steki - 1002 przepisów (strona:10/67)

Stek, pieczone ziemniaki i świeże zioła 182

Uwielbiam steki. Są niesamowite! Najbardziej lubię takie średnio wysmażone, soczyste. Niebo w gębie! Dzisiaj mam dla Was propozycję na przepyszny obiad - stek i pieczone ziemniaczki.  Składniki: steki ( u mnie z polędwicy wołowej), 1/2 większego pęczka natki pietruszki, garstka świeżych listków oregano, ząbek czosnku, odrobina soku z cytryny, szczypta suszonych płatków chilli, sól, pieprz, oliwa z oliwek ziemniaki, suszone płatki(...)chilli, ostra papryka, sól, oliwa Steki wyciągamy z lodówki minimum 30 min przed smażeniem, aby nabrały temperatury pokojowej.  Przyprawiam pieprzem i polewam oliwą z oliwek. Steki smażymy na oliwie, na bardzo dobrze rozgrzanej patelni, przekładając je co minutę na drugą stronę. Jeżeli chcemy uzyskać idealny dla siebie stek musimy ich dotykać - mała ściągawka z tego jak sprawdzić stopień wysmażenia

Plate of Joy
Steki z selera z salsa verde 116

Idealny pomysł na pyszny obiad bez mięsa, idealny z kilku powodów. Steki z selera będą dużo lżejszą potrawą niż praktycznie każdy mięsny odpowiednik. Dodatkowo to też

nietylkopasta.pl
Stek Salisbury w sosie grzybowym 387

Co to stek Salisbury? To ręcznie uformowany “stek” z mięsa mielonego. Bardzo przypomina nasze kotlety, jednak jest przyrządzany wyłącznie z mięsa wołowego. Prawdopodobnie to

Poezja smaku
POTRAWY Z GRILLA - MARYNOWANY STEK Z KOSCIA Z WARZYWAMI 184

POTRAWY Z GRILLA -MARYNOWANY STEK Z KOŚCIĄ Z WARZYWAMI Moi Drodzy, myślę, że sezon grillowy, u większości z Was, już otwarty :) W najbliższym czasie przedstawię Wam

Moja Książka Kucharska
Odwórcona metoda grillowania steków średnio-wysmażonych 263

Tradycyjnie steki zaczynamy przygotowywać na bardzo dużym ogniu aby zakończyć je na dużo bardziej delikatnym. A metoda ta odwraca kolejność, i obejmuje najpierw przygotowanie mięsa w

naRuszcie
Kanapka z wołowiną warstwowa 235

Chyba nie ma bardziej amerykańskiego przysmaku niż kanapka z wołowiną (no ok, kilka jeszcze innych by się znalazło :) ). Niektórzy mówią, że jest trudna, wymagająca. Wcale tak

Pociąg Do Kuchni
Stek Wołowy - Jak usmażyć stek wołowy? 231

Smażenia steków bardzo długo się bałam. W sumie niepotrzebnie, bo to kilka minut, dynamicznych minut. Nie jestem specjalistą w temacie steków, ale dobry stek potrafię przygotować

Blondynka Gotuje
Steki grillowane na desce cedrowej – 2 wyjątkowe pomysły 211

kiedykolwiek próbowaliście steka grillowanego na drewnianej desce? Najważniejsze przy tej metodzie grillowania steków jest aby przypiec charakterystyczny diamentowy wzór na na jego powierzchni przed wyłożeniem go na deskę. Grillowanie steków na deskach cedrowych nadaje im ciekawy smak dymu drzewnego. Jest to prosta alternatywa do stosowania wędzenia i miła odmiana w stosunku do standardowego steka z grilla. Rib-Eye grillowany(...)desce cedrowej Składniki: 1 deska cedrowa 2 steki Rib-Eye 2 łyżeczki soli koszernej 1 łyżeczka świeżo zmielonego czarnego pieprzu oliwa z oliwek Przygotowanie: Zanurzyć deskę cedrową w wodzie. Moczyć ją przez co najmniej jedną godziną. W międzyczasie rozgrzać grilla do najwyżej 260 stopni i przygotować go do grillowania metodą pośrednią. Jeśli używamy grilla węglowego przesunąć żar w jedną stronę

naRuszcie
Kuźnia - Solidna micha .. relacja ze spotkania blogerek lubelskich 179

Lublinie . W bardzo miłej atmosferze wraz z dziewczynami : Marta, Karina, Gosia, Edyta, Eliza i Marlena. Podczas rozmowy  z szefem dowiedziałyśmy się wiele o nowych w karcie dań stekach i ich przygotowywaniu, między innymi T-Bone, Flank (oba Black Angus Australia) i New York Strip (Black Angus USA). Nadal istnieje możliwość zamówienia steka argentyńskiego Na początek porozglądałyśmy się po wnętrzu(...)restauracji i poznałyśmy szefa z którym wlaśnie rozmawia Edyta :)   Jak na blogerki przystało wszystko musimy sfotografować . Jedzenie zwłaszcza dlatego często zdarza się że jemy zimne :) . Steki cieszą się w Kuźni dużą popularnością i zamawiają je wszyscy bez względu na płeć. I wcale się nie dziwię bo są pyszne. Osobiście też lubię spory kawałek dobrego mięsa :) Wreszcie podano  steki

Gotowanie jest łatwe
Stek z polędwicy wołowej (test dłoni i mity) 191

Mięso podałam na puree z selera . Tak naprawdę nie istnieje idealna recepta na stek. Wiele rzeczy trzeba wypróbować i zrozumieć samemu. Nie jestem w stanie podać Wam czasu smażenia steku, bowiem wszystko zależy od tego, jak gruby kawałek mięsa zechcecie przygotować. Mogę zdradzić Wam jednak kilka własnych sekretów. STEK Z POLĘDWICY WOŁOWEJ Składniki: - dowolny kawałek polędwicy wołowej - odrobina oliwy(...)oliwek - pieprz - sól Przygotowanie: Z polędwicy formujemy steki (można wybrać dowolną część polędwicy, jednak najczęściej używa się środkowej - chateaubriand). Ja wolę grubsze, ale to kwestia osobistych preferencji. Wbrew powszechnej opinii, wysokiej klasy mięso (jak polędwica) można bez obawy solić jeszcze przed smażeniem. Dodatkowo, jeżeli decydujemy się na mrożony kawałek, także nie popełniamy błędu - wołowina w zamrażarce kruszeje i staje się

Życie zamknięte w smaku
Steki z palonymi przyprawami 216

Poniższa mieszanka przypraw będzie również doskonale pasowała do grillowanych lub pieczonych ziemniaków. Składniki: 4 ulubione steki do przyprawy: 2 łyżki czarnego pieprzu 2 łyżeczki papryki 1 łyżeczka kminku 1 łyżeczka kolendry 1 łyżeczka chili w proszku 2 łyżki soli koszernej 1 łyżeczka sumaka 1 łyżeczka sezamu 1 łyżeczka tymianku 1 łyżeczka pieprzu cayenne Przygotowanie: W małej patelni połączyć pieprz, paprykę(...)chili. Przyprawy podgrzewać na patelni aż zaczną się palić. Następnie umieścić przyprawy w moździerzu i przy jego pomocy dobrze zmielić. Dodać pozostałe składniki przyprawy i wymieszać. Następnie przygotować steki, osuszyć je przy pomocy ręcznika papierowego, skropić oliwą i obficie obsypać przygotowaną wcześniej przyprawą. Steki grillować do uzyskania pożądanego stopnia wysmażenia. Pozwolić im odpocząć przez około 5 minut przed podaniem. Zobacz

naRuszcie
Steki wołowe z grilla marynowane w whiskey 295

ebooka będą dostępne również w serwisie Fooder , do którego serdecznie zapraszam. Tematem przewodnim ebooka będą mięsa, więc na początek polecam danie dla prawdziwych mięsożerców z krwi i kości. Steki. Wolicie krwiste, medium, czy wysmażone? W razie potrzeby poniżej załączam ściągawkę. Składniki dla 2 osób: 2 steki wołowe po ok. 300g 3 łyżki whiskey 3 łyżki oleju Kujawski z czosnkiem(...)gałązki tymianku 3 lekko rozgniecione ziarna czarnego pieprzu 40 g masła ½ ząbka czosnku Whiskey wymieszać z olejem, dodać 3 gałązki tymianku i pieprz. Steki ułożyć w naczyniu, zalać marynatą, wetrzeć ją w mięso. Przykryć, odstawić do lodówki na noc. Steki wyjąć min. 2 godziny przed grillowaniem. Masło rozetrzeć z listkami z czwartej gałązki tymianku i czosnkiem, doprawić solą. Mocno schłodzić

Pełny talerz
Weber Genesis – Sezon na grilla trwa cały rok 104

Dzisiaj we wpisie „Weber Genesis – Sezon na grilla trwa cały rok” przygotowałem dla Was dwa kompletnie różne przepisy grillowe. Pierwszy to pomysł na

kuron.com.pl
Stek z rostbefu z frytkami 223

Stek z dojrzałego rostbefu smakuje równie dobrze jak z polędwicy. Razem z frytkami tworzy niezwykle smaczny, męski obiad. Jeżeli jesteś fanem lub fanką wołowiny musisz spróbować

Programista w kuchni
Steki z ligawy wołowej 188

Wcześniej ligawa kojarzyła mi się tylko z tatarem, który uwielbiam ( przepis na tatar ). Dlaczego więc nie zrobić z niej steku z patelni grillowej? Przygotowanie nie różni

Programista w kuchni

Proponowane wyszukiwania