Uwielbiam te kluski! U mnie od zawsze to kluski łyżą ćpane, ale napisałam kładzione, żeby ładniej brzmiało. Niby nic takiego, mąka, sól, woda i jajko, a smakują wyśmienicie. Idealne do wszelkiego rodzaju sosów, np. mięsny, z tłuszczykiem, z przysmażonym boczkiem i kapustką do tego. Ja uwielbiam otulone masełkiem i z solą, Można je jeść na słodko z cukrem lub też dodawać do zupy. Pełna dowolność, a jak szybko je się przygotowuje. Składniki: (dla trzech osób, jedzone osobno, nie do zupy) 400g mąki pszennej&nbs... czytaj dalej...
Jest to popularna potrawa szczególnie na Pomorzu i Kaszubach, co nie znaczy, że gości ona na stołach w całej Polsce.
Czytaj dalej...Cześć! Mam na imię Patrycja, a moją największą pasją jest gotowanie, a jeszcze bardziej pieczenie różnych słodkości. Kuchnia to moje królestwo. Gdy coś w niej kombinuje, nikt nie może mi w niej przeszkadzać :D Od trzech lat trenuję tenis ziemny. W tym sporcie po prostu się zakochałam i nie wyobrażam sobie życia bez niego, jak i bez jedzenia :P Mam 16 lat, swoje pierwsze ciasta od A do Z zaczynałam piec w wieku 9 lat ( pamiętam, że były to babeczki czekoladowe). Dużo nauczyłam się od swojej mamy, ale inspiracje czerpię z innych blogów lub książek. W mojej rodzinie każdy wie, że piekę. Szwagierka, gdy przyjeżdża do nas od razu się pyta, co Pati upiekła. Mama już się tak rozleniwiła, że nie pyta się już ,, co dzisiaj pieczemy?'', tylko ,,co dziś pieczesz?'' :P Interesuję się również wizażem, dbaniem o urodę oraz jak to każda dziewczyna kosmetykami. Założenie bloga było moim marzeniem. Mam nadzieję, że razem ze mną będziesz odkrywać nowe smaki :)