szalotka - 3092 przepisów (strona:128/207)

Śledzie w sosie tatarskim 181

Składniki: 200 g filetów ala matias 1 szalotka 3 ogórki konserwowe 1/2 słoiczka grzybów marynowanych 3 łyżki majonezu sól, pieprz Przygotowanie: Filety śledziowe zalać wodą i ostawić na noc do … Czytaj dalej Śledzie w sosie tatarskim

czarrna od kuchni
Kotlety pieczarkowe z fasoli czyli Niedzielne Mielenie odc.46 165

zmieniałam, inaczej wszystko przygotowałam i nie podałam w bułce :) Kotlety pieczarkowe z fasoli 4 duże pieczarki (bez skórki), przekrojone na 4 części 1 puszka czarnej fasoli, odcedzona 1 cebulka szalotka pół główki brokuła 2 duże jajka 100 ml bułki tartej pół łyżeczki suszonego tymianku 1 ząbek czosnku sól, pieprz i olej do smażenia Do miski blendera wkładamy pieczarki, fasole

Dzieje kuchennej Wiewióry
Sałatka z kaszy bulgur ze strączkami i papryka czyli Niedzielne Śniadanie odc.113 325

pudelka do pracy czy szkolnej śniadaniówki :) Sałatka z kaszy bulgur ze strączkami (ciecierzyca/soczewica/fasola) i papryką po ok. 1 szklanki ugotowanej ciecierzycy/soczewicy/innego strączka oraz kaszy bulgur niewielka cebulka np. szalotka po jednej małej papryce czerwonej i żółtej lub po pół dużej garść grubo posiekanej karbowanej natki pietruszki sos: po pół łyżeczki mielonego kuminu i słodkiej papryki łyżka syropu klonowego

Dzieje kuchennej Wiewióry
Idealne na lunch do pracy – musaka z komosą na skróty 150

czas później wyciągnąć z lodówki i zjeść, pachnące przyprawami korzennymi, aromatyczne danie! Czas przygotowania : 30 minut Poziom trudności : łatwe Liczba porcji : dla 2 osób Składniki: 250 g mielonego indyka Szalotka lub mała cebula 2 średniej wielkości bakłażany Ząbek czosnku Łyżka oregano 1/3 łyżeczki cynamonu Łyżka przecieru pomidorowego 1/3 szklanki czerwonego wina (opcjonalnie) Serek kozi 50 g 1/2 szklanki komosy

Niedzielny kucharz
Rolada Wieprzowa z Kabanosem i Mozzarellą w Sosie Marchewkowo-Paprykowym 130

firmy DUDA 5 plastrów schabu 1 kulka mozzarelli papryka słodka w proszku sól pieprz 1 łyżka masła SOS: 2 marchewki 1/4 papryki czerwonej 1/2 papryki żółtej 3-4 cebule szalotki 1 łyżka masła 3 ząbki czosnku papryka ostra papryka słodka sól pieprz sól czosnkowa koperek suszony kurkuma woda około 600ml WYKONANIE: 1. Schab rozbić, posolić, popieprzyć, posypać czerwoną papryką

Dziś Ja gotuje
Burger ze śliwkowym sosem bbq 128

sosu worcestershire łyżka octu balsamicznego łyżka miodu 0,5 łyżeczki wędzonej papryki Pozostałe składniki na 4 burgery: 4 bułki hamburgerowe 600 g wołowiny mielonej sól morska pieprz duża cebula szalotka łyżeczka musztardy francuskiej olej Dodatki (jakie lubicie): rukola pomidor ogórek konserwowy cebula ser cheddar Przygotowanie: SLIWKOWY SOS BBQ Wszystkie składniki wrzuć do wysokiego naczynia i zblenduj do otrzymania jednolitego płynu

Kierunekuchnia
Pieczona cielęcina w sosie własnym z kluskami śląskimi 494

dodatkami. Polecam serwować również na zimno ,,Pieczeń z łopatki cielęcej w rozmarynie” . Składniki na pieczeń: 0,5 kg łopatki cielęcej 3 łyżki masła klarowanego 2 ząbki czosnku 1 duża szalotka 4 gałązki rozmarynu pieprz sól dratwa lub sznurek jutowy Składniki na sos: 1 łyżka mąki pszennej woda pieprz sól Składniki na kluski śląskie (około 3 porcje): 2 łyżki mąki ziemniaczanej

Kierunekuchnia
Bazyliowe wrapy z kurczakiem w marynacie satay i chrupiącą szynką serrano. 145

gorącej wody 1/2 łyżeczki soli 2 łyżeczki suszonej bazylii 2 łyżki oliwy z oliwek II. Kurczak w marynacie satay: 500 g piersi kurczaka odrobina oleju arachidowego 1 szalotka (średniej wielkości, drobno pokrojona) 3 duże ząbki czosnku (drobno posiekane) 1 świeża, zielona papryczka chili (drobno pokrojona, z pestkami) 1/3 szklanki jasnego sosu sojowego 2 łyżki sosu rybnego 2 łyżeczki octu ryżowego

DominikaDolci
Falafel z proziakami i ognistym sosem 123

kolendry płaska łyżeczka sody surówka: ok. 250 g czerwonej kapusty kilka rzodkiewek gruboziarnista sól sos: 4 kopiaste łyżki łagodnego ketchupu sok z połowy czerwonej pomarańczy łyżeczka czerwonego tabasco dodatkowo: szalotka natka pietruszki Dzień wcześniej namaczamy ciecierzycę w zimnej wodzie. […] Artykuł Falafel z proziakami i ognistym sosem pochodzi z serwisu Mienta blog

Mienta blog
Curry z kurczaka z mlekiem kokosowym i pomidorami- Coconut Malai Chicken Curry 174

osób 400 g piersi kurczaka 2 lub 3 dojrzałe pomidory lub ew. 1 puszka pomidorów w kawałkach 1/2 puszki mleka kokosowego 1 nieduża cebula – może być szalotka 1 ząbek czosnku 1 płaska łyżeczka świeżego imbiru 1/2 łyżeczki kurkumy 1/2 łyżeczki zmielonego kminu rzymskiego 1/2 łyżeczki ziaren kolendry sproszkowana chili do smaku plus ew. posiekana mała papryczka chili

Patchwork
3 pomysły na domowe sosy do sałatek i rady jak zrobić dobry dressing 203

białego możesz wykorzystać ocet balsamiczny, dodatkowo możesz też dodać do sosu łyżeczkę miodu - otrzymasz w ten sposób słodszy dressing.  Zamiast czosnku możesz dodać do sosu posiekaną drobno cebulkę szalotkę.  Zamiast musztardy możesz dodać łyżeczkę płatków chilli - dla fanów pikantnych smaków.  Do czego pasuje?   Do sałatek na bazie sałaty masłowej, rzymskiej, dębolistnej, lollo Uwielbiam w połączeniu

Chilli Czosnek i Oliwa
Falafel z proziakami i ognistym sosem 197

kolendry płaska łyżeczka sody surówka: ok. 250 g czerwonej kapusty kilka rzodkiewek gruboziarnista sól sos: 4 kopiaste łyżki łagodnego ketchupu sok z połowy czerwonej pomarańczy łyżeczka czerwonego tabasco dodatkowo: szalotka natka pietruszki Dzień wcześniej namaczamy ciecierzycę w zimnej wodzie. […] Artykuł Falafel z proziakami i ognistym sosem pochodzi z serwisu Mienta blog

Mienta blog
Pieczona cieciorka z wołowiną 118

łyżeczki kminu rzymskiego 1 łyżka słodkiej papryki 1/2 łyżeczki pieprzu kajeńskiego Szczypta cynamonu Szczypta gałki muszkatołowej 4 drobno posiekane ząbki czosnku 1 czerwona cebula drobno posiekana 1 szalotka drobno posiekana Szklanka kaszy jaglanej 3 łyżki oleju roślinnego 2 i 1/2 łyżki soli Pieprz do smaku Pół pęczka posiekanej kolendry lub pietruszki Przygotowanie: Krok 1 Rozgrzej piekarnik do 180 st. Cieciorkę

Niedzielny kucharz
Łazanki Trochę Inaczej 123

SKŁADNIKI: 1,7kg kapusty białej 300g makaronu łazanki 3-4 cebulki szalotki 300g boczku pieczonego firmy DUDA 2-3 łyżki masła sól pieprz WYKONANIE: 1. Makaron łazanki ugotować. 2. Kapustę pokroić na ćwiartki, ugotować, odcedzić. 3. W dużym garnku rozgrzać masło, kapustę pociąć w drobne paski i smażyć. 4. Na patelni podsmażyć cebulę pokrojona w kostkę, dodać do kapusty

Dziś Ja gotuje

Proponowane wyszukiwania