Stek z antrykotu z pieczonymi plastrami cukinii 215Kolejny raz wołowina zagościła w mojej kuchni. Tym razem przygotowałem stek z antrykotu, na który po usmażeniu powędrowała łyżka masła. Dodatkiem do niego stały się pieczone
Programista w kuchni
Steki wołowe 367Spośród mięs czerwonych wołowina zawiera najmniej kwasów tłuszczowych nasyconych i jest najmniej kaloryczna. Największą wartość odżywczą ma mięso chude – polędwica, rostbef. Zjedzenie 100 g chudej gotowanej
mojewypiekiinietylko
Steki z rekina 223Wiele osób tak zachwala steki z rekina, że postanowiłam i ja spróbować. Dorwałam je w jednym ze sklepów i usmażyłam na obiad. Podałam je z domowymi frytkami i surówką z młodej kapusty.rozwiń i czytaj dalej :Rozwiń i czytaj przepis
Ewa w kuchni
Stek z kurkami i puree z dyni 210solą, pieprzem, imbirem, dodajemy masło i ewentualnie łyżkę gęstej śmietany. Wszystko razem miksujemy blenderem do uzyskania gładkiej masy. Przepis na kurki po prowansalsku znajdziecie w poprzednim poście. Stek z polędwicy wołowej o grubości około 2 cm przyprawiamy czarnym pieprzem i smażymy na oleju po 3-4 minuty z każdej strony, następnie przekładamy do piekarnika nagrzanego do 160 stopni
Smakowity Blog Kulinarny
Serowo-limonkowe puree z selera na steku wołowym 287wyjątkowy smak po przyrządzeniu. Czas przygotowania: 20 minutPorcje: 4 Składniki:150g serka Almette z ziołami,1 średni seler ok. 600 g,2 steki wołowe (antrykot lub rostbef),4 łyżki masła,4 gałązki macierzanki lub tymianku,1 limonka,3 ząbki czosnku,kilka kaparów,sól,biały pieprz.Przygotowanie:Na zimne masło położyć rozgniecione ząbki czosnku i macierzankę
SzczyptaSmaQ
MIELONE A'LA STEKI Z CEBULKĄ 332stron. Kotleciki zdjąć z patelni, a na tłuszczu, na którym się smażyły zrumienić pokrojoną w półplasterki cebulę. Pod koniec smażenia do cebuli dodać szczyptę soli, pieprzu i cukru. Steki podawać z usmażoną cebulką na wierzchu
Walijskie Pichcenie
Drobiowe steki w serowych sakiewkach z goframi z fasoli. 222rondelka zalewamy kilkoma łyżkami wody i zagotowujemy. Dodajemy borówki i porto. Całość doprowadzamy do wrzenia. Ewentualnie dosładzamy do smaku miodem i miksujemy blenderem.Rozgrzewamy patelnię grillową i smażymy nasze drobiowe steki po kilka min z każdej ze stron. Na drugiej patelni wysypujemy połowę startego sera (na kształt naleśnika) podpalamy gaz i na środek układamy 1 porcję steka (ja zrobiłam
Malinowe Pocałunki
Stek z rekina z japońską nutą 228prawda stek z rekina i to w dodatku z japońskim smaczkiem to nie koniecznie polska tradycja wielkanocnego postu , ale świat się globalizuje , a w końcu rekin też ryba. Potrawa jest jak najbardziej postna. A jakich przypraw dodamy to już chyba nie ma znaczenia . W każdym razie w tym ,,szale,, przygotowań do Świąt ( którym podobno nie uległam) takie podejście do rybki
Buniabaje w kuchni
Stek z rostbefu z sosem z Katarzynkami 254Stek z rostbefu z sosem z Katarzynkami Czy Wy też tak macie, że chodzi za Wami pewien smak ? Za mną chodził stek .. no tak już raz
Kuchnia na wzgórzu
Stek z masłem ziołowym 224Może nie wszyscy, ale część z nas z przyjemnością zjadała by perfekcyjnie zrobionego steka. Jednak aby odpowiednio przygotować stek powinniśmy zastosować się do zasad „ Jak
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Sałatka nicejska z grillowanym stekiem z tuńczyka 191Lipiec to idealna pora na przygotowanie sałatki nicejskiej - w warzywniakach króluje właśnie zielona fasolka i młode ziemniaczki, a pomidory także są coraz lepsze. Sałatka nicejska jest
Chilli Czosnek i Oliwa
Męską ręką: stek z antrykotu 229Dziś kolejny z wpisów spod znaku: Męską ręką - czyli bez słów, a je się oczami ;) Pozdrawiam! :)
Ewa Kuchennie - Kuchnia to serce domu!
Steki wegetariańskie 210Skład: proteina sojowa niemodyfikowana genetycznie, oliwa, przyprawy, kwas askorbinowy (witamina C) – przeciwutleniacz. Zawiera soję, gorczycę, śladowe ilości selera i glutenu. Firma: Primavika. Cena: ok. 9 zł
Qlinarnie i Qlinarnie
Stek wołowy półkrwisty+wysmażony z kukurydzą 204Coś dla prawdziwych mięsożerców! A mianowicie SZTEJK! Czytaj więcej »
Pasja tworzenia
Stek grillowany na desce cedrowej 229Większość z nas myśli, że jedynym sprawdzonym sposobem na steka jest szybkie grillowanie w wysokiej temperaturze. My zachęcamy do grillowania go na desce cedrowej. Grillując steki w ten sposób nie dostaniemy pięknego przypalonego wzoru od rusztu ale za to otrzymamy soczyste steki wzbogacone aromatem dymu. Czas przygotowania: 5 minut Czas grillowania 15 minut Składniki: 4 steki z polędwicy każdy około(...)smaku 1 szklanka sosu chimichurri 1 lub 2 deski cedrowe Przygotowanie Deski cedrowe moczymy w wodzie przez co najmniej 1 godzinę. W międzyczasie grilla rozgrzewamy do wysokiej temperatury. Steki oprószyć solą i pieprzem. Namoczoną deskę umieścić na ruszcie na około 5 minut. Następnie deskę odwrócić i wyłożyć na nią steki i grillować przez 12-15 minut lub do momentu osiągnięcia
naRuszcie
Stek z piersi kurczaka z cebulą , papryką i czerwonym pieprzem 216Mieso drobiowe zawiera duze ilosci bialka i male ilosci tluszczu,zwlaszcza piers z kurczaka i indyka.Zawiera duzo cynku,magnezu,potasu ,witamin z grupy B,co powoduje
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
SCHABOWE STEKI W SOSIE Z GRZYBÓW LEŚNYCH 244Pysznie mięciutki schab i ciemny sosik grzybowo- pieczeniowy, to zestawienie, któremu nie sposób było się oprzeć :) Danie jest smaczne samo w sobie więc zbędne były
Walijskie Pichcenie
Stek z rekina z jabłkiem 188Jabłko wspaniale komponuje się nie tylko z mięsem , drobiem , kaszanką czy wątróbką. Dodane do delikatnych ryb nadaje im niespotykanego smaku. Czytaj więcej »
Buniabaje w kuchni