawą garam masala, odstaw na 20 minut. Krok 3 Nakładaj mięso na szpadelki do szaszłyków, spiralnie zakręcając je wokół patyczków. Rozgrzej na patelni 3 łyżki oleju. Wykładaj kebaby na rozgrzany tłuszcz. Smaż po 4-5 minut z każdej strony, aż mięso będzie przypieczone i gotowe

Niedzielny kucharz