sos pomidorowy - 11905 przepisów (strona:606/794)

Ramen wieprzowo-wołowy, na żeberkach i goleni, z grzybami 229

obieramy, najlepiej pod wodą. Białko będzie idealnie ścięte, a żółtko kremowe i półpłynne [jajko w Chinach/Japonii jest jeszcze dodatkowo marynowane po ugotowaniu w sosie sojowym i mirin (słodko-alkoholowym sosie ze sfermentowanego ryżu), ja tego nie robię]. PODANIE I JEDZENIE W miseczkach rozkładamy wybrany ugotowany makaron, na nim kładziemy porcję gotowanych żeberek i mięsa wołowego. Wlewamy bardzo gorący bulion. Grubo(...)donośniej, tym smaczniej – głośne jedzenie to komplement dla kucharza i jego ramenu. Jeśli tego brakuje, to znaczy że zupa była taka-sobie. Tutaj zapominamy o tym, że rodzice nad pomidorową krzyczeli „jedz ciszej!”. Ramen powinno jeść się głośno, ze słyszalnym wciąganiem powietrza przy nakładaniu makaronu do ust, które poza efektem dźwiękowym jednocześnie lekko go ochładza. Uwaga! Ramen zawsze podaje się

Karo in the Kitchen
Zapiekanka makaronowa z kurczakiem i grzybami / Chicken and mushroom pasta bake 247

tego zapieczony pod warstwą mozzarelli to już bajka! Dlatego przedstawiam Wam dzisiaj pomysł na pyszny i szybki obiad dla całej rodziny. Makaron z kurczakiem, grzybami i szpinakiem w pysznym sosie na bazie pomidorów zapieczony pod kołderką serową z pewnością przypadnie do gustu każdemu. Polecam gorąco! Scroll down for recipe in English Zapiekanka makaronowa z kurczakiem i grzybami (6 porcji) Składniki(...)cienkie paski 1 cebula, pokrojona w kostkę 250 g pieczarek (lub jeszcze lepiej grzybów leśnych), pokrojonych w plasterki 3 ząbki czosnku, posiekane 1/2 szklanki białego wina 600 ml passaty pomidorowej 1 łyżeczka ziół prowansalskich 1 szklanka bulionu drobiowego 1/3 szklanki śmietanki 36% 100-150 g mozzarelli, startej sól, pieprz i cukier do smaku Przygotowanie: Ugotuj makaron zgodnie ze wskazówkami

karmelowy
Wege makaron z sosem z czerwonej soczewicy :) 112

zarazem łatwe i szybkie w przygotowaniu :) Co my tutaj mamy. Makaron pełnoziarnisty z dodatkiem spiruliny , dzięki czemu zyskuje ten fantastyczny, zielony kolor oraz gęsty sos z czerwonej soczewicy . Sos składa się jedynie z podstawowych warzyw jak cebula i czosnek, niewielkiej ilości koncentratu oraz ryżowej śmietanki. Jego konsystencję zagęściłam bezglutenową mąką z soczewicy, która w tym zadaniu sprawdziła się genialnie! Świetnie(...)takiej formie go podam :)  Składniki (2 porcje): 100 g makaronu ze spiruliną (Probio) 1 łyżka oliwy z oliwek (Probio) 1 mała cebula 2 ząbki czosnku 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego 1 łyżka kremu/śmietanki ryżowej (Probio) 200 ml wody 2 łyżki mąki z czerwonej soczewicy (Probio) przyprawy: papryka wędzona, curry, papryka słodka, pieprz ziołowy, pieprz czarny, sól himalajska Przygotowanie: Makaron

Zdrowie na języku :P
Cukinia faszerowana kurczakiem i kuskusem zapiekana z serami 1161

większa pojedyncza pierś z kurczaka - 3/4 szklanki kaszy kuskus - kilka pomidorków koktajlowych - kulka mozzarelli (125g) - kawałek sera żółtego (ok. 100g) - 1/2 szklanki bulionu lub rosołu - 100 ml passaty pomidorowej - czosnek mielony - sól, pieprz do smaku - olej   Wykonanie Cukinię myję, osuszam, kroję wzdłuż na połówki, delikatnie przy pomocy łyżeczki wyjmuję miąższ, tak aby powstały łódeczki. ( miąższ siekam i zostawiam, dodam(...)wymieszanego z passatą pomidorową. Naczynie przekładam do nagrzanego piekarnika. Cukinię piekę w 160 stopniach z termoobiegiem przez około 30 minut.  Pod koniec pieczenia część cukinii posypuje startym na dużych oczkach tarki serem żółtym, na części układam plasterki mozzarelli,  piekę jeszcze chwilkę aż sery się rozpuszczą. Gotowe cukinie przekładam na talerze i delikatnie polewam sosem. Smacznego

Kuchnia z widokiem na ogród
szybkowar-pyszne gołąbki... 93

wysokości szybkowara, wlać sok pomidorowy (u mnie mój domowy też w szybkowarze przygotowany "zobacz TUTAJ" ), wodę, kostkę rosołową po zasyczeniu pary na średnim ogniu gotować z 30 minut, z szybkowara (warto mieć szybkowar w domu, duża oszczędność czasu i pieniędzy za rachunki) wyjmować jak są wystudzone dobrze, nie będą się "rozwalać", z wywaru zrobić sos: wymieszać mąkę ze śmietaną wlać

W Mojej Kuchni Lubię
PULPECIKI ZE SZPINAKIEM W SOSIE ŚMIETANOWYM 174

serem cheedar w sosie śmietanowym. Ja podałam z dzikim ryżem ale idealnie smakują również z kaszami czy makaronem. Smacznego.  SKŁADNIKI NA OK 25 SZTUK WIELKOŚCI ORZECHÓW WŁOSKICH:  Klopsiki 500 g mięsa mielonego np.z indyka 15 dag sera żółtego tartego np.cheedar 2 garście świeżego szpinaku 1 jajko 2 łyżki bułki tartej 2 łyżki koncentratu pomidorowego 1 łyżka musztardy Sól

Gotowanie Patki
Karkówka pieczona w keczupie i cebuli 1014

łyżki koncentratu pomidorowego 2 łyżki ostrej musztardy np. sarepskiej 1 duży ząbek czosnku 2 łyżeczki słodkiej papryki w proszku 2 łyżeczki suszonego majeranku 1 łyżeczka soli   odrobina pieprzu 1/4 szklanki wody   Mięso pokroić na plastry, te przekroić na pół i delikatnie rozbić tłuczkiem. Cebulę obrać i pokroić w krążki. W miseczce przygotować sos: wymieszać keczup, koncentrat, musztardę, przeciśnięty

Simply Food
Empanadas z meksykańskim farszem 138

mięsem mielonym i ostrym sosem w postaci mega pikantnego Ketchupu Kotlin z piekła rodem Extra Hot. Taką przekąską bez wątpienia zaskoczycie swoich gości. SKŁADNIKI 350 g mięsa mielonego wieprzowego z łopatki 1 cebula oliwa 1 puszka krojonych pomidorów (400 g) 3 ząbki czosnku 1 puszka fasoli czerwonej kidney 1 puszka kukurydzy 3 łyżeczki koncentratu pomidorowego chili, sól, świeżo mielony pieprz

Passions hobbies life
Słodko-kwaśny gulasz z kurczaka 121

składnik do sosu, na obiad. Kurczak, to łatwe do obróbki mięso i poradzą sobie z nim świetnie nawet osoby mało przebywające w kuchni.   Składniki: 2  filety z kurczaka 1 szalotka 1/2 czerwonej marynowanej papryki  1 szklanka mrożonych mini marchewek 2 plastry ananasa z puszki +1/2 szklanki soku 3 czubate łyżki koncentratu pomidorowego 2 czubate łyżki

Gosia gotuje
Zapiekanka Makaronowa 170

minut. Następnie dodajemy koncentrat pomidorowy. Całość można doprawić pieprzem, kolendrą i ziołami. Lepiej, gdy "kolorowa" część zapiekanki jest ciut ostrzejsza, gdyż wówczas tworzy kontrast z makaronem. 6. Ugotowany makaron - odcedzamy. 7. Jedną część makaronu wsypujemy na dno naczynia żaroodpornego, następnie pokrywamy mięsem mielonym z paprykami, a na to kładziemy drugą część makaronu. 8. Robimy sos beszamelowy do polania całości

Kuchnia smaków
Pyszna zupa pomidorowa z bazylią i koktajlowymi pomidorkami 168

nagrzanej zupy dolej sok pomidorowy, gotuj na wolnym ogniu około 15 minut. W tym czasie rozgrzej patelnię z masłem klarowanym, przekrój na pół pomidorki i wrzuć na patelnię. Po 5 minutach wsyp cukier, wymieszaj. Na średnim ogniu od czasu do czasu mieszając smaż około 15 minut.  Po tym czasie wlej pomidorki wraz z powstałym sosem do zupy. Gotuj jeszcze

Zasmakuj Kuchni
elti pide - turecka pizza 131

pizzy nie podaje się sosu, przygotowałam salsę ze świeżych warzyw. Wyszło tak pysznie, że ach! składniki: ciasto: 1 szkl mąki pszennej 1/2 szkl ciepłej wody 30 g świeżych drożdży 2 łyżki oliwy 1/2 łyżeczki cukru 1/4 łyżeczki soli nadzienie: 300 g mielonej wołowiny 100 g pieczarek cebula 2 duże ząbki czosnku 2 łyżki koncentratu pomidorowego (użyłam domowego keczupu ) 1/2 pęczka

6niebo
Naleśniki z farszem a'la ryba po grecku 198

sobie z dodatkiem sosu czosnkowego:) Składniki na 6 sztuk: Naleśniki - nie podaję konkretnego przepisu, ponieważ na pewno każdy z nas ma swoją ulubioną, sprawdzoną recepturę na ich przyrządzanie. A ja swoje robię zazwyczaj "na oko":) Dzisiejsze wykonałam z mąki pełnoziarnistej. Farsz: 3 marchewki 1 pietruszka kawałek selera 1 cebula bulion 2 łyżeczki przecieru pomidorowego sól, pieprz, vegeta Warzywa obrać

My simple kitchen
Sałatka meksykańska 1551

odparował i dodajemy koncentrat pomidorowy. Jeszcze chwilkę smażymy i odstawiamy do przestygnięcia. Kurczaka kroimy w kostkę i przyprawiamy solą, pieprzem i przyprawą do gyrosa. Smażymy aż mięso będzie miękkie i również odstawiamy do przestygnięcia. W misce układamy kolejno: - sałatę porwaną na kawałki - pomidory pokrojone w kostkę - podsmażone mięso z kurczaka - podsmażone pieczarki - kukurydza - fasola - sos przygotowany z majonezu, keczupu

My simple kitchen
Curry z kurczakiem, cukinią i bakłażanem 311

łyżki koncentratu pomidorowego 400 g pomidorów z puszki 1 ząbek czosnku sok oraz skórka z ½    limonki ½ łyżeczki trawy cytrynowej naturalnej lub w proszku (opcjonalnie) 1 łyżeczka curry w proszku 3-4 łyżki zielnej lub czerwonej pasty curry (w zależności od tego jak ostre intensywne danie chcemy uzyskać) łyżka mąki kukurydzianej (opcjonalnie jeśli sos wyjdzie za rzadki) masło

Mania Gotowania