steki - 502 przepisów (strona:11/34)

Mięcho 365

Steki marynowane w winie Ćevapčići Jagnięcina duszona w winie z figami Roladki z indyka ze śliwką Polędwiczki wieprzowe w sosie kurkowym Schab gotowany Kurczę nabite w butelkę Skrzydełka po diabelsku Steki Pierś faszerowana oliwkami i serem Roladki drobiowe z pieczarkami Bataty, karkówka i pomarańcza Zrazy z kurczaka w sosie pomidorowym Odwrócona rolada Burgery z pieczarkami Piersi nadziewane suszonymi pomidorami

Gotuj z Misiem
Marynata Broil King „Perfect Steak” – przepis 193

unikalny aromat będzie doskonałym uzupełnieniem posiłku. Teraz tą znaną na całym świecie marynatę teraz możecie przygotować sami! Marynata przygotowana według tego przepisu powinna wystarczyć na około 4 steki. Składniki: 2 wyciśnięte ząbki czosnku 2 łyżeczki sosu Worcestershire 2 łyżki octu balsamicznego 2 łyżki sosu sojowego 2 łyżki oliwy z oliwek 2 łyżeczki musztardy Dijon 1 łyżeczka świeżo zmielonego czarnego pieprzu(...)Przygotowanie: Wszystkie składniki marynaty połączyć w szklanym zamykanym naczyniu i bardzo dokładnie wymieszać (można do tego użyć słoika). Steki marynować godzinę przed grillowaniem w temperaturze pokojowej lub 24 godziny w lodówce. The post Marynata Broil King „Perfect Steak” – przepis appeared first on naRuszcie.pl

naRuszcie
Przyprawy Broil King i sosy Ballymaloe dostępne w naszej ofercie 227

który nada Twoim potrawom wyrazistości. Jest to w pełni naturalny, bezglutenowy sos stworzony według tradycyjnej irlandzkiej receptury. Idealnie pasuje do mięs, serów, snacków i wielu innych. Przyprawa do steków Broil King Perfect Steak . To starannie dobrana kompozycja grubo mielonych przypraw Broil King, dzięki której Twój wołowy stek będzie zawsze idealnie doprawiony. Perfect BBQ to klasyczna mieszanka przypraw Broil King , dzięki

naRuszcie
Stek z rekina ze spaghetti czosnkowym i salsą pomidorowo-brzoskwiniową 160

jest dobre, bez ości, choć przyznaję, że nie stał się on moją ulubioną rybą. Niemniej w połączeniu ze spaghetti i słodką salsą wyszedł bardzo smacznie. Składniki (2 porcje): 2 steki z rekina sól, pieprz cytrynowy, czosnek granulowany łyżka soku z cytryny 4 plastry cytryny Spaghetti: makaron spaghetti (ok 150 g) 3 ząbki czosnku mała cebula oliwa suszona natka pietruszki (świeża(...)też może być) Salsa: 2 pomidory brzoskwinia (dałam z puszki) kolendra sól, pieprz sok z połówki cytryny 2 łyżki oliwy Przygotowanie Steki rozmrażamy, posypujemy solą i pieprzem, skrapiamy sokiem z cytryny i odstawiamy je na godzinę do lodówki. Następnie układamy na nich po 2 plastry cytryny, zawijamy w folię i wkładamy do piekarnika. Pieczemy ok 25 min w temp

e-PrzepisyKulinarne
Sos do steków z piwem i whiskey 173

gotując na małym ogniu aż uzyskamy konsystencję sosu, zdjąć z ognia i ostudzić do temperatury pokojowej. Sos ten można podawać na od razu na ciepło albo schłodzony. Sos do steków z piwem i whiskey is a post from: naRuszcie.plThe post Sos do steków z piwem i whiskey appeared first on naRuszcie.pl

naRuszcie
Kanapki z wołowiną 344

kawałkiem mięsa z obiadu – z kotletem mielonym i majonezem; ze sztuką mięsa, chrzanem i ogórkiem kiszonym; z plastrami wieprzowiny i musztardą albo…absolutny hit – kanapka ze stekiem wołowym i chrzanem wasabi. SKŁADNIKI ok. 100-150 gram steku np. z tego przepisu kilka kromek chleba wiejskiego na naturalnym zakwasie pół awokado pokrojonego w cienkie plasterki 2 garście rukoli

OstryKęs
Soczysty rostbef w niezłym towarzystwie 226

moim podniebieniu mieszają się ze sobą. Dlatego proponuje wam dziś: korzenną słodką gruszkę, nieco ostrzejsze pesto z roszponki i słodko-kwaśną cebulkę. Do tego wytrawne kapary i wspaniale soczysty stek. Niebo w gębie!  I choć może spędzicie w kuchni nieco więcej czasu niż zwykle, to zapewniam was, iż efekt końcowy z pewnością uwiedzie wasze zmysły. Co więcej, będziecie prosili(...)gruszka zmięknie i nabierze lekko brązowej barwy. Mięso oczyszczamy z błon, po czym smażymy na rozgrzanej oliwie z oliwek (nie dymiącej!). Obsmażamy po 3 minuty z każdej strony, żeby stek był lekko krwisty w środku. Taki jest zdecydowanie najlepszy. Mięso odstawiamy na około 4-5 minut , żeby chwilę odpoczęło, po czym serwujemy. Ja doprawiam dopiero na talerzu pieprzem i solą

Sajkofanka smaku
Stek z antrykotu wołowego 189

Antrykot z francuskiego entrecôte, czyli międzyżebrze to część wołowiny - mięsień, który ciągnie się wzdłuż kręgosłupa od kręgów piersiowych do dołu żeber. Zawiera fragment tłuszczu, który sprawia, że steki z tego mięsa są soczyste i delikatne. No i co najważniejsze w każdym steku - jest to tylko kilka minut pracy w kuchni, a powstaje prawdziwa uczta

Milion Smaków
HAMBURGER Z KANGURA rarytas na Świątecznym Targu w UK 181

Będąc na Świątecznym Kiermaszu w Centrum Newcastle przy jednej z wielu budek z jedzeniem ze świata wypatrzyliśmy Steki z Kangura. Steki te podawane były z bułka pszenną oraz duszoną cebulką. Cena nie była duża więc skusiliśmy się spróbować.  Hamburger z Kangura okazał  się rewelacyjny. Mięso w smaku przypomina chudą wołowinę. Mięso jest lekko czerwone w środku i bardzo

Gotowanie Patki
Stek wołowy w sosie z kluskami śląskimi . 159

Witajcie :) Dzisiaj zapraszam na kluski śląskie ze stekiem i sosem . Do obiadu podałam pyszną sałatkę Szwedzką od firmy Ogródek Dziadunia  , Do mięsa użyłam przypraw od firmy Skworcu . Zapraszam :) Składniki : 2 steki wołowe po 300 g   1 duża cebula 1 łyżeczka rozmarynu 1 łyżeczka mielonego liścia laurowego od Skworcu 1 łyżeczka marynaty staropolskiej od Skworcu  1 łyżka zió

Sama słodycz i szczypta chili
Stek z tuńczyka z makaronem razowym w sosie bazyliowo-serowym 180

Witajcie, dziś na obiad stek z tuńczyka, makaron razowy z pastą z bazylii i serem gorgonzola oraz czarne oliwki. Po jedzonku lekki odpoczynek, wsiadam na rower i razem z moją drugą połówką jedziemy sprawdzać co się dzieje we Wrocławiu. Składniki na 1 porcję: stek z tuńczyka szklanka makaronu razowego garść świeżej bazylii 2 łyżki sera gorgonzola sól morska pieprz czarny

Bike By Life
Sałatka z grillowaną wołowiną i pieczonym kalafiorem na szpinaku 275

idealnym rozwiązaniem zarówno na obiad jak i kolację i może je wszędzie ze sobą zabrać bo świetnie smakują też na zimno. Sałatka z grillowaną wołowiną i pieczonym kalafiorem Składniki stek z rozbefu wołowego ok 300-400g mały kalafior 3-4 garście liści młodego szpinaku 2 jajka pół kostki sera feta pomidor ogórek Marynata do mięta: 3-4 łyżki oliwy(...)winnego odrobina miodu (pół łyżeczki) Sos: 3 łyżki octu balsamicznego 5 łyżek oliwy z oliwek 1 ząbek czosnku Do dzieła!!!   Mieszamy ze sobą składniki marynaty i zalewamy nią stek - odstawiamy na 1 h. Nagrzewamy patelnię grillową, delikatnie polewamy ją olejem i układamy na niej wołowinę odsączoną z marynaty. Grillujemy z jednej strony ok 3 minuty, z drugiej

sierotka maRysia w kuchni
Stek wołowy z ananasem 121

Klasyczny stek z rostbefu podany z włoską mozzarellą i świeżym ananasem na liściach sałaty. Propozycja podania może dość nietypowa, ale naprawdę warta uwagi. Słodki smak ananasa podkreśla wyraźny smak steku i delikatny smak mozzarelli a całość może z powodzeniem stanowić cały posiłek lub występować w akompaniamencie np. pieczonych ziemniaków i dobrej surówki

Milion Smaków
Grillowana cebula – smaczne pomysły na cebulę z grilla 265

Grillowana cebula jest świetnym dodatkiem do wielu dań, Może być miłym dodatkiem do steków lub rewelacyjnym składnikiem do szaszłyków.. Dziś zaproponujemy wam kilka pomysłów na cebulę z grilla. Miłośnicy piwa pokochają tak przygotowywaną cebulę na grillu. Te cebule wypełnione piwem są wyśmienite w smaku. Zamiast piwa możemy w tym przepisie użyć coli aby uzyskać słodszy smak i jeśli(...)przez około 30 minut. A na sam koniec proponujemy wam grillowaną czerwoną cebulę. Te grillowane plasterki czerwonej cebuli z sosem balsamicznym są fantastyczne. Idealnie one pasują do hamburgerów lub steków. Składniki: 900 g czerwonej cebuli ½ szklanki świeżo posiekanej natki pietruszki 2 łyżki octu balsamicznego 1 łyżka oliwy z oliwek 1 ½ łyżeczki świeżo posiekanego rozmarynu 1 wyciśnięty ząbek czosnku sól

naRuszcie
Wolowina QMP, ostatnia warsztatowa przygoda 228

sokiem jabłkowym, chlebem z ogniska i sałatką z musztardowca Bulion estragonowo-wołowy z oliwą ziołową  Tacos z rwaną wołowiną, salsą pomidorową i guacamole kolejne spotkanie pod ścianą :) Stek z antrykotu, puree ziemniaczane, portobello, szpinak, sos holenderski z miso  Bekon burger truflowy z jajkiem przepiórczym lody... idealnie kończyły mięsne obżarstwo :) zdjęcie z MISZCZYNIĄ, takie zaległe z finału :) W ramach(...)pożegnalnego prezentu otrzymaliśmy "Wielką Księgę Wołowiny", steki z rostbefu QMP oczywiście, ustrojstwo do formowania hamburgerów oraz solniczko pieprzniczkę. Prezenty bombowe, tak jak i towarzystwo warsztatowe!  Organizatorom oraz prowadzącym bardzo dziękuję za zaproszenie i możliwość poszerzania swych horyzontów smakowych :) szkoda, że kampania dobiegła końca

Dzieje kuchennej Wiewióry