Pieczony kurczak faszerowany wątróbką i boczkiem
Pieczony kurczak faszerowany wątróbką i boczkiem
Kurczak faszerowany - na świąteczny stół, uroczysty obiad lub po prostu bez okazji. Faszerowany wątróbką, boczkiem, cebulką, żurawiną i natką pietruszki nie tylko w środku, ale również pod skórką na piersi - dzięki temu nie jest wysuszony a fantastycznie soczysty. Za przepis na farsz bardzo dziękuję Halince , która z tym farszem przygotowuje pieczoną kaczkę. Farsz wyśmienicie smakuje zarówno z pieczoną kaczką, gęsią jak i kurczakiem :) Polecam serdecznie! Składniki: kurczak, tuszka 2-2,5 kg sól, pieprz 1 duży ... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Kocham..lubię..gotuję..
Autor
Effa
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
kurczak, pierś, piersi, boczek, mielone, bułki, pierś z kurczaka, pierś kurczaka, kurczak pieczony, kaczki, mięso, bułka pszenna, wątróbka drobiowa, obiad, szaszłyki, pieczony boczek, piersi z kurczaka faszerowane, piersi z kaczki, bez pieczenia, papryka faszerowana, jajka faszerowane , mięso mielone
Inne przepisy z Kocham..lubię..gotuję..
Dodaj komentarz