sos pomidorowy - 11905 przepisów (strona:612/794)

Żeberka Arabeski 112

Żeberek wieprzowych ·        2 puszki fasoli białej ·        200 ml koncentratu pomidorowego ·        Pomysł na soczyste żeberka ·        Sól ·        Cebula ·        Szczypta czosnku(...)mniejsze kawałku, doprawiamy pomysłem na soczyste żeberka i solimy. 2.   Mięso układamy w rękawie do pieczenia i pieczemy 40 minut w 180°C. 3.   Po upieczeniu odlewamy sos i układamy w naczyniu. 4.   Cebulę obieramy drobno kroimy i prużymy na rozgrzanym oleju. 5.   Dodajemy przecier, czosnek, sól, pieprz, ketchup podlewamy szklanką wody i chwilę gotujemy

Kulinarna Chwila
Gulasz z jelenia na czerwonym winie z pieczarkami 198

sosie własnym Przepis na gulasz z jelenia na czerwonym winie Drukuj przepis Porcji: 2 Czas gotowania: 2,5 godziny Składniki 300 g mięsa z jelenia 4 ziarna ziela angielskiego 2 liście laurowe 2 ząbki czosnku 2 łyżki oleju rzepakowego oraz odrobina do smażenia 2 łyżki mąki średnia cebula 200 ml czerwonego wytrawnego wina mały słoik koncentratu pomidorowego 100 ml bulionu/wody

Kuchnia Bazylii
sałatka meksykańska król imprezy 405

koncentrat pomidorowy oraz doprawiamy papryką, solą i pieprzem. Po usmażeniu odstawiamy do całkowitego wystudzenia. Majonez Mieszamy z jogurtem, doprawiamy do smaku. Pomidory kroimy w kostkę. Na dnie salaterki układamy warstwowo: porwaną sałatę, na niej układamy pomidory (możemy delikatnie posolić i popieprzyć). Na pomidory rozkładamy wystudzone mięso i pieczarki. Następnie wykładamy kukurydzę i przepłukaną czerwoną fasolę. Całość polewamy sosem jogurtowo majonezowym

Domowy Smak Jedzenia
Karkówka pieczona z pomidorową nutą (suszone pomidory mielone) 137

pomidorowe - sprawia rozkosz dla mojego podniebienia, więc kombinuję jak mogę, abym ja była zadowolona i moja rodzina smacznie zjadła. Postanowiłam na obiad upiec karkówkę i w tym celu wykorzystać moje suszone pomidory mielone (uwielbiam je).  Dodałam je więc do marynaty, której efekt był fantastyczny. Mięsko wyszło niezwykle aromatyczne, soczyste i jednym słowem bardzo smaczne, a powstały sos - idealnie komponował

Di gotuje
Makaronowa zapiekanka z wolowina (frittata z wołowina) czyli Niedzielne Mielenie odc.28 177

przecieru pomidorowego sól, pieprz 300 g makaronu spaghetti 3 jajka natka pietruszki Na patelni rozgrzewamy 3 łyżki oliwy. Smażymy warzywa a gdy zmiękną dodajemy mięso i mieszając smażymy aż przestanie być różowe. Dodajemy przecier, doprawiamy solą i pieprzem. Gotujemy ok 10 minut mieszając od czasu do czasu. Makaron gotujemy wg przepisu na opakowaniu. Odcedzamy i wrzucamy do sosu. Mieszamy

Dzieje kuchennej Wiewióry
Oszukane gołąbki z wolnowaru 243

przecieru pomidorowego woda 1 kostka rosołowa 1 łyżka mąki 1 łyżka śmietany Kapustę i cebulę drobno posiekać.Ryż ugotować.Do mięsa dodać ryż, kapustę z cebulą, ryż, jajka .Wymieszać,dodać bułki tartej tyle , aby można było formować kotlety, doprawić do smaku Wymieszać i formować kotlety, obtoczyć w bułce tartej i usmażyć na oleju.Przełożyć do wolnowaru , zalać sosem [ z przecieru

Moje domowe kucharzenie
Spaghetti ala bolognese z fasolką szparagową 143

bolognese z fasolką szparagową  SKŁADNIKI : 400 g makaronu spaghetti 500 g mięsa mielonego z łopatki 250 g fasolki szparagowej żółtej 300 ml wody 1 łyżka koncentratu pomidorowego 1 łyżka mąki pszennej  sól i pieprz suszone pomidory z czosnkiem niedźwiedzim  papryka ostra i słodka do smaku olej do przesmażenia mięsa natka pietruszki do dekoracji PRZYGOTOWANIE : Fasolkę gotujemy(...)smaku pieprzem, papryką słodką i ostrą. Dodajemy pokrojoną fasolkę, mieszamy. Chwile podduszamy.  Makaron spaghetti gotujemy w osolonej wodzie al dente, odcedzamy.  Na talerze przekładamy makaron, nakładamy mięsny sos z fasolką szparagową, oprószamy posiekaną natka pietruszki. Smacznego

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Kurczak Cacciatore 267

Kiedy zobaczyłam 3 dni temu ten przepis u Maggie , natychmiast postanowiłam go zrealizować. I przeczucie mnie nie myliło. Mięso wyszło wspaniałe, a sos...! Po prostu brak słów, by wyrazić jego aksamitność, delikatność, idealną harmonię aromatów. Dlatego nic więcej o nim nie napiszę. Musicie sobie zrobić i spróbować. I nie marudźcie - jest to jedno z najprostszych, tak doskonałych włoskich dań(...)wziąc bez) 4-6 ząbków czosnku duża garść świeżej bazylii 800 g pomidorów cherry z puszki (ja miałam swoje ze słoików, zwykłe pomidory w połówkach w zalewie z soku pomidorowego) 1 cebula 20 czarnych oliwek 4 łyżki serka mascarpone 6 łyżek oliwy z oliwek do smażenia sól, pieprz zioła prowansalskie, tymianek - niewiele lub wg uznania 1. Oczyszczoną  i osuszoną

Kuchnia Prezydentowej
Sos z cukinii na zimę, do mięs i makaronów. 1922

jakoś specjalnie smakowita nie jest, za to jako dodatek, jako zagęszczacz sprawdza się idealnie. Sos jest naturalnie gęsty, jest lekko pikantny ale też lekko słodki. Bardziej coś w stylu sosu cygańskiego z dodatkami. Sprawdzi się jako dodatek do mięs oraz makaronów. Proporcja jest taka, by przygotować go na zimę, do słoików. Można także ją zmniejszyć i zrobić w wersji(...)wydrążeniu środka - zużyłam 3 średnie cukinie) 1 kg dojrzałych pomidorów 1 kg słodkiej papryki kukurydza konserwowa, słoik 900 ml ( waga samej kukurydzy po odsączeniu 610 g) dobrej jakości koncentrat pomidorowy - 300 g 1 łyżka soli 1 czubata łyżka majeranku suszonego 1 łyżka bazylii suszonej płaska łyżeczka pieprzu ziołowego płaska łyżeczka ostrej czerwonej papryki  2 łyżki octu 2/3 szklanki cukru

Poezja Smaków - blog kulinarny
Enchiladas z korzenną nutą i salsą guacamole 137

dań bardzo ostrych, jednak poziom pikanterii zawsze można dostosować do swoich upodobań.   Po raz pierwszy przyrządzałam również, chyba najbardziej znany sos pochodzenie  maksykańskiego - guacamole. Jest to gęsty sos podawany na zimno, przygotowywany z dojrzałych awokado, z dodatkiem różnorodnych dodatków: soku z cytryny, kolendry, cebuli, papryczki chili, pomidorów, przypraw itp. Meksykanie dodają go do niemal każdej przystawki. Salsa wyszła(...)mielonego wołowo-wieprzowego 1 cebula papryczki jalapeno w zalewie (do kupienia w Lidlu) 150 g czerwonej fasoli 200 g kukurydzy ½ papryki 1 ząbek czosnku 1 pomidor 150 ml przecieru pomidorowego 1 papryczki chilli 2 łyżeczki słodkiej papryki ½ łyżeczki pieprzu Cayenne 4-5 dobrze rozgniecionych goździków ½ łyżeczki cynamonu 3 łyżeczki przyprawy do kuchni meksykańskiej (ja użyłam przyprawy „Salsa de Yucatan

Mania Gotowania
Pulpety wołowe w sosie pomidorowym 146

Z podanej ilości mięsa wychodzi 16 sztuk pulpetów wielkości dużego orzecha włoskiego Co potrzeba: 500 g mięsa mielonego wołowego, 1 duża cebula, 1 jajko, 1 l

Bułka z Chlebem
Pulpeciki w sosie pomidorowym z makaronem 96

passaty pomidorowej makaron sól, pieprz cukier Przygotowanie Zmielone mięso i warzywa mieszamy z jajkami i bułką tartą (3 łyżki). Z masy formujemy pulpety, obtaczamy w bułce tartej, smażymy na rozgrzanym oleju. Rosół rozgrzewamy, dodajemy passatę, przyprawy i zagotowujemy. Zmniejszamy płomień i wrzucamy pulpety. Dusimy przez kwadrans na małym ogniu. W tym czasie gotujemy makaron, Odcedzamy i dodajemy do sosu. Mieszamy

R'n'G Kitchen
Makaron rigatoni zapiekany w sosie pomidorowym 125

pomidorowej pasaty 2 łyżki kwaśnej śmietany 1 łyżka mąki (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Makaron gotujemy al dente (około 3  - 4 minut). Cebulę kroimy w piórka i podsmażamy na patelni, dodajemy pokrojonego w kostkę kurczaka, całość smażmy około 5 minut. Dodajemy pasatę, doprawiamy oregano, pieprzem, ostrą papryką i solą. Śmietanę i mąkę rozrabiamy w 1/2 szklanki wody, dodajemy do sosu. Całość

Delusional Trine
Cukinia w pomidorach-do słoików 364

mięsko i sos do makaronu gotowy,można również dodać do gulaszu czy ryżu-polecam ten słodko-kwaśny dodatek do dań Składniki: 1,5 kg cukinii(waga już bez nasion ) 500 g czerwonej cebuli 1 łyżka soli(u mnie czubata) 1/2 łyżki słodkiej papryki w proszku 1 łyżka papryki słodkiej 1 łyżeczka mielonego pieprzu 2 małe słoiczki przecieru pomidorowego(najlepiej domowy

Swojskie jedzonko
Leczo z cukinii z papryką i kiełbasą - przepis podstawowy 142

zapasy sosu to wymienię zdjęcia, bo delikatnie mówiąc - są paaaskudne! Moje pierwsze przepisy na blogu;)). A tak na koniec - cukinia powinna być dostępna cały rok , zdecydowanie! Ta nasza, polska, prosto z ogrodu ;) uwielbiam :) Leczo z cukinii z papryką i kiełbasą Składniki: 3 średnie cukinie 1-2 papryki czerowne 2 laski chudej kiełbasy 2 średnie cebule 2 łyżki koncentratu pomidorowego Przyprawy

Kolorowy Przepisownik