szaszłyki - 3147 przepisów (strona:166/210)

Stek Delmonico – najsłynniejszy nowojorski stek 166

stopnia wysmażenia. Grzyby powinny być kruche. Wszystko zdjąć z grilla. Grzyby pokroić na małe trójkąty. Kawałki grzybów i suszone pomidory nadziewać na gałązki rozmarynu. Steki umieścić na talerzu z szaszłykami rozmarynowymi i polane przygotowanym wcześniej sosem. Stek Delmonico – najsłynniejszy nowojorski stek is a post from: naRuszcie.pl The post Stek Delmonico – najsłynniejszy nowojorski stek appeared first on naRuszcie.pl

naRuszcie
Deser z grilla – grillowanie deserów jest pełne zabawy i aromatu 175

Można spędzić cały dzień na grillowaniu najlepszych szaszłyków, steków i innych potraw. Można też w akrobatyczny sposób obracać hamburgery podczas grillowania. Ale jeśli będziemy grillować deser na grillu wszyscy obecni przy tym goście to zapamiętają. Grillowane desery są rzadkością, są też bardzo wyjątkowe i z reguły nikt z naszych gości się ich nie spodziewa. Tak się dzieje ponieważ większość ludzi

naRuszcie
Gulasz z indyka 154

jest super miękkie, polecam..Mięsko z indyka natarłam przyprawą meksykańską . Skład przyprawy: sól, chili, pieprz cayen, cebula, czosnek, liść laurowy mielony,kmin rzymski. Przyprawa uniwersalna do mięs, sosów, gulaszu, szaszłyków, grilla. udko z indyka  przyprawa meksykańska marchew cebula czosnek sól, pieprz majeranek ziele angielskie, listek laurowy Z uda wyjąć kość i pokroić w kostkę, natrzeć przyprawą i odstawić

Moje domowe kucharzenie
Proste babeczki kokosowe 147

Czas, kiedy babeczki są w piecu możemy wykorzystać na przygotowanie kremu . Po wyciągnięciu z pieca można upewnić się czy babeczki na pewno są upieczone za pomocą drewnianego patyczka do szaszłyków. Wystarczy wbić go w środek, po wyciągnięciu nie powinien mieć przyklejonego surowego ciasta. Zanim nałożymy na nie krem musimy sprawdzić czy są już zupełnie zimne. Krem przekładamy do szprycy

Ciastkozercy
Obiecane i długo wyczekiwane pierniczki! 130

ciastka trochę podrosnę w piekarniku), wykrawamy ciastka i pieczemy przez 8-10 minut w temperaturze 180 stopni. Ja w ciastkach jeszcze przed wrzuceniem do piekarnika robię dziurki (patyczkiem do szaszłyka - potrzeba w końcu matką wynalazku) na wypadek gdyby obdarowani chcieli je widzieć na swoich choinkach. Ozdabiamy wedle uznania. Smacznego :) Zapraszam na profil  Ewa Kuchennie na facebooku: KLIK

Ewa Kuchennie - Kuchnia to serce domu!
Palcem po mapie: Warszawa, La Maison Gourmand, Chłodna 15 121

widać było, że obsługa nie do końca się wyrabia. Walczyli dzielnie, ale był moment, kiedy talerze były raczej puste niż pełne. Inaczej z ciepłymi daniami, których były 3 - mini szaszłyki, zraziki i zupa dyniowa. Wszystkie 3 pozycje - bardzo smaczne. I moja ulubiona część: wypieki i lody. Lodów mnóstwo, aż nie wiadomo na co się zdecydować. Mogę z czystym sumieniem polecić

Ewa Kuchennie - Kuchnia to serce domu!
Chow mein z krewetkami a'la Gok Wan 309

sposobów można jeść krewetki, skoczcie do sklepu, rozgrzejcie patelnie i przygotujcie z makaronem chow mein.  "Krewetki to owoce morza. Można je smażyć, gotować , dusić, piec. Są szaszłyki z krewetek, krewetki w tomacie, krewetki w zalewie, krewetki smażone w głębokim tłuszczu, panierowane. Krewetki z ananasem, krewetki z cytryną, krewetki z kokosem, krewetki z papryką. Zupa z krewetek, gulasz z krewetek

W kuchni wieczorem
Burgery z indyka 211

stron. Bułki lekko podgrzać, przekroić na pół. Na spodach bułek ułożyć sałatę, ser, mięso, cebulę, korniszony, pomidory. Polać keczupem, przyłożyć wierzchnie części bułek i spiąć patyczkami do szaszłyków

Czerwień i błękit
57. Zupa gulaszowa z pikantnymi bułeczkami - serduszkami 93

wyrośnięcia przez ok 20 minut, a następnie upiec w piekarniku nagrzanym do 170 stopni przez 15-20 minut. 11. Przed podaniem z zupą gulaszową bułeczki można nadziać jak szaszłyk na patyk

Jadło i czytadło
Świąteczna dekoracja - bałwanek z jajek 127

macie pomysłu na świąteczną dekoracje waszych dań? Wystarczą dwa jajka - większe i mniejsze, kawałek ugotowanej marchewki, ziarnka pieprzu i patyk, taki od szaszłyków, na który nadziewamy jajka i czapeczkę, aby nam się wszystko stabilnie trzymało. Pamiętajcie, że jajka muszą być kilkudniowe, aby się łatwo i ładnie obrały ze skorupki

Jadło i czytadło
Drzewko owocowe 121

drzewko miało właśnie swój debiut na uroczystości rodzinnej. Goście zaciekawieni oryginalnością podania świeżych owoców, drzewko nazwali jeżem ;-) Raz przygotowana konstrukcja posłuży nam już na zawsze a utykać można małe szaszłyki, koreczki i cokolwiek przyjdzie nam do głowy. Aby przygotować drzewko potrzebujemy: - doniczkę, moja ma wysokość ok 13 cm, - solidny kij ok. 30 cm (np. drewniany kij  od szczotki

Jadło i czytadło
Lizaki na Dzień Dziecka i nie tylko 107

oczekiwanie na efekt końcowy może być ciekawą zabawą.  Do przygotowania jednego lizaka potrzebujemy: ok. 7 kolorowych cukierków typu landrynki,  dodatkowo kolorowe draże, groszki itp. patyk - taki od szaszłyków Na metalową lub szklaną żaroodporną tackę lub płaską miskę układamy cukierki blisko siebie. Tacka musi być na tyle duża, aby potem zmieścił się tam jeszcze patyk w pozycji leżącej

Jadło i czytadło
Zawijasy z łososia podane z lodami z pietruszki i sałatą miodową 174

myjemy, osuszamy i rwiemy na strzępy, dolewamy sos i mieszamy, najlepiej dłońmi, tak aby liście dokładnie pokryły się sosem. Wyjmujemy łososia z lodówki i nadziewamy go na patyki do szaszłyków. Z wyrośniętego ciasta drożdżowego formujemy długie wałeczki o długości ok 15-20 cm i średnicy około 2 cm i owijamy nim łososia. Końce ciasta mocno doklejamy do patyczków

Jadło i czytadło
Proste muffinki bananowe 233

sprawdza się świetnie. Muffinki pieczemy około 25 - 30 min w temperaturze 200 stopni. Po wyciągnięciu z pieca można upewnić się czy napewno są upieczone za pomocą drewnianego patyczka do szaszłyków. Wystarczy wbić go w środek, po wyciągnięciu nie powinien mieć przyklejonego surowego ciasta. Smacznego! ciastkożercy

Ciastkozercy
Pączki z marmoladą 1376

góry, zamykając marmoladę w pączku. W garnku roztapiamy smalec z olejem. Smażymy pączki z obu stron, najpierw stroną, gdzie były sklejane - w dół. Gdy się zarumienią, patyczkiem do szaszłyków sprawdzamy czy są już gotowe. Żeby tłuszcz nie ciemniał, wrzucamy plasterek obranego, surowego ziemniaka. Gotowe pączki odsączamy na papierowym ręczniku i posypujemy cukrem pudrem lub polewamy lukrem

Moje Kuchenne Rewelacje