sos mięsny - 4565 przepisów (strona:19/305)

Roladki indycze z suszoną żurawiną 378

Żurawina to owoc bogaty w wiele cennych witamin i minerałów. Jest cennym źródłem błonnika pokarmowego. W kuchni z powodzeniem możemy ją wykorzystywać do przygotowywania deserów, ciast, ciastek, dań mięsnych, czy sosów. Połączenie mięsa z żurawiną było strzałem w dziesiątkę. Wytrawne roladki z nutką słodyczy to jedna z moich ulubionych potraw mięsnych. Żurawina suszona spełniła wszystkie moje oczekiwania. Produkt jest wart

Tradycyjna kuchnia Kasi
Sos z białej rzodkwi 90

gęsty sos, który zadowoli niejednego smakosza dobrej kuchni   Sos z białej rzodkwi podany do potraw mięsnych nada im soczystości i wzbogaci smak całej potrawy. Polecam ten sos do potraw mięsnych, podanych na ciepło i na zimno. Życzę SMACZNEGO ! Krys   Dziękuję za odwiedziny na moim blogu.   Będzie mi miło, jeśli zostawisz komentarz

Kuchnia u Krysi
Placki po węgiersku z młodych ziemniaków 128

Moja rodzina uwielbia je pod każdą postacią :) Składniki placki: 1,5 kg młodych ziemniaków ok 1/2 szklanki mąki 1 jajko 1/2 cebuli 3 ząbki czosnku sól

czarrna od kuchni
Bigos cygański 3997

Bigos cygański... Mięsne, soczyste, drobiowe kulki. Mocno pomidorowy, lekko pikantny sos. I cała masa warzyw: cebula, pieczarki, papryka, ogórki kiszone. Zapraszam do wspólnego ucztowania! Smacznego! Składniki: Mięsne kulki: 1 kg mięsa mielonego, drobiowego; 3 łyżki bułki tartej; 4 łyżki mleka; 1 jajo; Przyprawa do kurczaka; Sól; Pieprz; Olej do smażenia. Sos: 2 średnie, czerwone papryki; 2 średnie, żółte papryki(...)razie potrzeby podlać zimną wodą (ja dodałam około 300 ml). Całość dusić na małym ogniu, aż papryka stanie się miękka, a sos gęsty i aromatyczny. Do ugotowanego sosu dodać usmażone kulki mięsne i wymieszać. Całość dusić, aż do połączenia się smaków. Ewentulanie przyprawić jeszcze solą i pieprzem do smaku. Podawać gorące. SMACZNEGO! Uwagi do przepisu: Ja zmieliłam filety z piersi

Gospodyni Miejska
Cukinia nadziewana po bolońsku 141

Proste i pyszne danie, które Wam na pewno zasmakuje. Mięsne nadzienie, sos pomidorowy i mozzarella łączą się idealnie ze smakiem cukinii. Koniecznie musicie kiedyś spróbować. SKŁADNIKI 3 duże cukinie 1 mała cebula 500 g mięsa mielonego wieprzowego z łopatki 2 łyżki oliwy 1 czerwona papryka 1 puszka (400 g) pomidorów krojonych 4-5 ząbków czosnku 3 garście miąższu z cukinii(...)łupin ząbki czosnku i koncentrat pomidorowy, po czym włączyć urządzenie. Do sosu dodać mąkę ziemniaczaną, dobrze wymieszać i przelać do mięsa. Wymieszać i doprawić solą, świeżo mielonym pieprzem, dużą ilością ziół prowansalskich i odrobiną chilli. Spód podpieczonych cukinii posypać odrobiną rozdrobnionej mozzarelli, następnie nałożyć farsz mięsny, oprószyć wierzch oregano i włożyć ponownie do piekarnika na 15-20 minut. Uwagi: Miąższ

Passions hobbies life
RoloPizza 186

powstał gęsty sos przypominający w smaku boloński.  Ciasto dzielimy na dwie równe części i rozwałkowujemy na równe prostokąty.  Na każdym prostokącie rozkładamy równo farsz mięsny z sosem, oraz farsz pieczarkowy. Wszystko równo posypujemy serem i zawijamy w roladę.  Rolady układamy na blasze wyłożonej papierem pergaminowym z zachowaniem odstępu tak aby rolady się nie skleiły podczas pieczenia

Niezły Młynek
Kapuśniak 153

jest szybki w przygotowaniu, pełen zdrowia i delikatnego smaku młodej kapusty i koperku. Kapuśniak ugotowałam na powstałym sosie po pieczeniu Soczystego udźca z indyka , który zawierał już przyprawy i tylko pod koniec gotowania posoliłam. Do kapuśniaku z młodej kapusty pasuje dowolny wywar mięsny, świetnie sprawdza się rosół po gotowaniu udka z kurczaka. Produkty: średnia główka młodej kapusty 3 średnie ziemniaki(...)umyć i drobno pokroić. Kapustę umyć i drobno poszatkować.  Paprykę umyć, oczyścić z pestek i drobno pokroić. W co najmniej 3 litrowym garnku zagotować wodę, dodać wywar mięsny lub sos po pieczeniu indyka (płynu ma być tak około 1/2 garnka), następnie marchew i ziemniaki. Gotować 10 minut. Następnie dodawać partiami poszatkowaną kapustę (całość na raz się nie zmieści), gotując

Kuchcik gotuje
Wielkanocna babka mięsna z sosem chrzanowym 162

foremce silikonowej do babki, więc tak też je nazywam. Jest to punkt obowiązkowy na moim świątecznym stole . Babka mięsna jest prosta do wykonania, a smakuje każdemu... Wielkanocna babka mięsna z sosem chrzanowym Składniki: 800 g mięsa mielonego (u mnie z szynki) 7 jajek 2 cebule czerwone sól, pieprz 1 łyżeczka przyprawy do mięsa mielonego 1 łyżka suszonej natki pietruszki pęczek(...)masa uzyskała gęstą konsystencję jak na kotlety. Połowę masy mięsnej wykładamy do formy na babkę, na tym układamy ugotowane i obrane jajka    i przykrywamy drugą częścią mięsa. Pieczemy ok 50 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.  Majonez mieszamy ze śmietaną, chrzanem i pozostałym koperkiem. Tak przygotowanym sosem polewamy babkę przed podaniem

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Schab w wyjątkowym sosie 201

pochwalić, że sosy to ja umiem robić ;) Już od wielu lat nie używam takich z torebek, robię sama. I w swoich eksperymentach natknęłam się na przepis na danie mięsne w sosie z dodatkiem herbaty, stwierdziłam, że spróbuję i nie żałuję najlepszy sos jaki jadłam. Czarna herbata sprawia, że wszystkie przyprawy zyskują na mocy, a sos nabiera wyjątkowego aromatu i smaku

NA MOIM TALERZU
Kasza bulgur z warzywami 174

minut.  Doprawiamy solą i pieprzem , mieszamy i gotowe.  Można jeść samo, można dać jako dodatek do mięsa. Ja jem samo bez sosu ale pewnie z jakimś mięsnym lub grzybowym sosem byłoby jeszcze lepsze

Snejkusiowe Przepisy
Kotlety Mielone w Sosie Koperkowym 2468

mielone w sosie koperkowym to smakowita alternatywa dla tradycyjnych kotlecików podawanych "solo". Sos koperkowy charakteryzuje się delikatnością, lekkością oraz aromatycznym, charakterystycznym smakiem. Stanowi on znakomite dopełnienie mięsnego dania.    Kotleciki mielone w sosie koperkowym to z pewnością świetny pomysł na prosty, niedrogi i pyszny niedzielny obiad. Kotlety Mielone w Sosie Koperkowym -Składniki: Kotlety Mielone: 500 g mięsa mielonego (wieprzowego(...)śmietany 18% Kotlety Mielone w Sosie Koperkowym - Sposób przygotowania: Kotlety mielone: Bułkę namoczoną w mleku dokładnie odsączamy. Cebulę i czosnek bardzo drobno siekamy. Wszystko to łączymy z mięsem, wbijamy jajko, dodajemy po szczypcie przypraw, dodajemy sól, pieprz (ilość według uznania), musztardę i bułkę tartą. Dokładnie wyrabiamy mięso.  Z mięsnej masy formujemy wilgotnymi rękami niewielkie kulki, które następnie delikatnie spłaszczamy

Słodka Strona
Szparagi z zielonym sosem frankfurckim 129

specjalnością Hesji i który je się absolutnie ze wszystkim i podaje prawie do każdego dania. Tradycyjnie jednak je się wersję wegetariańską z ziemniaczkami i jajkiem na twardo, lub mięsną – jako sos do mięsa. Dzikie zioła, półprodukty lub gotowy sos można też kupić prawie w każdym sklepie. W okolicach Frankfurtu jest nawet Szlak Krajobrazowy Dzikich Ziół, gdzie można wędrować

Ugotowane pozamiatane
Gołąbki z mięsem w sosie pomidorowym 150

Gołąbki z mięsem pachnące pomidorami przesmażonymi na maśle klarowanym, ziołowe, delikatne i bardzo smaczne. Już dziś polecam!:) Takie jak pamiętam z domu. W sosie pomidorowym, mięsne, bez ryżu ani kaszy. Takie lubiłam najbardziej. Choć Babcia robiła dwie wersje i do jednej dodawała kaszę jęczmienną lub ryż to te będą wyłącznie mięsne. I choć uwielbiam robić gołąbki z kapusty

Zasmakuj Kuchni
Pulpeciki z indyka w sosie pomidorowym i z makaronem spaghetti. 133

szczyptą cukru a następnie gotować kilka minut aż lekko odparują wodę. Zmiksować w blenderze razem z połową bazylii, dodać bulion i pogotować jeszcze około 3 minuty. Podsmażone mięsne kulki włożyć do sosu pomidorowego i gotować na małym ogniu około 10 minut, uważając, żeby nie przywarły do dna garnka. Jeżeli sos będzie jeszcze za gęsty można dodać więcej bulionu. Ugotować makaron(...)zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Wyłożyć na talerze i polać sosem pomidorowym z kulkami mięsnymi. Posypać resztą bazylii. Smacznego

Moja Mama Gotuje
Śląskie rolady (zrazy)-czyli szczypta śląskiej tradycji :) 175

podlewając wodą. Zlewamy wywar z mięsa do rondelka. Jeśli nie ma go zbyt dużo, podlewamy mięso wodą i gdy się zagotuje zlewamy wywar, z którego robimy sos. Sos Wywar mięsny ½ szklanki zimnej wody 1 łyżka mąki pszennej Sól, pieprz Do zimnej wody wsypujemy mąkę i mieszamy, do czasu gdy nie będzie grudek ( lub w szybszej wersji: wlewamy wodę do małego

Smakowy Raj

Proponowane wyszukiwania