steki - 502 przepisów (strona:16/34)

Steak Show w angelo Hotel- relacja 104

przyjemność uczestniczyć w spotkaniu blogerów i dziennikarzy kulinarnych zorganizowanym przez angelo Hotel w Katowicach. Tematem głównym spotkania były steaki - Szef Kuchni Rafał Pacoń przygotował dla nas krótki pokaz smażenia steków, flambirowania i przekazał nam mnóstwo ciekawostek na temat wołowiny. Jednocześnie mieliśmy możliwość degustacji kilku rodzajów austriackich win a jako aperitif zostało podane musujące różowe wino- moim zdaniem  przepyszne! Zanim

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
filet w sosie rozmarynowym i współpraca z Knorr 109

wydawał mi się bardzo wykwintny a najbardziej podobał mi się jego kolor. Smakiem pasował do fileta z kurczaka, szef kuchni Knorra poleca go także do mięs z grilla i steków wołowych.  Składniki: 4 płaty z fileta z kurczaka ząbek czosnku sól pieprz słodka papryka 2 łyżki oleju na sos: pęczek włoszczyzny 3 łyżki oleju łyżeczka cukru 400 ml czerwonego

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Potrzebujesz patelni do zadań specjalnych? 198

więc da się w niej także zapiekać dania bez obawy o to, że naczynie odkształci się lub stopi się rączka. Przygotowanie omletu bez przekręcania, piersi kaczki czy steku może odbyć się w jednym naczyniu, co jest bardzo wygodne. Informacje te postanowiłam sprawdzić w praktyce. Na patelni przygotowałam puszyste i słodkie bananowe racuszki bez cukru używając jedynie odrobiony oleju (na pędzelku

Poezja smaku
Sałatka z burakiem z rukolą i orzechami 140

buraków piła bardzo często moja babcia, a ja wciąż marzę o pięknej i funkcjonalnej sokowirówce. Prawdziwym mistrzostwem były buraczki z suszonymi figami przygotowane przez Jurka Sobieniaka jako dodatek do steków, które jedliśmy podczas warsztatów kulinarnych w Krakowie. A Wy w jakiej postaci najbaradziej lubicie to warzywo? Sałatka z buraka z rukolą i orzechami  Składniki: garść rukoli 1 ugotowany burak

Moja smaczna kuchnia
Rosół wołowy z borowikami 153

SKŁADNIKI: 500 g kości wołowych z mięsem 400-500 g steków wołowych 20 g suszonych borowików włoszczyzna 1 cebula 4 liście laurowe 6 ziarenek ziela angielskiego garść świeżego lubczyku 2 litry wody natka pietruszki świeżo mielony czarny pieprz sól do smaku (opcjonalnie, ja dodaję płaską łyżeczkę) PRZYGOTOWANIE: Do misy multicookera włożyć mięso i cebulę. Nastawić program FRY i czas

ClauditteMissCooking
Naturele 140

oliwki i granita z pomarańczowego pomidora. Gra temperatur – gorące – zimne. Puder oliwkowy- chyba sama zrobię. Proste pomysły, ale trzeba na nie wpaść, mieć dobry produkt, dzięki któremu zrealizujemy zamysł. Stek z tuńczyka - glony morskie/ prażony sezam z lnem/ kalarepa/ lody miso. Tuńczyk idealny i nie prośmy o wysmażenie, on jest dokonały, nie zabijajmy go. Do niego sezam, kalarepka!, to troszkę

królestwo garów
Chrupiąca pierś z kaczki- Jak przygotować pierś kaczki do smażenia 510

przekroju nie może mieć jednolitego jasnego koloru. Wtedy jest przesmażona. W samym środku/centrum powinna pozostać różowawa. Jasno różowa lub ciemno różowa, zależnie od upodobania. Nie krwista jak stek, ale różowawa właśnie. To jest podobnie jak ze smażeniem wołowego stecka w stopniu midium. Temperatura w samym środku dochodzi mniej więcej do 77*C i absolutnie nie może przekroczyć

Sztuka gotowania w/g Samiry
PSTRĄG ŁOSOSIOWY GRILLOWANY Z WARZYWAMI 180

Pewnie was zaskoczę, ale jadam mięso. Nie są to przesadne ilości i nie codziennie. Raczej chude i białe, choć nie wzgardzę stekiem czy tatarem. Ostatnimi laty szala przesunęła się na stronę warzyw,… Czytaj dalej

Mam To Na Widelcu
Bekon burger truflowy z jajkiem przepiórczym 146

które zagwarantują nam sukces kulinarny i nie obciążą domowego budżetu! O czym mogliśmy przekonać się podczas warsztatów przekonać się, przygotowując następne dania, do wykonania których, użyliśmy różnych elementów wołowiny. - stek z antrykotu, puree ziemniaczane, portobello, szpinak, sos holenderski z miso - rostbef z sokiem jabłkowym, chlebem z ogniska, sałatką z musztardowca - bulion estragonowo-wołowy z oliwą ziołową - tacos z rwaną wołowiną

królestwo garów
Wegański GULASZ SOJOWY + DYNIOWO-PIECZARKOWY 168

Dzisiaj miało być coś innego ale nie wyszło i wylądowało w koszu, więc podam Wam ekspresowy przepis na szybki obiad. Pamiętacie  SOCZYSTE STEKI SOJOWE? W ten sam sposób możemy przygotować pyszny gulasz. Na etapie pomiędzy wstępnym zmiękczaniem a przyprawianiem po prostu ściągamy kotlety na chwilę z patelni, kroimy szybko na paski, wrzucamy spowrotem na patelnię i dalej już postępujemy

Wegański blog WSZYSTKO JEST W GŁOWIE
Recenzja GRILLA Z ODŁĄCZANYMI PŁYTAMI ENTERTAINING RUSSELL HOBBS 157

RUSSELL HOBBS kupisz go  tutaj ZALETY: Większe płyty pozwalają jednorazowo przygotować większą ilość porcji. Więc idealny dla dużej rodziny, Ruchome zawiasy umożliwiają grillowanie większych porcji żywności takich jak steki, Tacka ociekowa pomaga skutecznie odprowadzić nadmiar tłuszczu, obniżając jego zawartość w posiłkach  Grill posiada nieprzywieralną powłokę, Wyjmowane płyty, odporne na mycie w zmywarce,  wystarczy nacisnąć przycisk, aby wyjąć

Bon Appetit Małgorzaty
Podwędzany stek Bavette z bobem i papryką 95

odbyły się w Studio kulinarnym Smolna 8, z którego jest najpiękniejszy widok na panoramę Warszawy. Podczas warsztatów, oprócz p odwędzanego steka Bavette z bobem i papryką przygotowaliśmy również: pieprzowy stek z antrykotu z sosem baernaise i rzymską sałatą polędwica wołowa a`la Wellington z esencją cabernet sauvignon i ziołami club sandwich z pręgi z chrzanem i ogórkami małosolnymi Philli cheese

królestwo garów
Włochy: Risotto alla milanese 144

pieprzem oraz dodać starty na drobno parmezan. Wymieszać, przykryć i odstawić na chwilę, żeby ser się rozpuścił. Ryż podany w ten sposób najlepiej pasuje do osso bucco, czyli steków z giczy cielęcej lub kurczaka cacciatore, duszonego z grzybami, pomidorami i winem, na którego przepis umieszczę następnym razem. PS. Taka ilość risotta wystarczyła nam na cztery obiady jako dodatek do mięsa

Przepysznik - BLW i nie tylko
Sałatka wykwintna 144

dole sałata, potem kilka kropli oliwy i blasamico następnie szynka i ser. Na to oliwki, jeśli lubicie. Tę sałatkę można jeść, jako przystawkę do pieczonego łososia lub krwistego steku

Smaki Przyprawy i Kolory