przyjemność uczestniczyć w spotkaniu blogerów i dziennikarzy kulinarnych zorganizowanym przez angelo Hotel w Katowicach. Tematem głównym spotkania były steaki - Szef Kuchni Rafał Pacoń przygotował dla nas krótki pokaz smażenia steków, flambirowania i przekazał nam mnóstwo ciekawostek na temat wołowiny. Jednocześnie mieliśmy możliwość degustacji kilku rodzajów austriackich win a jako aperitif zostało podane musujące różowe wino- moim zdaniem przepyszne! Zanim
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniawydawał mi się bardzo wykwintny a najbardziej podobał mi się jego kolor. Smakiem pasował do fileta z kurczaka, szef kuchni Knorra poleca go także do mięs z grilla i steków wołowych. Składniki: 4 płaty z fileta z kurczaka ząbek czosnku sól pieprz słodka papryka 2 łyżki oleju na sos: pęczek włoszczyzny 3 łyżki oleju łyżeczka cukru 400 ml czerwonego
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniawięc da się w niej także zapiekać dania bez obawy o to, że naczynie odkształci się lub stopi się rączka. Przygotowanie omletu bez przekręcania, piersi kaczki czy steku może odbyć się w jednym naczyniu, co jest bardzo wygodne. Informacje te postanowiłam sprawdzić w praktyce. Na patelni przygotowałam puszyste i słodkie bananowe racuszki bez cukru używając jedynie odrobiony oleju (na pędzelku
Poezja smakuburaków piła bardzo często moja babcia, a ja wciąż marzę o pięknej i funkcjonalnej sokowirówce. Prawdziwym mistrzostwem były buraczki z suszonymi figami przygotowane przez Jurka Sobieniaka jako dodatek do steków, które jedliśmy podczas warsztatów kulinarnych w Krakowie. A Wy w jakiej postaci najbaradziej lubicie to warzywo? Sałatka z buraka z rukolą i orzechami Składniki: garść rukoli 1 ugotowany burak
Moja smaczna kuchniaSKŁADNIKI: 500 g kości wołowych z mięsem 400-500 g steków wołowych 20 g suszonych borowików włoszczyzna 1 cebula 4 liście laurowe 6 ziarenek ziela angielskiego garść świeżego lubczyku 2 litry wody natka pietruszki świeżo mielony czarny pieprz sól do smaku (opcjonalnie, ja dodaję płaską łyżeczkę) PRZYGOTOWANIE: Do misy multicookera włożyć mięso i cebulę. Nastawić program FRY i czas
ClauditteMissCookingoliwki i granita z pomarańczowego pomidora. Gra temperatur – gorące – zimne. Puder oliwkowy- chyba sama zrobię. Proste pomysły, ale trzeba na nie wpaść, mieć dobry produkt, dzięki któremu zrealizujemy zamysł. Stek z tuńczyka - glony morskie/ prażony sezam z lnem/ kalarepa/ lody miso. Tuńczyk idealny i nie prośmy o wysmażenie, on jest dokonały, nie zabijajmy go. Do niego sezam, kalarepka!, to troszkę
królestwo garówprzekroju nie może mieć jednolitego jasnego koloru. Wtedy jest przesmażona. W samym środku/centrum powinna pozostać różowawa. Jasno różowa lub ciemno różowa, zależnie od upodobania. Nie krwista jak stek, ale różowawa właśnie. To jest podobnie jak ze smażeniem wołowego stecka w stopniu midium. Temperatura w samym środku dochodzi mniej więcej do 77*C i absolutnie nie może przekroczyć
Sztuka gotowania w/g SamiryPewnie was zaskoczę, ale jadam mięso. Nie są to przesadne ilości i nie codziennie. Raczej chude i białe, choć nie wzgardzę stekiem czy tatarem. Ostatnimi laty szala przesunęła się na stronę warzyw,… Czytaj dalej
Mam To Na Widelcuktóre zagwarantują nam sukces kulinarny i nie obciążą domowego budżetu! O czym mogliśmy przekonać się podczas warsztatów przekonać się, przygotowując następne dania, do wykonania których, użyliśmy różnych elementów wołowiny. - stek z antrykotu, puree ziemniaczane, portobello, szpinak, sos holenderski z miso - rostbef z sokiem jabłkowym, chlebem z ogniska, sałatką z musztardowca - bulion estragonowo-wołowy z oliwą ziołową - tacos z rwaną wołowiną
królestwo garówDzisiaj miało być coś innego ale nie wyszło i wylądowało w koszu, więc podam Wam ekspresowy przepis na szybki obiad. Pamiętacie SOCZYSTE STEKI SOJOWE? W ten sam sposób możemy przygotować pyszny gulasz. Na etapie pomiędzy wstępnym zmiękczaniem a przyprawianiem po prostu ściągamy kotlety na chwilę z patelni, kroimy szybko na paski, wrzucamy spowrotem na patelnię i dalej już postępujemy
Wegański blog WSZYSTKO JEST W GŁOWIERUSSELL HOBBS kupisz go tutaj ZALETY: Większe płyty pozwalają jednorazowo przygotować większą ilość porcji. Więc idealny dla dużej rodziny, Ruchome zawiasy umożliwiają grillowanie większych porcji żywności takich jak steki, Tacka ociekowa pomaga skutecznie odprowadzić nadmiar tłuszczu, obniżając jego zawartość w posiłkach Grill posiada nieprzywieralną powłokę, Wyjmowane płyty, odporne na mycie w zmywarce, wystarczy nacisnąć przycisk, aby wyjąć
Bon Appetit Małgorzatyodbyły się w Studio kulinarnym Smolna 8, z którego jest najpiękniejszy widok na panoramę Warszawy. Podczas warsztatów, oprócz p odwędzanego steka Bavette z bobem i papryką przygotowaliśmy również: pieprzowy stek z antrykotu z sosem baernaise i rzymską sałatą polędwica wołowa a`la Wellington z esencją cabernet sauvignon i ziołami club sandwich z pręgi z chrzanem i ogórkami małosolnymi Philli cheese
królestwo garówpieprzem oraz dodać starty na drobno parmezan. Wymieszać, przykryć i odstawić na chwilę, żeby ser się rozpuścił. Ryż podany w ten sposób najlepiej pasuje do osso bucco, czyli steków z giczy cielęcej lub kurczaka cacciatore, duszonego z grzybami, pomidorami i winem, na którego przepis umieszczę następnym razem. PS. Taka ilość risotta wystarczyła nam na cztery obiady jako dodatek do mięsa
Przepysznik - BLW i nie tylkodole sałata, potem kilka kropli oliwy i blasamico następnie szynka i ser. Na to oliwki, jeśli lubicie. Tę sałatkę można jeść, jako przystawkę do pieczonego łososia lub krwistego steku
Smaki Przyprawy i Kolory