przepis na pyszne kanapeczki z sałatką śledziową – idealne jako imprezowa przekąska! Spróbujcie! SKŁADNIKI: * filety śledziowe z occie – 200 g * czarne oliwki – 0,5 szkl * cebula szalotka – 1-2 szt * ogórek konserwowy – 3 szt * ser żółty Gouda Serenada – 100 g * pieprz – do smaku * świeży koperek * majonez – 2 łyżki * świeża, chrupiąca bagietka SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: Oczyszczone filety osuszamy
Ostra na Słodkopomidorach, zawsze są na wigilijnym stole, zresztą na sylwestrowym też! Polecam mało pracy a efekt świetny! Śledzie w pomidorowym sosie! SKŁADNIKI: - 6 -7 sztuk matiasów - 2- 3 cebule szalotki - 1/3 szklanki rodzynek sułtańskich - 3/4 szklanki koncentratu pomidorowego - 1/3 szklanki oleju - sól, pieprz - 1 łyżka miodu - 1 cienki plaster imbiru Imbir siekamy najdrobniej, jak się da - nie używaj tego w proszku
SMYKWKUCHNIłączyć tą rybę z wieloma różnymi składnikami a przekonacie się, jak śledzie potrafią być pyszne! Polecam przepis na korzenne śledzie ! SKŁADNIKI; - 7 matiasów - 1 cebula (polecam dwie małe szalotki) - 2 łyżki przyprawy do piernika dobrej jakości - 4 szczypty pieprzu czarnego - 3 łyżki skórki pomarańczowej (takiej jak dodajemy do sernika) - 1/3 szklanki suszonej żurawiny - 2 łyżki posiekanych daktyli
SMYKWKUCHNIporcji Składniki: 1 słoiczek selera konserwowego 4 jajka 3 jabłka 200 g szynki 1 puszka ananasów ½ puszki kukurydzy 1 mały por ½ słoiczka majonezu (około 160 ml) szczypiorek lub cebula szalotka Przygotowanie: Jajka ugotować na twardo, wystudzić. Pokroić szynkę, jajka, jabłko, ananasy oraz selera na małe kawałeczki. Do wysokiej miski wyłożyć warstwowo wszystkie składniki w podanej
KuchniaWeDwoje.plśledzie . Podaję śledzia po polsku na 3 sposoby, który według Was najlepszy? Śledź po polsku, składniki na 3 porcje): 7 sztuk filetów śledzi matias 1 czerwona cebula lub 2 szalotki 2 ogórki kiszone lub 1 duży ogórek kiszony 75 g (mała puszka) groszek konserwowy szczypiorek 3 jajka 3 łyżki majonezu słodka papryka mielony pieprz Przygotowanie: Śledzie wyjmujemy z solanki, zalewamy
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięzachodniej. Makaron udon komponuje się z różnymi dodatkami, które nadają mu charakteru. Jako składniki zup dodaje się: krewetki, rozdrobnioną tempurę ( kakiage ), smażone z cukrem tofu ( abura age ), pokrojoną drobno szalotkę, sos sojowy, ryby w cieście bardzo cienko skrojone ( kamaboko ), a także mirin. (Mirin to słodka przyprawa w płynie o zawartości alkoholu 14%, uzyskiwana w wyniku zmieszania ryżu lekko sfermentowanego
Codzienna kuchnia niecodziennaSkładniki: 36 krakersów 1 puszka tuńczyka sos 1000 wysp 1/2 szalotki 4 jajka 15 dkg sera żółtego majonez pieprz szczypiorek Przygotowanie: Ser żółty zetrzeć na tarce o drobnym oczku, dodać … Czytaj dalej Sałatka na krakersach
czarrna od kuchnicienkie plastry, skrapiamy oliwą i wstawiamy do piekarnika na 12 minut, temp. 190 stopni C. Zupa: - 3 korzenie pietruszki - 4 ząbki czosnku - 1/4 selaera - 1/2 pora (biała część) - 1 szalotka - 1 plasterek świeżego imbiru - 2 chlusty białego wytrawnego wina - 80 ml oliwy z oliwy - 2 łyżki masła - 500 ml mleka - 200 ml wody - 100 ml mleka kokosowego Na maśle
SMYKWKUCHNISkładniki: 4 ćwiartki z kurczaka 2 szalotki 3 ząbki czosnku 1/2 papryczki chili 1 cm imbiru 1 łyżka przyprawy corma curry 2-3 łyżki sosu sojowego 1 puszka mleka kokosowego 2 … Czytaj dalej Wietnamski kurczak curry
czarrna od kuchniidealnie będzie pasować na niedzielny, rodzinny obiad. Kurczak z wolnego chowu z warzywami – składniki kurczak z wolnego chowu ok. 1,7 kg 4 marchewki 4 pietruszki 7-8 szalotek 6-7 ziemniaków 1 cytryna suszony tymianek suszone oregano 3-4 ząbki czosnku sól pieprz oliwa Kurczak z wolnego chowu z warzywami – przepis Kurczaka myjemy, osuszamy i nacieramy przyprawami
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!tortille 1/4 główki czerwonej kapusty pekińskiej (oczywiście może być zwykła, biała) ok. 200 g mięsa z pieczonego kurczaka 3/4 szklanki oliwek 150 g pomidorków koktajlowych 1 szalotka 1/2 opakowania sera feta sos: 2 łyżki ketchupu z piekła rodem KOTLIN 4 łyżki majonezu 1 łyżka gęstej śmietany 3 ząbki czosnku (zmiażdżone) 2 łyżki soku z cytryny 1 łyżka ciemnego sosu
Jadło i czytadłoróżne wersje śledzi w oleju (mój Tata zajadałby się nimi codziennie) – w oleju rzepakowym, lnianym, (czasem w oliwie z oliwek), z koperkiem, pietruszką, grzybami, cebulką czerwoną, białą, czasem szalotką, i tak dalej i tak dalej… Śledziowe eksperymentowanie mam po niej, bo dziś serwuję swoim gościom nawet śledzie z miodem, z suszonymi owocami, marynowanymi warzywami w różnych ostro-słodko
Zasmakuj Kuchnimieszanki curry, a zielona jest z nich najostrzejsza i przygotowana na bazie zielonych papryczek chili, kolendry i tajskiej bazylii. Znajdziemy w nich także między innymi trawę cytrynową, szalotkę imbir, kolendrę, imbir, galangal i skórkę limonki kaffir. Wszystkie pasty są bardzo aromatyczne i oczywiście można je przygotować również samemu w domu. Bez problemu kupimy je też w supermarketach, należny
Kulinarne przygody Gatitygarnuszka wlać wywar lub wodę z kostką rosołową. Dodać potartą marchew, musztardę i zagotować. Do gotującego się sosu dodać klopsiki i pokrojone cebulki ze szczypiorku. Szczypiorek możecie zastąpić dwiema szalotkami. Gotować na małym ogniu 15 minut, kilka razy delikatnie zamieszać. Mąkę rozmieszać w śmietanie i dodać do gotującego się sosu. Zagotować i wymieszać. Na koniec wrzucić pokrojony szczypiorek. Podawać
Kuchnia PokoleńSkładniki: 600 g fileta z kurczaka lub indyka 2 niewielkie papryki (czerwona i żółta lub zielona) 250 – 300 g pieczarek 30 sztuk czarnych oliwek 2 cebule szalotki 2 ząbki czosnku 2 szklanki makaronu kokardki (130 g) 100 g sera żółtego 1 ½ szklanki bulionu (375 ml) 1 szklanka śmietanki kremówki 30 % (250 ml) 2 – 3 łyżki oleju
KuchniaWeDwoje.pl