JAGLANKA Z GRUSZKĄ I TWAROGIEM

JAGLANKA Z GRUSZKĄ I TWAROGIEM

JAGLANKA Z GRUSZKĄ I TWAROGIEM

3/4 szklanki kaszy jaglanej 1 duża gruszka 100 g twarogu półtłustego 2 łyżki żurawiny 1/4 łyżeczki cynamonu 1 łyżka syropu klonowego 1 łyżeczka masła 1 łyżeczka miodu  Kaszę przygotowujemy wg przepisu na opakowaniu ale nie solimy wody. Żurawinę namaczamy we wrzątku. Gruszkę obieramy, wyciągamy gniazda nasienne i kroimy w kostkę. Na patelni rozgrzewamy masło i miód ,wrzucamy na nią gruszkę, smażymy 3-4 minuty, mieszając aby nie przywarła. Odstawiamy na bok. Dodajemy odsączoną żurawinę i naszą kaszę. Całość ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu KuchcikoweLove

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.