Grillowane steki na desce cedrowej z rozmarynem i miodem

Grillowane steki na desce cedrowej z rozmarynem i miodem

Grillowane steki na desce cedrowej z rozmarynem i miodem

Dodaj niesamowitego zapachu dymu cedrowego do swojego steka. A smak jego podkreśl lekką nutą słodkości i przypraw. Składniki: dla steka: 4 ulubione steki 4 deski cedrowe (moczone w wodzie przez 4 godziny) sól koszerna świeżo zmielony czarny pieprz do marynaty: ½ szklanki oliwy z oliwek 4-5 gałązek świeżego rozmarynu (drobno posiekane) ½ łyżki płatków czerwonej papryki ½ łyżeczki nasion kopru włoskiego (drobno zmielonego) 6-8 wyciśniętych ząbków czosnku skórka z 2 cytryn do sosu: 2 łyżki miodu 2 gałązki świ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu naRuszcie

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.