sos mięsny - 4565 przepisów (strona:26/305)

Brak tytułu 259

semoliny oraz ze świeżych jaj. Makaron nawet po bardzo długim czasie gotowania zachowuje swój kształt, jednocześnie przyrasta prawie 400%. Nie zawiera konserwantów i barwników. Polecany do: - zup - sosów - zapiekanek warzywnych, mięsnych, serowych - potraw mięsnych. Opakowanie: 250 g Makaron bardzo smaczny, idealnie pasuje do zupy pomidorowej, Nie klei się, nie zniekształca, nie rozgotowuje. Smaczny i zdrowy makaron, bez konserwantów i sztucznych

kolorowotorcikowo
Faszerowane kalarepki 197

ugotować do miękkości. Następnie zmiksować blenderem na gładką masę, to będzie sos. Doprawić do smaku solą, pieprzem i oregano. Sos przełożyć na dno naczynia żaroodpornego. Kalarepki nadziać mięsnym farszem i ułożyć na sosie. Naczynie przykryć i wstawić do piekarnika nagrzanego na 180 C i piec ok 20 minut, funkcja góra-dół. Następnie naczynie odkryć i kalarepki posypać startym serem. Zapiekać

Monia miesza i gotuje
Zapiekanka gołąbkowa 224

Zapiekanka gołąbkowa (z sosem pomidorowym) Składniki: (na dużą blachę)  -1 kg mięsa mielonego  - 1 duża główka białej kapusty  - 2 woreczki ryżu  - 2

Gotuj Z Muzyką
Kurczak z makaronem Alfredo 451

szybki, pyszny makaron z kurczakiem i sosem Alfredo. Danie popularne, mało składnikowe, a sos jest na tyle pyszny że można go zjeść z samym makaronem bez żadnych mięsnych czy warzywnych dodatków. Sos Alfredo to połączenie masła, śmietany i parmezanu. Klasyka. Czytaj więcej

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Mięsne rogaliki z kładzionymi kluskami i brokułem w sosie koperkowym – danie z patelni 196

się, czy jest możliwość zrobienia dania, które mimo, że powstało na jednej patelni wygląda bardzo efektownie? Zapraszam Cię do zapoznania się z przepisem na mięsne roladki w kształcie rogalików z kładzionymi kluskami, brokułem i sosem koperkowym // Składniki: mała podwójna pierś z kurczaka lub duża pojedyncza 50 g mozzarelli 1 cebula 1/2 brokuła 2 jajka 5 łyżek wody(...)paski ser mozzarella. Cebulę kroimy i podsmażamy na patelni, doprawiając solą i curry. Kiedy jest już zeszklona, dolewamy do niej wodę – około 300 – 400 ml i wkładamy mięsne rogaliki. Do wody dodajemy ulubionych ziół – u mnie był to majeranek, a także słodką paprykę. Mięso dusimy w wodzie, w razie potrzeby dolewając jej – tak, aby mięso było

Via Gusto
Spaghetti bolognese- najprostsze i najlepsze! :) 202

smacznie ;-) Dodatkowo świetnie przechowuje się w zamrażarce, także jeśli obawiacie się, że nie zjecie całej porcji, można je spokojnie zamrozić, będzie na później ;) Klasycznie robiłam sos wymieszany z mięsem, jednak dziś postanowiłam zrobić małe, mięsne kuleczki, niczym z "Zakochanego Kundla" ;) Polecam!:) Składniki: 0,5kg mięsa mielonego 2 marchewki 20-30dag pieczarek 2 cebule 3 ząbki czosnku 2 łyżeczki musztardy(...)pieprzem. Następnie dodajemy jajko i mieszamy.   Formujemy drobne kuleczki i podsmażamy na oleju.  Makaron spaghetti gotujemy w osolonej wodzie, układamy na talerzu, polewamy sosem, a na wierzchu układamy mięsne kuleczki. Wierzch można posypać startym żółtym serem. mięso- 6zł marchewka- 0,50zł cebula- 0,40zł pieczarki- 1,80zł jajko 0,50zł pomidory w puszce 6zł reszta składników- 2zł

Czerwona Porzeczka
Diabelska zupa krem z czerwonej papryki- Paliwo Rakietowe 202

moich przepisach na Duszoną wołowinę z ciemnym piwem Guinness oraz Wołowinę duszoną. W swojej kuchni dodaję Bulionetkę również do dań z mięsa mielonego, np. do  sosu bolognesu, aby wzbogacić ich mięsny smak i aromat. Bulionetka znajdzie swoje zastosowanie również jako baza do sosu, który następnie zagęszczamy do smaku mąką kukurydzianą zmieszaną z niewielką ilością zimnej wody. Polecam szczególnie mój

ClauditteMissCooking
Zupa krem z kalafiora 167

moich przepisach na Duszoną wołowinę z ciemnym piwem Guinness oraz Wołowinę duszoną. W swojej kuchni dodaję Bulionetkę również do dań z mięsa mielonego, np. do  sosu bolognesu, aby wzbogacić ich mięsny smak i aromat. Bulionetka znajdzie swoje zastosowanie również jako baza do sosu, który następnie zagęszczamy do smaku mąką kukurydzianą zmieszaną z niewielką ilością zimnej wody. Polecam szczególnie mój

ClauditteMissCooking
Zupa krem ze szpinaku i orzechami włoskimi 180

moich przepisach na Duszoną wołowinę z ciemnym piwem Guinness oraz Wołowinę duszoną. W swojej kuchni dodaję Bulionetkę również do dań z mięsa mielonego, np. do  sosu bolognesu, aby wzbogacić ich mięsny smak i aromat. Bulionetka znajdzie swoje zastosowanie również jako baza do sosu, który następnie zagęszczamy do smaku mąką kukurydzianą zmieszaną z niewielką ilością zimnej wody. Polecam szczególnie mój

ClauditteMissCooking
Kurczak w sosie cebulowym białym 160

Kurczak w sosie cebulowym białym był pomysłem na szybki i prosty obiad, który sprawi że obiad będzie troszkę inny aniżeli standardowy kurczak w sosie własnym. Pierwotnie

Magiczny Garnek
Sos słodko-kwaśny 2870

Znacie popularne sosy słodko-kwaśne, które można kupić w sklepach? Zazwyczaj są pełne chemii i tłuszczu a mimo to nie raz zdarzyło się po nie sięgnąć

Szefowa kuchni
Chutney aronia&śliwka&gruszka 251

Chutney to rodzaj gęstego słodko-kwaśnego pikantnego sosu używany w kuchni indyjskiej, popularny również w krajach europejskich. Dzięki dodatkowi przypraw jest bardzo aromatyczny. Stosowany do potraw mięsnych i wegeteriańskich. Swój sos wzbogaciłam dodatkiem aronii. Zyskał piękny, głęboki rubinowy kolor i ciekawy smak. Polecam! Skladniki: 200 g aronii 450 g śliwek 2 duże gruszki 200 ml soku z jabłek 2 łyżki

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Tagliatelle z wegetariańskim bolognese z soczewicy i pieczarek 179

Mięsne spaghetti bolognese to pierwszy makaron przygotowywany przez nas w domu. Na początku był to oczywiście sos z proszku (takie były czasy), potem ze słoika, a gdy polubiłam gotowanie, już takie prawdziwe długo duszone ragù . Po rezygnacji z jedzenia mięsa wcale za nim nie tęsknię - kuchnia włoska ma do zaoferowania tyle pysznych roślinnych makaronów. Ale zaciekawił mnie pomysł na wegetariańską(...)przede wszystkim aromaty jarzyn, grzybów i soczewicy, mniej pomidorów, więc nie bądźcie zaskoczeni. Należy jednak pamiętać, że również w klasycznym bolognese pomidory stanowią dodatek do mięsnej bazy. Do takiego ciężkiego sosu lepiej od spaghetti sprawdzi się makaron w postaci szerokich tasiemek. Mi udało się dostać razowe tagliatelle , ale też pappardelle (szerszy) i fettuccine (węższy makaron) spełnią swoje zadane. Tagliatelle

Chilli Czosnek i Oliwa