szaszłyki - 3147 przepisów (strona:118/210)

Wegańskie mini bezy 91

wsyp odrobinę barwnika i następnie nakładaj masę. Na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia formuj rękawem okręgi i mini bezy (wskazówka: jeśli chcesz wykonać lizaki, formuj bezy na patykach do szaszłyków lub wbij delikatnie patyki po upieczeniu bez). Z podanych proporcji wychodzą 2 duże blachy bez. Piecz bezy 60 min. w temperaturze 100 stopni C. Wartości odżywcze (sztuka): Kcal: 31 | Białko

Przepisy na widelcu
SAŁATKA GRECKA 124

dłońmi bądź łyżką. Sałatkę podawać od razu, gdyż wraz z dłuższym jej przechowywaniem traci swoje właściwości odżywcze, oraz wizualne. Sałatka idealnie smakuje do gorących dodatków, typu kiełbasa, karczek, czy szaszłyki z grilla

Calzonella.com
Kofty z mięsa mielonego 134

łyżeczki pieprzu cytrynowego płaska łyżeczka kurkumy płaska łyżeczka papryki słodkiej czerwonej 1 pęczek zielonej pietruszki ok.5 łyżek 1 duży ząbek czosnku pół szklanki wody lub bulionu 5 patyczków do szaszłyków Do mięsa dodajemy wszystkie przyprawy, wodę lub bulion oraz startą na tarce cebulę i czosnek oraz posiekaną zieloną pietruszkę . Całość dokładnie wyrabiamy i wkładamy do lodówki na 1 godzinę

Andzia Pichci
Corn dogi 111

miksujemy następnie dodajemy mąkę, olej, przyprawy. Całość ponownie miksujemy na na gładkie ciasto naleśnikowe.Ciasto powinno być gładkie i gęste. Parówki kroimy na połówki, następnie nabijamy na patyczki do szaszłyków. W dużej patelni rozgrzać olej do smażenia. Parówki zanurzamy w cieście naleśnikowym i szybkim ruchem wkładamy na rozgrzany tłuszcz. Smażymy z każdej strony na rumiano. Usmażone corn dogi odkładamy

Andzia Pichci
Poniedziałek: Smażone sajgonki 107

być za zimny, bo sajgonka tylko nasiąknie tłuszczem. Zbyt gorący ogień spali papier. Jak osiągnąć optymalną temperaturę? Otóż kiedy włożysz do oleju pałeczki do ryżu, albo gruby patyk do szaszłyków, a wokół końców zaczną tworzyć się pecherzyki powietrza, fryzura jest gotowa. Jak smażyć sajgonki Do smażenia sajgonek nie trzeba zbyt dużo oleju, ale na początek dobrze jest do wlać

Niedzielny kucharz
Grillowany mini kebab z cukinią 127

duże podłużne wałeczki, długie na około 10 cm. Po uformowaniu delikatnie obtoczyć w mące i lekko spłaszczyć. Wałeczki z mięsa można również nadziać na namoczone w wodzie patyczki do szaszłyków lub metalowe szerokie szpadki. Mięso na patyczkach łatwiej będzie obracać na grillu, u mnie bez patyczków, gdyż smażyłam na patelni grillowej. Patelnię grillową posmarować olejem i smażyć w trakcie obracając

Kuchcik gotuje
Sałatka z burakiem i nektarynką 120

myjemy buraki i owijamy je w folię aluminiową. Pieczemy w 160°C (z termoobiegiem) i pieczemy około godzinę, aż będą miękkie. Najłatwiej jest to sprawdzić za pomocą patyczka do szaszłyków, jeśli patyczek wbija się łatwo w buraka to znaczy, że są gotowe. Upieczone rozwijamy z folii i pozostawiamy do wystudzenia. Zimne buraczki obieramy i kroimy w cieniutkie plasterki. Najlepiej wykorzystać

PatiGotuje
Najlepsze przepisy z boczkiem i bekonem 104

indyka ser żółty- 4 plastry keczup wymieszany ze szczyptą cynamonu sos zrobiony z łyżki majonezu, łyżki soku z limonki i łyżki pasty chili masło pomidor 2 patyczki do szaszłyków Jak przygotować działkową kanapkę klubową? Artykuł Najlepsze przepisy z boczkiem i bekonem pochodzi z serwisu Ugotowanepozamiatane.pl

Ugotowane pozamiatane
Polędwiczka wieprzowa w marynacie keczupowej pieczona z cebulą 140

Polędwiczka wieprzowa gości na naszych talerzach często. Ta wersja w smaku przypomina wieprzowe szaszłyki a czas jej zrobienia jest zdecydowanie krótszy.  500g polędwiczki wieprzowej 3 nieduże cebule 5 łyżek keczupu  1 łyżka słodkiej papryki  3 ząbki czosnku  sól, pieprz  1 łyżka oleju 1. Z polędwicy odcinamy błonki. Kroimy ją na 2-3 kawałki.  Nakrawamy

Szefowa kuchni
Miodowe skrzydełka z grilla 125

Miodowe skrzydełka z grilla to błyskawiczna wersja dania z rusztu. Skrzydełka nie wymagają zbyt długiego marynowania. Ta marynata nada im chrupkości i odrobinę słodyczy. Skrzydełka , a

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Błyskawiczna marynata do karkówki na grilla 241

Pokażę Wam jak przygotować bardzo szybką i bardzo prostą marynatę do karkówki na grilla. Do jej przygotowania użyjemy zarówno jogurtu naturalnego, który sprawi, że mięso będzie

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Czas na domowy kebab! 117

zrobionego z… pieczonego kalafiora. Danie zdrowe i ładnie się prezentujące. To będzie dobra wprawka do doner kebaba , zrobionego z pieczonego mięsa, nadzianego na specjalnie przygotowany stelaż z patyczków do szaszłyków, z którego ścinane ostrym nożem płatki pieczystego smakują absolutnie niezwykle. Niedawno dodaliśmy kolejny przepis na kebaba, przyprawionego w nieco inny sposób, podanego w towarzystwie prostej, a pysznej sałatki tabbouleh

Niedzielny kucharz
Czwarte urodziny bloga! - podsumowanie, zmiany 67

uczestników przygotowany wcześniej plik ze wskazówkami wraz z przykładowym menu zawierającym autorskie przepisy. Przygotowałam energetyczny koktajl z guaraną i figami, którym wszystkich poczęstowałam. Na koniec wspólnie przyrządziliśmy warzywne szaszłyki i sałatkę na integracyjnego grilla. Całą fotorelację możecie obejrzeć na naszym fanpage, który istnieje pod tą samą nazwą (niedługo rusza edycja zimowa, także serdecznie zapraszamy!). Myślę, że to był całkiem udany

Kuchnia Ellie
GRILLOWA UCZTA NIE TYLKO W TRADYCYJNYM WYDANIU! 101

grillowałam na razie tylko 1 raz, ale za to uczta była iście wymarzona! Takie rozpoczęcie sezonu to ja rozumiem! Oprócz standardowych dań serwowanych na grillu, takich jak kiełbaski, szaszłyki czy apetyczne sałatki, znalazło się miejsce również dla niekonwencjonalnych dań na grilla! Grillowane bagietki ze śledziem i warzywami niesamowicie pozytywnie zaskoczyły wszystkich! Każdy z wielką przyjemnością zjadł bułę do końca! Taka

Ostra na Słodko
Babeczki biszkoptowe z truskawkami 118

metalowe foremki smarujemy masłem i lekko oprószamy mąką. Równomiernie wkładamy do nich ciasto. Pieczemy przez 10-15 minut w temp. 180 stopni (możemy sprawdzić stopień wypieczenia cienkim patyczkiem do szaszłyków do tzw. suchego patyczka). Tartaletki studzimy i wyjmujemy z foremek. Galaretkę rozpuszczamy w 150 ml gorącej wody. Studzimy i wstawiamy naczynie do lodówki, aż zacznie lekko tężeć, wtedy za pomocą

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię