dania rozpoznawalne na całym świecie, tak aby każdy z gości mógł poczuć się „bezpiecznie” i wybrać znane mu danie, ale również spróbować dań z Polski. W menu znajduje się stek z wołowiny argentyńskiej, zupa Tom Kha Kai czy Burger NOVO2 z grillowanej wołowiny podawany z frytkami, żurek... Do tego wino organiczne z selekcji stworzonej specjalnie dla hoteli Novotel
królestwo garówkorzystać i gotować „jak prawdziwi faceci”! Prawdziwy facet według Cave’a je mięso. Je go dużo i w tradycyjnych, oszczędnych potrawach. Mamy tu zatem przepisy na steki, burgery, wołowinę, baraninę, boczek, żeberka. Słowem mięso omal saute. Wszystkich dotkniętych tą opinią wegetarian od razu uspokajamy, że my tu też wypadamy na średnio męskich. Autor zresztą
GRUBY WAŁEKKilkukrotnie we wcześniejszych wpisach wspominałam o maśle czosnkowym - chociażby w przepisie na steki wołowe lub dawno już nieużywanym tatowym pomyśle na obiad . Takie masełko przydaje się w kuchni do bardzo różnych celów. Chociażby do najzwyklejszych zapiekanek, przyprawienia szpinaku czy pieczonych ziemniaków. Nie wspomnę już o zwykłym posmarowaniu bułki w przypadku przeziębienia. Wiadomo przecież, że czosnek jest naturalnym antybiotykiem o silnym
Kuchnia po mojemukulinarni, dziennikarze i blogerzy spotkali się w Centrum Domowych Inspiracji i pod okiem szefa kuchni - Julity Strzałkowskiej, założycielki portalu kulinarnego WrzacaKuchnia.pl , przekuli teorię w praktykę, wysmażyli niezłe steki i upichcili kilka ciekawych potraw soczyście doprawionych sosami Kikkoman i pikantnym Tabasco . Nie zabrakło też zdrowej żywności Bonduelle oraz Kupiec dostarczonej przez frisco.pl . Uczestnicy spotkania mogli
SzczyptaSmaQMiał być dzisiaj stek :D ale niestety czy stety będzie pstrąg. W Lidlu akurat jest promocja, a rybki zdrowe są :P SKŁADNIKI: 2 świeże pstrągi masło, czosnek pieprz, sól rukola 1 gruszka gorgonzola orzechy włoskie oliwa z oliwek, masło, ocet balsamiczny Oczyścić pstrągi, odciąć głowy, posolić. Do środka włożyć 2 plasterki masła i czosnek. Jeśli ktoś ma to polecam jeszcze
MarciochaKucharzyrazy próbowałam zrobić dobrego kurczaka z grilla – dobrego, znaczy chrupiącego na zewnątrz i soczystego w środku. Ostatnio postanowiłam zaeksperymentować i zamarynowałam pierś z kurczaka w marynacie, którą przygotowuję do steków. Udało się! Kurczak był pyszny – soczysty i chrupiący, no i pięknie się przyrumienił na ruszcie. Składniki 4 pojedyncze piersi z kurczaka 1/3 szklanki octy balsamicznego 1/3 szklanki oliwy z oliwek
Kulinarne InspiracjeWołowina to absolutna klasyka kuchni polskiej, w natłoku fali burgerów i steków rodem z ameryki wystawiam środkowy palec na ten zalew obcej kultury. Mieszkańcy wielkich miast z pewnością mogą zrozumieć to co się dzieje z polską gastronomią i jak mocno spycha się naszą rodowitą kuchnię do barów mlecznych które nawiasem mówiąc nie są takie złe. Problem tkwi jednak często
Kuchnia PROzdrowotnagotuj jeszcze 1-2 minuty. Pan Piotr Muranowski poleca również dodanie do sosu 2 łyżki śmietany. Wtedy sos idealnie nadaje się do drobiu pieczonego i grillowanego oraz do steków wołowych. Smacznego
Niezły Młynekwcześniej należy mrozić rybę 24 godziny aby pozbyła się charakterystycznego zapachu amoniaku. Po mrożeniu mięso jest delikatne i pyszne. Moje propozycja to rekin z estragonem, jest pyszny i aromatyczny. Steki z rekina z estragonem. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowaniektóre to mięso dostałam w piątkowy wieczór od QMP Dobra Wołowina . Piecze się z warzywami i jestem bardzo ciekawa jej smaku. Dla Córci i Małżona odłożyłam po steku, bo takowe wolą od mięsa pieczonego. Przyznam szczerze, że poza warsztatami, nie miałam w reku tak pięknego kawałka mięsa!!! Na szczęście w lodówce jeszcze jedna paczka krzyżowej czeka
Dzieje kuchennej WiewiórySkładniki: (na 2 porcje) 2 steki z polędwicy wieprzowej około 1,5-2 cm grubości 2 szczypty lubczyku 2 szczypty cząbru odrobinka estragonu szczypta soli suszona papryczka chili w dużych kawałkach 2 szczypty pieprz cayenne odrobina zwykłego świeżo mielonego pieprzu sos wiśniowy: szklanka mrożonych wiśni łyżka miodu z aronii 2 łyżki whisky makaron sezamowy: makaron spaghetti połamany w pół olej
KreatywnePinyPrzepis inspirowany jest jedną z potraw Jamiego Olivera. Drodzy mięsożercy: zamiast batatów, możemy przygotować stek wołowy, karkówkę wieprzową, lub wymieszać naszą fasolkę z mięsem mielonym. Danie posmakuje również weganom - wystarczy pominąć dodatek jogurtu naturalnego :) Zapraszam w podróż do Meksyku! Składniki dla dwóch osób: 1 duży batat 1/2 marchewki 1/2 cebuli czerwonej 1/2 cebuli białej 2 ząbki czosnku 1/4 papryczki
My Culinary ArtMożna spędzić cały dzień na grillowaniu najlepszych szaszłyków, steków i innych potraw. Można też w akrobatyczny sposób obracać hamburgery podczas grillowania. Ale jeśli będziemy grillować deser na grillu wszyscy obecni przy tym goście to zapamiętają. Grillowane desery są rzadkością, są też bardzo wyjątkowe i z reguły nikt z naszych gości się ich nie spodziewa. Tak się dzieje ponieważ większość ludzi
naRuszciesię spodziewałam. Klimat miasta jednak bardzo mi się spodobał i cieszę się, że tam trafiliśmy. Szczególnie, że na swojej drodze napotkaliśmy knajpę "Kill Grill", w której ja zjadłam klasyczny stek a konQbek "Murder Burgera", rozmiaru małej wioski. Nie udało się nam zwiedzić żadnej winiarni, ponieważ winobusy odjeżdżały w mało dogodnych dla nas godzinach, a wyjazdy takie zajmowały zazwyczaj ponad godzinę
les mirabelleschciałoby mi się robić seitanu od podstaw (wypłukiwać skrobię z mąki) – czaso- i pracochłonna robota, a jest tyle innych i pysznych gotowych dań, np. pulpety w sosie pomidorowym , steki wegetariańskie , bitki wegetariańskie , itd. Seitan balls Ingredients: seitan (from wheat flour) 69%, oats, soy beans, sunflower oil, seasoning blend, sea salt. Company: Sun Food. Price: PLN 6.5. Nett weight
Qlinarnie i Qlinarnie