ciasto - 161133 przepisów (strona:612/10743)

Francuski warkocz na szybko 75

domu mówiąc elegancko „panuje nieporządek”? Ja właśnie tak miałam wczoraj. Chciałam przygotować jakieś ekstra danie dla mojego męża z okazji rocznicy ślubu. Naprędce wymyśliłam więc warkocz z ciasta francuskiego, nadziewany szpinakiem, serem mozzarella, boczkiem i z czosnkiem. Danie robi się w 50 min a jest na prawdę bardzo smaczne i robi wrażenie :) [:Listonic] Składniki na 1 warkocz(...)opakowanie ciasta francuskiego 1 opakowanie szpinaku 400 gr mrożonego (może być też świeży, wtedy trzeba go opłukać, poszatkować i usmażyć na masełku) 200 gr boczku wędzonego 1 opakowanie sera mozzarella 3 ząbki czosnku, przeciśnięte przez praskę 1 łyżka mąki rozmącona z 2 łyżkami śmietany lub jogurtu naturalnego lub śmietany kremówki 1 jajko (3/4 dodać do farszu, resztę zostawić do posmarowania

moj przepis na
Maślana chałka z migdałową kruszonką 60

tych 500 gr), cukier, wymieszać, odstawić w ciepłe miejsce na 10 min, tak żeby zobaczyć czy drożdże ruszą (zaczna bąbelkować). Dodać do drożdży resztę mąki, jajka, masło, sól. Wyrobić ciasto, dość długo, ja wyrabiałam w robocie przez 15 min na 1 biegu lub na minimum. Jak już ciasto jest wyrobione, jest gładkie i elastyczne, nie powinno się kleić do rąk(...)Ciasto odstawić na godzinę lub dwie w ciepłe miejsce do podwojenia objętości. Ponownie wyrobić ciasto, teraz już krótko. Ciasto przełożyć na blat wysypany mąką. Podzielić na 8 równych części. Z każdej części uformować kulkę, a następnie wałeczek o długości około 30 cm i średnicy 3 cm, z 4 wałeczków powstanie jedna chałka. Cztery wałki położyć koło siebie, zlepić końce, następnie

moj przepis na
Genialna bezglutenowa tarta jabłkowa 63

masła, dodałam też odrobinę cukru. Tartę można przygotować tuż przed podaniem i serwować jeszcze ciepłą z gałką lodów śmietankowych :) lub np. dzień wcześniej. Dlaczego przepis jest genialny? Bo z ciastem dobrze się pracuje gdy jest dobrze schłodzone, bo jest krucha, ale nie rozwala się podczas krojenia czy nakładania na talerzyki, jest łatwa i szybka w przygotowaniu i zawiera tylko kilka(...)płatków owsianych do wysypania podpieczonego spodu garść żurawin cynamon (opcjonalnie) Formę wysmarować masłem, wysypać mąką, nadmiar mąki strzepać. Wszystkie składniki szybko wyrobić, najlepiej w malakserze z nożami do siekania. Ciasto bardzo spłaszczyć lub rozwałkować na średnicę około 20 cm, owinąć folią, włożyć do zamrażarki na 15 min. Wyjąć, rozwałkować na średnicę około 30 cm między dwoma arkuszami papieru do pieczenia

moj przepis na
Ciasto ucierane z rabarbarem na kremówce 52

mojprzepisna.pl | Ciasto ucierane z rabarbarem na kremówce Wilgotne, sycące ciasto z rabarbarem, nieprzesłodzone, w sam raz do kawki czy na piknik. Składniki na blachę 25cmx35cm: 250 g miękkiego masła 250 g cukru 5 jajek rozmiar L 2 szklanki mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 200 ml śmietany 30% 1 kg rabarbaru pokrojonego w 2 cm kawałki Wszystkie składniki muszą(...)misie miksera utrzeć masło z cukrem na jasny puch. Dodawać po jednym jajku, cały czas miksując. Mąkę z proszkiem wymieszać, przesiać, dodawać w 3 turach na przemian ze śmietaną. Ciasto przelać do formy, wyrównać, posypać równomiernie rabarbarem. Piec w rozgrzanym do 180 st. piekarniku 45-50 min, do suchego patyczka. Ostatnie 15 min piec po folią aluminiową, aby ciasto

moj przepis na
Razowe ciasto ucierane z rabarbarem 65

mojprzepisna.pl | Razowe ciasto ucierane z rabarbarem Witam po krótkiej przerwie wakacyjnej. Mam dla Was ciasto troszkę zdrowsze, bez dodatku zwykłej pszennej mąki, bez mleka i jego przetworów, z dużą ilością błonnika i rabarbaru. Ciasto wyłącznie z mąki żytniej razowej, ucierane, mięciutkie, wilgotne, długo zostaje świeże, z lekką nutą cynamonu, o dziwo nie smakuje jak chleb. Polecam dla osób chcących ograniczyć(...)rozpuścił, można sprawdzić między palcami. Cały czas miksując dodać po jednym jajku, następnie w 4 turach dodawać mąkę na zmianę z mlekiem cały czas miksując na niskich obrotach miksera. Ciasto wylać na formę, wyłożyć rabarbar, posypać cynamonem, piec 40 minut w 175 st. do suchego patyczka. Wystudzić w uchylonym piekarniku przez 1 godzinę, następnie całkowicie wystudzić na kratce. Oprószyć cukrem

moj przepis na
Ciasto bez cukru, z owocami 73

mojprzepisna.pl | Ciasto bez cukru, z owocami Dla tych co ograniczają zawartość cukru w diecie to ciasto przypadnie do gustu, albowiem jest całkowicie bez cukru. Wyszło przez przypadek bo po prostu zapomniałam go dodać, ale o dziwo było smaczne! Polecam wykorzystać przepis z bardzo słodkimi owocami, dojrzałe brzoskwinie idealnie się tu sprawdzą. Ciasto wykonałam przy użyciu widelca :). Składniki na formę(...)Piekarnik rozgrzać do 180 st. Mąkę, sodę i proszek wymieszać przesiać odłożyć. W misce jajka roztrzepać z olejem, dodać kefir wymieszać, dodać mąkę, wiórki, ryż, wymieszać, tylko do połączenia. Ciasto przelać do formy, wyrównać, na wierzch poukładać owoce, skórką do dołu, piec 30-40 min, do suchego patyczka. Wyjąć z piekarnika, pozostawić w formie do wystudzenia. Można posypać cukrem pudrem

moj przepis na
Drożdżówka z białym makiem 73

makiem. Lukru już nie dawałam, wybaczcie, ale aż tak męża nie chciałam rozpieszczać ;) . Wy oczywiście dodajcie jak macie ochotę. Przepis z mojego ulubionego blogu Moje Wypieki. Składniki na ciasto na 10-12 szt: 500 g mąki pszennej typ 650, u mnie orkiszowa typ 720 250 g ciepłego mleka, ja dałam sojowe 75 g roztopionego masła, ja dałam oliwę szczypta soli(...)cynamonu aromat migdałowy 1 rozmącone jajko do posmarowania drożdżówek przed pieczeniem – można pominąć lub zastąpić mlekiem np. roślinnym 2 blaszki od piekarnika wyłożyć papierem do pieczenia. Składniki na ciasto umieścić w misie miksera, wyrobić ciasto na gładkie, lśniące i odklejające się od rąk i ścinek misy miksera. Ciasto przykryć ściereczką i odstawić do pierwszego wyrastania, aż podwoi objętość

moj przepis na
Szarlotka Milopita z Grecji 61

Szarlotka po Grecku czyli Milopita – mηλόπιτα Szarlotka, czyli Milopita, ciężko powiedzieć skąd tak naprawdę pochodzi. Milopita – mηλόπιτα w języku greckim oznacza – szarlotkę -, Etymologicznie pita oznacza ciasto, zatem w Grecji znajdziesz wiele ciast, które kończą się na – pita – na przykład: Fanouropita – ciasto z przyprawami i orzechami przygotowywane do świętowania San Fanouros.  Vasilopita(...)tradycyjne greckie ciasto jogurtowe przygotowywane na Nowy Rok. Karydopita – tradycyjne greckie ciasto orzechowe nasączone syropem.  Ten przepis pochodzi ze starego greckiego domu, gdzie jest przekazywany z pokolenia na pokolenie, które zawsze coś doda od siebie, chociażby orzechy włoskie. Ciasto jest zwarte, sprężyste i dość sycące, nie jest takie jak, chociażby Polska szarlotka. Na zakończenie mojej nudnej opowieści, życzę

RafalCook
Ciasto kokosowe (bezglutenowe) 75

myślę o kokosie i kokosowych wypiekach, to w pierwszej kolejności przychodzi mi na myśl ciasto raffaello bez pieczenia, lub piękny biały tort weselny. Ale dziś mam dla was przepis na coś zupełnie innego, a mianowicie pieczone ciasto kokosowe z użyciem wiórków kokosowych i mąki kokosowej. Ciasto jest dodatkowo bezglutenowe, bo nie zawiera mąki pszennej, więc idealnie sprawdzi się również(...)alergików. Ciasto jest pyszne, mięciutkie i lekko wilgotne, a dodatkowo pięknie pachnie kokosem. Ja dodatkowo polałam je odrobiną czekolady. Jeśli jesteście alergikami wybierzcie czekoladę bezglutenową. Oto przepis: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 4 jajka 2-3 łyżki cukru lub innego słodzidła 40g mąki kokosowej 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia bezglutenowego szczypta soli 60g wiórków kokosowych Dodatkowo: kilka kostek czekolady gorzkiej

Waniliowe Improwizacje
Ciasto Margaretka 72

adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ciasto margaretka  to bardzo ciekawie wyglądający i przede wszystkim bardzo smaczny deser bez pieczenia. Podstawę tego smakołyku stanowią gofry, na których znajduje się delikatna i puszysta masa na bazie śmietany 30 oraz galaretki a wierzch to soczysta galaretka cytrynowa lub agrestowa z zatopionym ciastkiem. Ciasto margaretka rozkochało w sobie moją mamę i to właśnie(...)niej zazwyczaj je przygotowuję. Pokochała je za jego delikatność, lekkość i cudowny smak, jestem pewna, że Wam również posmakuje. Do przygotowania tego ciasta nakłoniliście mnie Wy, ponieważ zauważyłam, że tak jak ja, lubicie ciasta bez pieczenia . Są szybkie w przygotowaniu, bardzo łatwe a co najważniejsze mega smaczne. Koniecznie musicie wypróbować ten przepis. PRZEPIS NA CIASTO MARGARETKA Składniki 600 ml śmietany

Przepiski.pl
Krówkowy Puch Bez Pieczenia 69

adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Krówkowy puch to pyszne, słodkie ciasto z masą krówkowa i kawałkami chrupiących orzechów oraz masą na bazie śmietany i sera. Z pewnością posmakuje miłośnikom przepisów na sernik na zimno i nie tylko. Krówkowy puch jest ciastem bardzo delikatnym i puszystym, idealnym do popołudniowej kawki, a także jako poczęstunek dla gości. Ciasto krówkowa puch(...)szybkie w przygotowaniu. Wystarczy ułożyć na blaszce herbatniki, przykryć je masą, a ją z kolei posmarować masą krówkową i posypać orzechami. Banalne prawda? Kolejną zaletą tego ciasta, jest to, że nie wymaga ono pieczenia, a zauważyłam, że tak, jak ja lubicie tego typu „wypieki”. Poniżej zaprezentuję Wam bardzo szybki i łatwy przepis na pyszne ciasto krówkowy puch . Jestem

Przepiski.pl
Ciasto z białek z suszonymi morelami 73

smażeniu pączków zawsze zostają mi białka. Szkoda mi ich wyrzucać, więc najczęściej piekę z nich ciasto z białek. Ciasto jest bardzo wilgotne, ale nie zapychające, takie w sam raz. Do ciasta dodałam suszone morele. I to był bardzo dobry pomysł. Uwielbiam takie ciasto z filiżanką kawy. Polecam Wam na podwieczorek.         Potrzebujemy:   Na ciasto: 6 białek(...)szklanka mąki ziemniaczanej 2 szklanki mąki tortowej 2 łyżeczki proszku do pieczenia pół szklanki ciepłego mleka   Dodatkowo: 15 dag moreli suszonych od  HELIO     Wykonanie pysznego ciasta z białek z morelami: 1. Masło lub margarynę roztapiamy i lekko studzimy.  2. Dobrze schłodzone białka ubijamy na sztywną pianę, następnie stopniowo wsypujemy cukry i miksujemy do rozpuszczenia się

Izabelawkuchni
Murzynek budyniowy na białkach 98

Ciasto czekoladowe typu murzynek, przygotowane na samych białkach oraz mleku zagęszczonym niesłodzonym, z dodatkiem czekoladowego proszku budyniowego. Wychodzi mocno czekoladowe, wilgotne i nie za słodkie - jeśli lubicie naprawdę słodkie ciasta to polecam dodać więcej cukru i/lub budyń z cukrem, a polewę zrobić z mlecznej czekolady.  Konsystencję ma ciężką i zbitą - coś pomiędzy brownie a tradycyjnym murzynkiem. Jest naprawdę pyszne(...)myślę, że fani ciast czekoladowych będą zadowoleni :) Dużym plusem jest też prostota i szybkość wykonania - potrzebujemy zaledwie 15 minut i ciasto ląduje w piekarniku. Poza tym takie ciacho to świetny pomysł na wykorzystanie białek, które zostają po innych wypiekach, np. pączkach czy faworkach. Składniki: 4 białka 3/4 szklanki cukru 100 ml oleju 100 ml mleka zagęszczonego niesłodzonego 1 budyń

Kuchnia MagdaLeny
Czechy - Míša řezy, czyli ciasto czekoladowe z tofu-serkiem 133

Miša řezy to tradycyjne czeskie ciasto inspirowane klasycznymi lody "miša" (składającymi się z twarogu i polewy czekoladowej), które to były produkowane w Czechosłowacji od lat 60. Przy tworzeniu naszego przepisu na ciasto inspirowaliśmy się przepisem z tego  bloga . Składniki (na foremkę o średnicy 20-22 cm): Ciasto  - 2 szklanki mąki  - 3/4 szklanki cukru - szczypta soli(...)sojowego  Polewa czekoladowa - 3/4 szklanki mleka sojowego - 150 g gorzkiej czekolady - 1.5 łyżki cukru pudru  Przygotowanie: 1) Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni. Do miski przesiewamy suche składniki ciasta i następnie wlewamy mokre. Miksujemy blenderem lub łyżką do uzyskania jednolitej konsystencji. Ciasto przekładamy do foremki i pieczemy przez pół godziny.  2) W międzyczasie przygotowujemy tofu-serek. Wszystkie składniki

Roślinożerni urlopowicze
Kolorowa Chmurka 99

adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ciasto kolorowa chmurka to bardzo lekki i szybki w przygotowaniu deser. Ciasto jest wyjątkowo delikatne, ponieważ składa się jednej warstwy biszkopta oraz z dwóch puszystych kolorowych mas, przygotowanych na bazie galaretki. Wykończenie ciasta stanowi galaretka malinowa. Ciasto jest bardzo łatwe w przygotowaniu i idealne dla każdego, nawet dla osób będących na diecie. Jeśli lubicie takie lekkie(...)delikatne wypieki, ciasto kolorowa chmurka będzie dla Was idealne.  Ciasto kolorowa chmurka Jest bardzo łatwe w przygotowaniu i mega smaczne. Dodatkowo dzięki kolorowym warstwom pięknie prezentuje się na stole. Idealnie sprawdzi się na rodzinnych spotkaniach. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); PRZEPIS NA CIASTO KOLOROWA CHMURKA Składniki BISZKOPT 3 jajka 150 g mąki pszennej 100 g cukru 8 łyżek wody 2 łyżki

Przepiski.pl

Proponowane wyszukiwania