syrop - 6989 przepisów (strona:166/466)

Rogale czarno - białe ( kakaowo - kokosowe ) 200

ciemne koła nakładać jasne, jeszcze raz lekko rozwałkować. Wyciąć trójkąty, zwinąć rogaliki i odstawić do wyrośnięcia na około 15 minut. Piec w nagrzanym piekarniku  około 20 minut.  Syrop : 300 g cukru  300 ml wody 2 łyżki cukru waniliowego Gotować składniki do lekkiego zgęstnienia  Upieczone rogaliki dwukrotnie smarować syropem

Moje domowe kucharzenie
Ryż w sosie chilli 206

daleka od tych podejrzanie tanich, których cena jest zbliżona do ceny taniego piwa. Czym zastąpić słodki sos chilli? Polecam użycie sosu sriracha ( ZOBACZ GDZIE KUPIĆ ) z dodatkiem miodu, syropu z agawy lub syropu klonowego do smaku. Co zamiast pieczarek? Bardzo fajnie sprawdzają się boczniaki. Prawdopodobnie będzie trzeba je chwilę dłużej maltretować na patelni niż pieczarki, żeby nie były gumowate. Inne

Blendman
SHAKE KOKOSOWO-BRZOSKWINIOWY 141

brzoskwiniami. Jest mega pyszny i sycący. Aby go przygotować potrzebujemy tylko 2 składników! Składniki: 500 ml mleka kokosowego (ja użyłam mleka z kartonu) 1 puszka brzoskwiń w lekkim syropie dekoracja: wiórki kokosowe, nasiona chia Wykonanie: Brzoskwinie odsączamy na sitku z syropu. Do misy blendera wlewamy mleko kokosowe i dodajemy połówki brzoskwiń. Blendujemy na gładki koktajl. Rozlewamy do szklanek. Posypujemy wiórkami

Kuchnia MagdaLeny
JOGURTOWA PIANKA Z MUSEM Z KIWI 111

Składniki: Pianka: 175 g jogurtu naturalnego 2 łyżki żelatyny 30 ml syropu z mandarynki 60 ml gorącej wody 2 łyżki cukru pudru Mus z kiwi: 2 świeże kiwi  2 łyżki miodu 1/2 - 1 łyżki soku z cytryny Dodatkowo: 1 opakowanie galaretki agrestowej 375 ml gorącej wody Przygotowanie: Galaretkę rozpuścić w 375 ml gorącej wody, potem przelać do 1/3 wysokości(...)pucharków i wstawić do lodówki do całkowitego stężenia. Żelatynę rozpuścić w 60 ml gorącej wody i przestudzić.  Jogurt naturalny zmiksować po czym dodać żelatynę, syrop z mandarynki oraz cukier puder. Całość mieszać do chwili, aż wszystkie składniki si ę połączą oraz powstaną pęcherzyki powietrza. Piankę jogurtową wyłożyć na stężoną galaretkę do wysokości 2/3 pucharków. wstawić do lodówki do stężenia

Ciastka - domowe słodkości
Crumble kokosowe z rabarbaru 125

minut do zamrażalnika.  Rabarbar obieramy i kroimy na 0,5 cm kawałki. Posypujemy cukrem. Pozostawiamy na 15 minut, dwukrotnie mieszając w między czasie. Odsączamy rabarbar z powstałego syropu cukrowego  i mieszamy z mąką ziemniaczaną. Syrop możemy wykorzystać np.do lodów rabarbarowych. Przepis napiszę dla Was niebawem. Formę ceramiczną tzw.kokilkę smarujemy masłem. Wykładamy rabarbar i posypujemy kruszonką.  Gdyby

Życie zaczyna się w kuchni
Likier miętowy ( pobudza apetyt ,działa przeciwzapalnie ). 171

ciemne, chłodne miejsce. Pamiętaj, aby od czasu do czasu strząsnąć słojem. Następnie cukier rozpuść w wodzie, podgrzewając na małym ogniu. Gotuj 2 minuty od momentu wrzenia wody. Teraz syrop wystudź. Nalew ( mięta zalana spirytusem ) przefiltruj przez gazę. Listki wyrzuć a płyn połącz z wystudzonym syropem. Rozlej trunek do czystych butelek z ciemnego szkła, szczelnie zakorkuj. Na butelki naklej etykiety

Przepisy i porady kulinarne
PLACUSZKI Z JABŁKAMI NA KEFIRZE - BEZ DROŻDŻY, PUSZYSTE I LEKKIE 706

proszku do pieczenia 2 średnie jabłka (najlepiej lekko kwaśne) Płaska łyżeczka soli 1 płaska łyżka cukru pudru Olej do smażenia (najlepiej kokosowy) DODATKOWO: cukier puder do oprószenia cynamon miód/ syrop klonowy/ ulubione owoce Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia oraz cukrem pudrem do miseczki. Białka oddzielić od żółtek i zmiksować ze szczyptą soli na sztywną pianę. Masło rozpuścić w rondelku(...)rozgrzanej patelni, z odrobiną tłuszczu (ja użyłam małej ilości oleju kokosowego) smażyć placuszki na rumiano. Usmażone układać na ręczniku papierowym, aby odsączyć ewentualny nadmiar tłuszczu. OPCJE PODANIA: cukier puder, syrop klonowy, serek waniliowy, ulubione owoce, cynamon

Calzonella.com
Owsianka Nocna z Jabłkiem, Orzechami i Nasionami na Mleku Orzechowym 144

orzechowego lub kokosowego (u mnie mleko z nerkowców ) + dodatkowo do zalania owsianki przed podaniem 1 suszony daktyl posiekany szczypta zmielonego cynamonu odrobina pasty z wanilii szczypta soli himalajskiej syrop klonowy lub miód do polania przed podaniem ulubione owoce Sposób przygotowania: Tu przygotowanie jest proste. Wystarczy zetrzeć jabłko na tarce o grubych oczkach i wyłożyć je do miski z pozostałymi(...)folią spożywczą i wstawić ją do lodówki na noc. Rano wyłożyć część owsianki do miseczki, zalać dodatkowym mlekiem (konsystencja według Waszych upodobań), pokroić ulubione owoce i polać miodem lub syropem klonowym. Prawda, że łatwo? SMACZNEGO życzy

Blondynka Gotuje
Rokitnik w cieście. I o ekscytacji ogrodnictwem 180

jajko, żółtka i mąkę, dokładnie wymieszać. Zagotować, dolać olej i gotować jeszcze 2-3 minuty. Przetrzeć przez sitko, wyłożyć nadzienie na ostudzone spody, ostudzić. Cukier i wodę zagotować. Gdy syrop osiągnie temperaturę 115 st. C., zacząć ubijać białko. Gdy syrop osiągnie temperaturę 117 st. C., powoli wlewać go do białka, cały czas ubijając. Ubijać nadal, aż beza całkowicie wystygnie. Bezę

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Torcik porzeczkowy 145

cukrem - nie gotujcie długo wystarczy 2 minuty. Przetrzeć przez sitko- pestki nie będą nam potrzebne. Lekko podgrzać żelatynę ( nie gotować) zamieszać do całkowitego rozpuszczenia i połączyć z syropem porzeczkowym.  Schłodzić ale nie doprowadzić do stężenia. W misce zmiksować mascarpone ze śmietaną, miksując dolewać schłodzony syrop porzeczkowy. Miksować do uzyskania stabilnego kremu. Krem maślany do posmarowania tortu

Piekarz-Kucharz-Garkotłuk
Wegański sernik (z nerkowców, bez pieczenia) 219

średni dojrzały banan  Masa serowa: 1 szklanka nerkowców (wcześniej namoczonych przez min. godzinę) 1 szklanka mleka kokosowego sok wyciśnięty z 1 pomarańczy 5 łyżek erytrytolu (lub innego słodziwa - syrop z daktyli, syrop klonowy itp.) 1 czubata łyżka skrobi ziemniaczanej 2 łyżeczki agaru Przygotowanie: Spód: W malakserze/ blenderze rozdrobnić orzechy i wiórki kokosowe. Następnie dodać pozostałe składniki i miksować

Domowa Cookierenka Agi
Kremowy torcik z mango wegański, bez cukru, bez glutenu 264

cukru szczypta soli Krem: 250g orzechów nerkowca – wcześniej moczonych w wodzie przez co najmniej 6 godzin (najlepiej orzechy zalać wodą i odstawić na całą noc) 1/3 szklanki syropu z agawy 2 łyżeczki ekstraktu z wanilii 2/3 szklanki roztopionego oleju kokosowego 3 łyżki nasion chia 1 mango o wadze około 400g (nieduże mango) Wierzch: 1 łyżka nasion chia 1 mango(...)blaszki o średnicy 19-20cm wyłożonej papierem do pieczenia i wyrównać (na czas dalszych przygotowań można wstawić do lodówki). Krem: 4. Orzechy nerkowca osączyć, przełożyć do blendera, dodać syrop, ekstrakt z wanilii, olej kokosowy i zmiksować. Mango obrać ze skórki i miąższ pokroić na kawałeczki, następnie przełożyć go do blendera, w którym jest masa orzechowa, dodać chia i zmiksować

Mała Cukierenka
Czekoladowa granola z orzechami 226

600g Czas przygotowania: 40 minut Składniki: 300g płatków owsianych bezglutenowych 100g wiórków kokosowych 80 g siemienia lnianego 8 orzechów brazylijskich 50g orzechów pekan 80ml rozpuszczonego oleju kokosowego 80 ml syropu klonowego 30g ksylitolu 40g kakao Przygotowanie 1 Rozgrzewam piekarnik do 160st.C. 2 Na całej powierzchni blachy rozkładam papier do pieczenia. 3 W dużej misce mieszam płatki owsiane, wiórki kokosowe(...)siemię lniane. 4 Siekam orzechy brazylijskie i pekan i dodaję do mieszanki. 5 W osobnym naczyniu miksuję blenderem ręcznym olej kokosowy, syrop klonowy i ksylitol do połączenia składników. 6 Do płynnych składników dodaję kakao po łyżce i mieszam na średnich obrotach aż do całkowitego połączenia składników. 7 Czekoladową miksturę przelewam do miski z suchymi składnikami i mieszam łyżką aż wszystkie

Book of spells
Odwrócony włoski deser 166

pół szklance wody i dodaj sok z cytryny. Miskę wyłóż folią spożywczą. Ciasto przekrój na dwa placki o grubości ok. 1 cm. Podziel na mniejsze części i nasącz syropem z cukru i cytryny. Dzięki temu nie połamią się przy wykładaniu. Dno miski wyłóż ciastem i dociśnij. Na ciasto przełóż masę. Wyrównaj ją i przykryj pozostałymi kawałkami ciasta. Nasącz syropem, okryj

Różne smaki w kuchni
Orzechowiec z brzoskwiniami bardziej znany jako " Kora drzewa " 208

radze w większej to wtedy ciasto nie będzie tak wysokie ) Pieczemy w temp. 170 C ok. 40 minut. Krem: W szkl. wody roztrzepujemy żółtka i budynie. Syrop z brzoskwiń gotujemy z 2 łyżkami cukru. W momencie zagotowania się syropu dolewamy roztrzepana masę. Masło ucieramy z cukrem pudrem i dodajemy po 1 łyżce przestudzonego budyniu. Placek orzechowy z brzoskwiniami : Galaretki rozpuszczamy

Różne smaki w kuchni

Proponowane wyszukiwania