sos mięsny - 4565 przepisów (strona:13/305)

Kotleciki z kaszy orkiszowej i jajek na twardo 243

cytrynowym Dłonie smarujemy oliwa z pestek winogron (lub wodą) i formujemy kotleciki Na patelni rozgrzewamy masło klarowane i smażymy kotleciki, na średnim ogniu, na złoty kolor Można podawać z sosem mięsnym lub gulaszem Smacznego i na zdrowie

www.szczesliwakuchnia.blogspot.com
Kotleciki z kaszy orkiszowej i jajek na twardo 243

cytrynowym Dłonie smarujemy oliwa z pestek winogron (lub wodą) i formujemy kotleciki Na patelni rozgrzewamy masło klarowane i smażymy kotleciki, na średnim ogniu, na złoty kolor Można podawać z sosem mięsnym lub gulaszem Smacznego i na zdrowie

Szczęśliwa kuchnia
SPAGHETTI Z SOSEM BOLOŃSKIM I FASOLKĄ SZPARAGOWĄ 160

pomidorowego(20g) sól pieprz świeża bazylia ************************************************* Mięso usmażyć na tłuszczu,a następnie warzywa i pieczarki.Calość doprawić do smaku pieprzem , solą i ziołami,dodać koncentrat pomidorowy.Podajemy z makaronem polanym sosem mięsnym,posypanym świeżymi liśćmi bazylii.Smacznego

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
,,Makaron czarny z atramentem z kałamarnicy” 128

kukurydzę, pomidory suszone, pastę oraz pieczarki. Dodajemy mięso mielone, doprawiamy do smaku i dusimy. Makaron gotujemy al dente w lekko osolonej wodzie. Gotowy makaron układamy na talerzu i polewamy sosem mięsnym! Smacznego

Podróż w kulinaria
Piersi z kurczaka w śmietanie z kaszą jęczmienną mazurską. 156

zredukowania sosu ( ma się lekko zagęścić. Na końcu przyprawiamy ewentualnie do smaku solą, pieprzem lub szczyptą chili. Kaszę gotujemy w osolonej wodzie wg. przepisu na opakowaniu. Kaszę podajemy z sosem mięsny i jako dodatek proponuję buraczki. Smacznego

Sama słodycz i szczypta chili
Restaurant Week w Pappatore: W tym szaleństwie jest metoda 140

sobie zrobić małą dygresję. Maczanka to taki krakowski protoplasta hamburgera. Jak mawiają stare przepisy zwykło się do niej brać bułkę wodną — z dużymi dziurami, które cudownie wchłaniają mięsny sos, niespiesznie pieczoną wieprzowinę pokrojoną później w plastry, kiszonego ogórka, ser żółty i natkę pietruszki. Onegdaj stanowiła ona tanie i pożywne danie dla niezamożnych ludzi, dziś zaś narodziła się

Food Square
Patisony w zalewie curry 861

zalewie z curry. Prosto i szybko, a jakże smacznie. Zimą z chęcią otworzę słoik i zrobię z nich sałatkę do obiadu. Jest to też bardzo dobry składnik do mięsnego sosu, obok cebuli czy czosnku można dodać pod koniec duszenia właśnie pokrojone marynowane patisony. Składniki: 1 kg niewielkich patisonów gałązki z liśćmi selera ziele angielskie gorczyca olej zalewa: 1/2 szklanki cukru

Codzienna kuchnia niecodzienna
Pizza bolognese (ciasto bez wyrastania) 142

łyżeczka słodkiej papryki 1/2 łyżeczki ostrej papryki 1.Cebulę kroimy w kostkę. Podsmażamy wraz z mięsem mielonym. Dodajemy przyprawy, keczup i koncentrat pomidorowy tak by powstał nam gęsty, mięsny sos. Studzimy. 2. Drożdże rozpuszczamy w ciepłym mleku, łączymy z mąką, cukrem, solą i olejem. Wyrabiamy gładkie ciasto. Rozwałkowujemy na kształt koła, zaginamy do środka brzegi. Na ciasto wykładamy farsz, posypujemy

Szefowa kuchni
Gulasz węgierski 154

Miałam straszną ochotę na gulasz, taki z plackami ziemniaczanymi. Cóż było począć? Trzeba było się wziąć do roboty i w niedługim czasie powstał gęsty paprykowo - mięsny sos okalający chrupiące placki ziemniaczane, pycha! Potrzebujemy: 700 g mięsa z szynki wieprzowej 2 łyżki mąki  4 łyżki oleju rzepakowego 3 średnie cebule 3 ząbki czosnku 2 papryki 2 marchewki 0,5 litra

MamaOskarka
Sałatka z brokuła z filetem z kurczaka 353

gotowany i smażony czy pieczony. Wszystko zależy od tego, co zalega właśnie w Waszej lodówce. Jeśli nie macie kurczaka, nie dodawajcie go, możecie dodać salami, szynkę lub pominąć wkładkę mięsną Sos oparty jest na jogurcie i miodzie ale wiem, że dla niektórych może być zbyt mdły, dlatego tym polecam majonez lub połączenie jogurtu z majonezem w proporcji 1:1. Drukuj

Mieszam w Garnku
Bieszczadzkie smaki - część II 143

Jagnięcinę w marynacie jogurtowej z pieca, oraz placki po krzemieniecku. Jagnięcina rozpływała się w ustach, była delikatna w smaku i bardzo aromatyczna. Placki chrupkie, dobrze wysmażone i pyszny sos mięsny. Ale to wszystko to był tylko wstęp przed wielkim finałem. Naczytaliśmy się recenzji i opinii o nim, naoglądaliśmy zdjęć.  W końcu nadeszła ta długo wyczekiwana chwila. Wjechał dostojnie

królestwo garów
10 rzeczy, których nie wiedziałeś o owocach 196

kiedy możemy cieszyć się ich najsmaczniejszą wersją. Obowiązkowy dodatek większości deserów, słodkich wypieków, galaretek czy lodów. Co ciekawe, dobrze komponują się również w potrawach wytrawnych, sprawdzając się w sałatkach, mięsnych sosach czy zapiekankach. Sprawdź swoją wiedzę i dowiedz się, czy wiesz już wszystko o owocach. Na początek  maliny , te drobne czerwonawe owoce to przede wszystkim bogactwo  antyoksydantów , pektyn

Tradycyjna Kuchnia
,Makaron faszerowany pastą z prażonego słonecznika z suszonymi pomidorami’’ 118

wodzie z dodatkiem oliwy. Farszem nadziewamy rurki makaronu. Cebulę kroimy w drobną kostkę, szklimy na oleju. Dodajemy mięso mielone, puszkę pomidorów i przyprawy. Smażymy aż mięso będzie gotowe. Gotowy sos mięsny wykładamy na faszerowany makaron. Smacznego

Podróż w kulinaria
Kluski śląskie 118

Kluski śląskie najlepiej smakują polane mięsnym sosem, stopionym masłem lub podane z przesmażoną na złoty kolor cebulą. Czytaj więcej

Przepisy Kulinarne
Najłatwiejsza surówka obiadowa z kwaszonych ogórków 184

przepisów jakie znam. Polecam Wam surówkę obiadową z kwaszonych ogórków. Przygotowanie takiej zielonej miseczki nie zajmie Wam dużo czasu. Surówka z kwaszonych ogórków smakuje najlepiej w towarzystwie kotletów lub mięsnych sosów. Jest idealna dla zabieganych (takich jak ja ostatnio). Jeśli jeszcze jej nie próbowaliście, to szczerze Wam ją polecam. Ja ją uwielbiam. Może dlatego, że prost przepadam za kwaszonymi ogórkami

Słodkie okruszki