Degustacja w TGI Fridays w Warszawie 202Degustacja w TGI Fridays w Warszawie - to było niesamowite popołudnie i wieczór w pełnej smaków i super atmosfery amerykańskiej restauracji. Do tej pory amerykańska kuchnia kojarzyła
Kulinarne przygody Gatity
Żeberka "Lepkie palce" 223Dzisiaj mam dla Was przepis na żeberka, który powstał w odpowiedzi na Wasze prośby o przepisy na mięso i żeberka. Mięcho je u Nas w domu
SMYKWKUCHNI
🍕 Restauracja Basico Zgoda – Warszawa 171Restauracja Basico jest mi znana już od kilku lat. Pamiętam, kiedy otworzyli swój pierwszy lokal na Wilanowie, w którym zapewne byłam jedną z pierwszych gości, ponieważ
Kuchnia Bazylii
Stek Tomahawk z Angusa w winnym sosie kurkowo-szczypiorkowym 206Wyjątkowy stek, który cieszy się sporą popularnością w USA. Tomahawk to specjalna odmiana cięcia cote de boeuf (sezonowanego antrykotu) z pozostawionym żebrem. Waga tego steku waha
Milion Smaków
Ryż smażony po chińsku z wołowiną, jajkiem i warzywami 402Czasami, w dni w które gotowanie to ostatnia rzecz o jakiej marzę, zamawiamy go u naszego ulubionego Chińczyka. Ale po ostatnim razie, kiedy był tak tłusty
Karo in the Kitchen
Steki z ligawy cielęcej z kapustą pac choi z grilla 236Takie szybkie, mega szybkie danie dziś przedstawiam. Steki z ligawy cielęcej to bardzo delikatne mięso i szybko się grilluje a do nich równie przepyszna chińska kapusta
Moje Małe Czarowanie
Praga – przewodnik kulinarny 246Kiedy byłam pierwszy raz w Pradze nie byłam bardzo mięsna, więc najbardziej smakowało mi jedzenie w wegetariańskiej knajpie prowadzonej przez Hare Kriszna. Trzeba bowiem stwierdzić, że
Ugotowane pozamiatane
Pizza na spodzie z ziemniaków. Recenzja książki Superfood Damiana Kordasa 223Niedawno ukazała się książka Damiana Kordasa "SUPERFOOD". Znalazły się w niej przepisy z jarmużem, pokrzywą, morwą, wegańskim parmezanem i wieloma innymi wspaniałymi składnikami. Dania przygotowane przez
AZgotuj!
Klub Kolacyjny Barilla 209D laczego lubię być blogerem? Między innymi dlatego, że czasami zapraszają na takie fajne eventy jak ten, czyli gluten party na 38. piętrze wrocławskiego Sky Towera
Food Square
Bryzol z pieczarkami i cebulą 239Bryzol lub stek jak kto woli, to kawałek polędwicy wołowej obsmażony i podany z pieczarkami i cebulką. Pysznie, szybko i nie ma się tutaj co nie
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Kofta, za’atar i daktyle – nowe menu Samar dla Sphinxa 192Jestem fanką Samar Khanafer od kiedy brałam udział w jej warsztatach dla blogerów. Nie mam telewizora, ale wiem, że Samar stała się bardzo znana po udziale
Ugotowane pozamiatane
Sous Vide Cooker w Lidl. Test urządzenia oraz przepis. 236Ostatnio uczestniczyłam w warsztatach, na których większość potraw przygotowywanych było metodą sous-vide. Szczerze powiem, że trochę byłam rozczarowana. Dlaczego? Nie widziałam nadziei na posiadanie takiego
AZgotuj!
Warsztaty - czyli dlaczego mnie zawsze ciągnie do kuchni 170Kwietniowy, chłodny poranek, duża ilość kawy celem zwalczenia sennego nastroju, z myślowego letargu wyrywa mnie jednak nie kofeina ale dźwięk ostrzenia noża, jestem pewna, że czeka
Słodki Kompromis
Sylwestrowe menu z Lidl. Przepis na jajka z krewetkami 266Nowy Rok za pasem. Czy macie już skomponowane sylwestrowe menu? Od 27 grudnia w sklepach Lidl można dostać mnóstwo produktów, z których z łatwością przygotujecie coś
AZgotuj!
Steki z tuńczyka z kolorowym pieprzem i rozmarynem 225Steki z tuńczyka to danie które robi się błyskawicznie a efekt jest nieziemski, pyszne, soczyste mięso z ryby i do tego ulubione dodatki. Polecam gorąco do
Moje Małe Czarowanie