syrop - 6989 przepisów (strona:169/466)

Dyniowe wegańskie racuchy 159

proszku do pieczenia 50 g cukru łyżeczka cynamonu łyżeczka suszonego imbiru (lub 1 cm świeżego, startego na drobnych oczkach tarki) szczypt soli do dekoracji/przybrania/smaku: garść orzechów- polecam pistacje i syrop klonowy/z agawy/ryżowy Przygotowanie: Do mleka dodaj sok cytrynowy i odstaw na bok, na czas przygotowywania reszty składników. Dynię zetrzyj na tarce na drobnych oczkach. Do dużej miski wsyp cukier(...)Wymieszaj wszystko i dodaj zakwaszone mleko. Na rozgrzany olej kładź masę (mniej więcej 3 duże łyżki) i smaż na małym ogniu za złoto. Prawda, że łatwizna? Podawaj polane słodkim syropem i z orzeszkami, luz wcinaj tak jak są bez niczego. Smacznego!     Artykuł Dyniowe wegańskie racuchy pochodzi z serwisu %%http://www.greenscarf.pl/%%.

greenscarf
Czekoladowo-kokosowy mus z chia i pomarańczami 115

wymieszać kilka składników, odstawić deser na 1-2 godziny do lodówki i gotowe. Na zdrowie! 3 porcje: puszka śmietanki kokosowej 40 g chia 3 łyżki surowego kakao 2 łyżki syropu klonowego duża czerwona pomarańcza skórka starta z pomarańczy Śmietankę koksową mieszamy z kakao, chia i syropem klonowym. Z pomarańczy ścieramy skórkę, a następnie ją filetujemy. Z pozostałości wyciskamy sok, który

Mienta blog
Caryca z brzoskwiniami 335

Dość popularne ciasto lekko zmodyfikowałam brzoskwiniami w syropie. Jest smaczniejsze i bardziej orzeźwiające. Składniki ciasto jasne 6 białek 1,5 szkl cukru 1 szkl maki ziemniaczanej 1 łyżka octu 1/3 szkl oleju rzepakowego ciasto ciemne 6 żółtek 2 jajka 6 łyżek cukru 4 łyżki mąki pszennej 1 łyżka proszku do pieczenia 1/3 szkl oleju rzepakowego 2 łyżki kakao krem(...)masła 3 żółtka polewa 1/4 kostki masła 3 łyżki cukru 2 łyżki kakao 1,5 łyżki wody dodatkowo 2 galaretki brzoskwiniowe 800 ml gorącej wody 1 puszka brzoskwiń w syropie 1 paczka biszkoptów 1. Białka ubijamy z cukrem na sztywną pianę. Dodajemy mąkę, następnie ocet a na końcu olej. Ciasto odstawiamy na bok i przygotowujemy drugie. 2. Jajka, żółtka

Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty
Karmelowy pudding ryżowy z karmelizowanym bananem 221

Banana możecie zastąpić np. jabłkiem lub gruszką. Niech każdy wybierze coś co lubi najbardziej. Składniki: (na 1 porcje) 1/3 szklanki płatków ryżowych 1/2 szklanki mleka 2 łyżeczki syropu karmelowego (takiego do kawy) 1 mniejszy banan 1 łyżka cukru trzcinowego (u mnie od eSłoneczko ) 1 łyżka masła Przygotowanie: Do garnuszka z grubszym dnem wsypujemy płatki ryżowe, zalewamy je mlekiem, dodajemy(...)łyżeczki syropu karmelowego i gotujemy całość na małym ogniu, co jakiś czas mieszając (około 2-3 minuty). Po tym czasie zdejmujemy garnuszek z ognia, płatki powinny „wypić” całe mleko. Jeśli pudding będzie za gęsty można dolać odrobinę mleka, wymieszać. Pudding przekładamy do pucharka lub miseczki. Na wierzch wykładamy karmelizowane banany. Sposób przygotowania bananów – Banana kroimy w półplasterki

Słodkie okruszki
Koktajl owocowy z nutą cynamonu 169

propozycję owocową, lekko cynamonową 🍸. Składniki, proporcje na ok. 700 ml koktajl: ok. 6 mandarynek na 300 ml soku, 1 jabłko, 1 niewielki grejpfrut, 1 duży dojrzały banan, 1 łyżka syropu trzcinowego, szczypta cynamonu. Przygotowanie: Jabłko, banana obieramy i kroimy na mniejsze części.  Z mandarynek i grejpfruta wyciskamy sok, miąższ można przetrzeć przez gęste sitko.  Do blendera przelewamy(...)grejpfruta, mandarynek, dodajemy jabłko, banana i całość miksujemy do uzyskania jednolitej konsystencji.  Dodajemy syrop trzcinowy, cynamon i ponownie miksujemy. Rada: ciężko określić ile potrzeba mandarynek, bo są różnej wielkości, wybierajmy słodkie, soczyste. Smacznego

Moniki Smakołyki
Kokosowy deser chia z chrupiącym ciasteczkiem 169

sobie popołudnie czymś słodkim i pysznym Spróbujcie. Składniki: (na 3 porcje) 1 szklanka mleczka kokosowego (u mnie 9% tłuszczu) 1 średni banan 7 płaskich łyżek nasion chia około łyżki syropu klonowego (ilość należy dostosować do własnych upodobań) około 9  kruchych zbożowych ciasteczek Mulino Bianco Pannocchie + do ozdoby 3 małe garście owoców liofilizowanych 3 listki świeżej mięty Przygotowanie: Do misy(...)blendera z nożami przekładamy obranego banana, wlewamy szklankę mleka i miksujemy do połączenia. Następnie stopniowo dodajemy syrop klonowy i miksujemy (próbujemy czy słodycz jest dla nas wystarczająca). Następnie przelewamy całość do miski i dodajemy nasiona chia, mieszamy. Wstawiamy do lodówki do zgęstnienia (u mnie wystarczyło około 30 minut). Na dno 3 pucharków rozkruszamy po około 1 i 1/2 kruchego zbożowego

Słodkie okruszki
Mleczny ryż z sosem z mango (ryż na mleku z mango) 118

białego ryżu - 3 szklanki mleka - 1 łyżka masła - 1 mały cukier waniliowy dodatkowo: - 1 budyń śmietankowy - 1/2 szklanki mleka - 2 pełne łyżki cukru polewa: - 1 dojrzałe mango - parę łyżek syropu z kwiatów czarnego bzu Gotuję ryż z mlekiem z dodatkiem masła i cukru waniliowego na wolnym ogniu przez ok. 30 minut.  Budyń rozrabiam dokładnie w mleku dodając cukier(...)Kiedy ryż jest już praktycznie gotowy, dodaję budyń i gotuję całość jeszcze przez chwilę. Przygotowuję polewę: blenderuję mango i do powstałego musu dodaję syrop z kwiatów bzu. Ryż nakładam do pucharków, polewam musem - gotowe :-) SMACZNEGO

Wielopokoleniowo
Ciasto orzechowo-jabłkowe bez pieczenia 154

Pomysł zaczerpnięty z Natura na talerzu Składniki na ciasto: 2 szklanki orzechów włoskich 1/2 szklanki mielonych migdałów 1 szklanka daktyli 1/3 szklanki roztopionego oleju kokosowego 3 łyżki miodu lub syropu klonowego Składniki na wypełnienie ciasta: 5 dużych jabłek 1/2 obranej pomarańczy 1/2 szklanki daktyli 2 płaskie łyżeczki cynamonu 1/2 łyżeczki gałki muszkatołowej Wykonanie: Formę o wymiarach 23 cm wykładamy folią(...)kuchenną. Daktyle (zalewamy gorącą wodą i zostawiamy na około 2 godziny. Migdały mielimy. Orzechy włoskie wrzucamy do misy miksera i drobno miksujemy. Dodajemy zmielone migdały, daktyle, miód lub syrop klonowy, olej kokosowy. Miksujemy przez chwilę do momentu połączenia składników. Ciasto dzielimy na dwie części. Jedną częścią wykładamy spód formy i wkładamy do lodówki na około 20 minut. Jedno jabłko, pół

Moja Mama Gotuje
Ciasto orzechowo – daktylowo - jaglane 139

wody Masa: 200 g surowej kaszy jaglanej 100 g orzechów nerkowca ok. ½ litra mleka roślinnego (u mnie kokosowe) nasiona z 1 laski wanilii lub sproszkowana wanilia 2 łyżki syropu z agawy lub miodu szczypta soli opcjonalnie 1 łyżka soku z cytryny Polewa: 100 g daktyli 70 ml wody 2 łyżki masła orzechowego ½ łyżeczki soli wiórki gorzkiej czekolady do posypania Przygotowanie(...)której się moczyły i dodajemy do zmielonych orzechów wymieszanych z kakao. Zagniatamy ciasto i wylepiamy nim spód tortownicy. Kaszę jaglaną miksujemy razem z wymoczonymi orzechami nerkowca (bez wody) i syropem z agawy lub miodem. Można dodać 1 łyżkę soku z cytryny. Masę wykładamy na spód orzechowo-daktylowy. Drugą porcję daktyli (razem z wodą) miksujemy z masłem orzechowym i solą. Gotową

Moja Mama Gotuje
Babeczki czekoladowe z wafelkami , z pana cottą chałwową i musem pomarańczowym 142

Babeczki czekoladowe 🍫 z  Lusette  wafelkami, zostały wypełnione słodkościami 🍬🍭,  pana cottą  🍮  o smaku chałwowym i musem pomarańczowym 🍊.  Czereśnie 🍒 w syropie zielonym fajnie kontrastowały,  a płatki czekoladowe 🍫 i mięta delikatności  dodały.  Wafelki  z gorzką czekoladą 🍫 idealnie się połączyły, z pana cottą ciekawy smak stworzyły, a mus mocno pomarańczowy sprawił, że deser(...)opakowaniu) mus pomarańczowy: 3 słodkie pomarańcze, 2 łyżki soku z cytryny, 3 płaskie łyżki cukru trzcinowego,  1 płaska łyżeczka żelatyny, ponadto: płatki czekoladowe, czereśnie koktajlowe w syropie np. zielone, świeże listki mięty. Przygotowanie: Wafelki Lusette kroimy w drobną kosteczkę. Przygotowujemy 10 szt. silikonowych foremek do babeczek . Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Czekoladę dzielimy na kosteczki i wkładamy do suchej

Moniki Smakołyki
Kwitnąca jabłonka w płynie 124

powstała "Jabłonka". Idealne połączenie smaków owoców i kwiatów, lekko przełamane cynamonowym aromatem. Wypróbujcie koniecznie- będzie jak znalazł na ostatki! Jabłonka 25ml czystej wódki 50ml wódki o smaku antonówki 50ml syropu z kwiatów czarnego bzu (może być własny, ale w sklepach też się znajdzie) kostki lodu laski cynamonu woda mineralna Perrier do dekoracji- skórka zielonego lub żółtego jabłka Do szejkera wlewamy(...)wódkę, wódkę smakową i syrop, wrzucamy kilka kostek lodu i jedną małą laskę cynamonu. Konkretnie szejkujemy. Do dużej szklanki wrzucamy kilka kostek lodu, na nie przecedzamy miksturę z szejkera i dopełniamy wodą Perrier. Dekorujemy zawijasem ze skórki jabłka i długą laską cynamonu- przy okazji będzie stylowym mieszadełkiem. I delektujemy się! :-) W końcu zasłużyliśmy na ten piątek

les mirabelles
Gryczanka kokosowa - śniadanie idealne :) 180

wychodzi prze-prze-przepyszna! Kremowa, idealnie miękka, intensywnie kokosowa, przyjemnie słodziutka. Cudowna! Składniki (2 porcje): 100 g kaszy gryczanej palonej (Edena) 400 ml mleka kokosowego (Edena) 2-3 łyżki syropu daktylowego (Edena) 1 łyżeczka cukru waniliowego (Edena) Dodatki: plastry kokosowe (Edena) uprażony słonecznik (Edena) maliny mrożone  Przygotowanie: Do rondelka przełóż opłukaną pod bieżącą wodą kaszę gryczaną, wlej mleko kokosowe(...)dodaj syrop daktylowy i cukier waniliowy. Wymieszaj, zagotuj i gotuj pod przykryciem, na małym ogniu przez ok. 15 minut.  Po tym czasie postaw rondelek z kaszą na dużym ogniu i gotuj bez przykrycia, aby odparować nadmiar mleka i zagęścić całość. Pamiętaj o częstym mieszaniu do samego spodu, by uniknąć przypalenia.  Gotową kaszę podziel na dwie części i udekoruj

Zdrowie na języku :P
Flapjack czyli batoniki owsiane 157

wersję z mniejsza ilością cukru oraz czekoladą. Mam nadzieję, że wam się spodobają:-) Składniki na blachę 30cm na 21cm 600g płatków owsianych błyskawicznych 200g cukru 200g masła 150 ml syropu klonowego 200g czekolady mlecznej Sposób przygotowania: Nagrzać piekarnik do 180 º C. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia tak by papier wystawał poza blaszkę (będzie łatwiej wyciągnąć upieczoną masę) Masło rozpuścić(...)patelni i dodać syrop klonowy, wymieszać i podgrzać chwilę. Wymieszać z płatkami oraz cukrem. Wyłożyć na blaszkę i mocno przygnieść. Piec około 20 minut do złotego koloru. Po upieczeniu ostrożnie wyciągnąć masę owsianą z blaszki i pokroić na kwadratowe batoniki (jak ostygną będzie bardzo ciężko je przekroić i będą się kruszyć). Kiedy flapjacki ostygną maczamy je w rozpuszczonej czekoladzie

wysmienity
Odżywczy i pobudzający shake/koktajl kawowo-bananowy (z orzechowym posmakiem) 123

smaku orzecha laskowego - Tommy Cafe ) 200 ml wody 50 ml mleka 1 banan (duży) 1 łyżeczka kakao Opcjonalnie:  1 łyżeczka masła orzechowego (przepis na domowe tu - klik ) syrop z agawy do posłodzenia Kawę należy zaparzyć, a następnie wymieszać z mlekiem i przelać do miski blendera/malaksera. Dodać kawałki banana, łyżeczkę kakao oraz opcjonalnie masło orzechowe. Całość zblendować do uzyskania jednolitej(...)konsystencji i przelać do kubka lub filiżanki. Shake/koktajl można dosłodzić - najlepiej syropem z agawy

Di gotuje
Słodkie bułeczki otrębowe z czarnym bzem, suszonymi śliwkami i płatkami czekoladowymi 155

białego sera 150 g otrębów owsianych 80 g suszonych śliwek 200 ml mleka 2 łyżki  dżemu z czarnego bzu Łowicz 2 łyżki płatków czekoladowych 2 łyżki syropu klonowego 1 jajko 1 łyżeczka proszku do pieczenia BIO 1 łyżeczka cynamonu 1 łyżeczka kardamonu ½ łyżeczki imbiru 100 ml wrzątku  Suszone śliwki zalewamy wrzątkim i odstawiamy na 10 minut. Odcedzamy(...)ubijamy na sztywną pianę i delikatnie mieszamy z masą otrębową. Z powstałego ciasta dłońmi formujemy kulki wielkości mandarynki i umieszczamy w foremkach do muffin. Każdą bułeczkę smarujemy z wierzchu syropem klonowym. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego na 180 stopni. Pieczemy przez 30 minut, ale można zostawić je jeszcze na kwadrans w ciepłym piekarniku. Słodkie bułeczki otrębowe z czarnym bzem i suszonymi

My Chcemy Jeść

Proponowane wyszukiwania