Pulpeciki w sosie beszamelowym z kalafiorem

Pulpeciki w sosie beszamelowym z kalafiorem

Pulpeciki w sosie beszamelowym z kalafiorem

Rewelacyjne pulpeciki, które dzięki dodatkowi kalafiora zyskały jego smak. Sos beszamelowy dodał im delikatności i kremowego smaku. 400 g mięsa mielonego 1 jajko 2-3 łyżki bułki tartej Sól Pieprz Ok. 7 różyczek kalafiora Masło do formy Sos beszamelowy: 1 łyżka masła 1,5 łyżki mąki Ok. 2 szklanki mleka Sól, Pieprz 0,5 łyżeczki gałki muszkatołowej Mięso mielone dokładnie mieszamy z jajkiem i bułką tartą. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.  Formujemy małe pulpeciki i układamy je w wysmarowanym masłem naczyn... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu VioletoweKucharzenie

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.