Tuńczyk na rukoli z sosem borowikowym 244(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Na świątecznym stole od zawsze królują dania z ryb. W moim domu króluje karp, później śledź, a dalej wszystkie inne ryby ☺ Dziś przekonałam
Kulinarne przemyslenia
Grillowany stek wołowy z krzyżowej 163Grillować można nie tylko polędwicę wołową Składniki 2 plastry wołowiny 3 łyżki soku z cytryny 3 łyżki wody 1 łyżka posiekanej natki pietruszki 2-3
R'n'G Kitchen
Stek z tuńczyka z tropikalną salsą 233Nie reklamuję teraz żadnej marki ale w tym tygodniu w sieci zaczynającej się na "L" można kupić ładne steki z tuńczyka. Skorzystałam z okazji aby przygotować
Jemy Pijemy
Stek ze Strusia z kaszą jaglaną w prażonej cebuli z musem z wiśni peruwiańskiej ,figi i śliwki kalifornijskiej 214ViolaPassion Wspaniałe mięso ze Strusia z Afryki Południowej Jadłam go po raz pierwszy i powiem wam że jest warty grzechu. Bardzo podobne do wołowiny, ale pozostaje
Viola cooks with passion
Stek z jelenia marynowany w białym winie, rozmarynie i czerwonej porzeczce 149Stek z jelenia według niektórych jest zdecydowanie lepszy niż z wołowiny. No cóż, to kwestia gustu, ale trzeba przyznać, że steki z dziczyzny mają swoje miejsce
Milion Smaków
Kaczka w cieście z warzywami – lepsza niż ta od ‘Chińczyka’ 406Odkryłam kulinarną czarną dziurę. W żadnym języku i na żadnej stronie sieci nie znalazłam przepisu na kaczkę w cieście. Przepisów na kaczkę jest mnóstwo, sama mam
Karo in the Kitchen
Steki z tuńczyka na ratatuj 162Tuńczyk podany na warzywach, polecamy. Składniki 2 steki z tuńczyka (około 300 g) mały bakłażan mała cukinia 2 małe papryki pomarańczowa i żółta 2 pomidory
R'n'G Kitchen
Steki z indyka z sambal oelek 308Steki z indyka z sambal oelek – czyli filet z indyka w ostrym wydaniu. Danie zainspirowane książką „One pot stop”, gdzie właśnie ostry sos
Poezja smaku
Stek filet mignon z Angusa w tłuczonym pieprzu 178Jeśli jak ja jesteście miłośnikami dobrych steków, to w waszym menu nie może zabraknąć zdecydowanego króla steków jakim jest filet mignon (w Polsce czasem zwany medialionem
Milion Smaków
Tak mi rób......Chwilo Trwaj! 214znowu dała radę. Dalej nie miałam do czego się przyczepić. Żadnego haka, nie dobrze. Cóż, więc zaczęłam grzecznie smażyć na niej, a co? Znowu poszłam na całość! Stek Wołowy! Mocny ogień, mocno rozgrzana patelnia, a na niej czosnek co się lubi przypalić i konkretne mięcho. W sumie to poczułam się jak Gordon Ramsey, bo stek smażyłam jego sposobem(...)filmiku widziałam, że on stek smażył na tej samej patelni Woll Diamond Lite . Wow! Ja mam taką samą patelnię jak mój ulubiony Ramsey i smażę to co on i tak jak on - cudownie. Podjarana byłam na maxa :) Tu sprawdziłam coś jeszcze, bo w pierwszej kolejności usmażyłam paprykę z bazylią, którą podałam do steka, czas naglił, więc po wyłożeniu papryki
Blondynka Gotuje
Steki z polędwicy wołowej 200Mamy dobrej jakości mięsiwo i co tu z niego zrobić? No oczywiście że steki, pyszne, soczyste steki. Można użyć oczywiście do innych dań ale czemu nie szybko i pysznie? Zachęcam do smażenia steków. Steki z polędwicy wołowej. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowanie
SALISBURY STEAK i INSTA-MASH – FALLOUT – Stek Salisbury i kremowe puree ziemniaczane 289zaskoczy. Pozycja obowiązkowa dla mięsożerców – będziecie tak szczęśliwi po zjedzeniu tego rarytasu jak Vault Dwellerzy z Fallout Shelter przy perfekcyjnie prowadzonej krypcie. Do kuchenek, marsz! Zobacz, jak stek wygląda w grze DRUKUJ LISTĘ SKŁADNIKÓW ILE KALORII MA 1 PORCJA - KLIKNIJ! w przygotowaniu PRZYGOTOWANIE 1. GOTOWANIE ZIEMNIAKÓW (2 min + 30 min) Do puree najlepiej nadają się ziemniaki o dużej zawartości(...)strony miąższu – jeśli szybko powstanie biała piana, to znaczy, że są odpowiednie. Ziemniaki obieramy, płuczemy i gotujemy w osolonej wodzie do miękkości. W międzyczasie ogarniamy resztę przepisu. 2. FORMOWANIE STEKÓW (10 min) Do miski wrzucamy mięso, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, bułkę tartą, musztardę, sos worcester, drobno posiekaną natkę pietruszki, pieprz oraz płaską łyżeczkę soli. Dokładnie mieszamy i formujemy
Nerds Kitchen
Polędwica wołowa z sosem pieprzowym 345wołowej może odstraszać, ale trzeba przyznać, że jest tego warta. Dodatkowo dostępna jest w nielicznych sklepach. Od czasu do czasu jednak proponuję każdemu troszeczkę szaleństwa. Składniki: Dowolna ilość plastrów / steków Pieprz kolorowy świeżo mielony Sól Olej Cebula Sos 500 ml bulionu ( wołowego ) Od ½ do 1 łyżeczki kolorowego pieprzu grubo mielonego ( według uznania ) 1 łyżeczka octu balsamicznego 1 łyżeczka maggi(...)śmietany słodkiej 18% 1 ½ łyżeczki mąki Wykonanie: Steki przyprawiamy pieprzem i wmasowujemy ( polędwicy nie rozklepujemy tłuczkiem, wystarczy formowanie ręką, mięso jest bardzo delikatne ). Pozostawiamy na chwile do zamarynowania. Do garnka wlewamy bulion, dodajemy pieprz, ocet balsamiczny, maggi, gotujemy. Na rozgrzanej patelni z olejem smażymy steki, według upodobania, ale zawsze jest to krótko ( 1 minuta lub 2 z każdej strony ). Usmażone
Smaki Ewy
Sałatka nicejska 359woli łososia, można i tak, sam nawet tak robiłem – choć ściśle rzecz biorąc nie będzie to już sałatka nicejska . Ten przepis zawiera również instrukcję jak poprawnie przygotować do spożycia stek ze świeżego tuńczyka. Grillujemy go na dość mocno rozgrzanej patelni z dodatkiem niewielkiej ilości oliwy, pamiętając przy tym o dość ścisłej zasadzie czasu obróbki – nie więcej niż 1,5 minuty(...)szary kolor, który mógłby zostać zinterpretowany w ten sposób, że jest ono surowe. Nie, tak właśnie ma być i na pewno nie będzie surowe. W praktyce kiedykolwiek nie przygotowywalibyście steku z tuńczyka, najpewniej właśnie to będzie odpowiednia technika. Winegret przygotowujemy wg upodobań. Ja po prostu zmieszałem oliwę z sokiem z cytryny i drobno siekanym koperkiem. Zdaję sobie oczywiście sprawę
Kulinarna Pokusa