sos mięsny - 4565 przepisów (strona:8/305)

Lasagne al forno 174

beszamelowy + ser tarty Na Sycylii wzbogacane dodatkowo szynką i groszkiem oraz jajem na twardo. W Rzymie serwowane na zielono- ze szpinakiem... Można spotkać słodkie wersje. Najpierw przygotowujemy ragu- czyli sos mięsny. Składniki- podam tyle, ile ja użyłam w moim przepisie mięso mielone wieprzowo wołowe .Jeśli wieprzowe to z szynki bez kości. U mnie 1300 g. Sos pomidorowy 1 litr puszka

Z Kuchni Do Kuchni
Makaron rigatoni z sosem mięsnym 164

Jakiś czas temu znalazłam na Pinterest foto, na którym makaron rigatoni był poukładany w tortownicy, zalany sosem mięsnym i posypany żółtym serem – wszystko to zapiekane. Bardzo mi się spodobał ten pomysł, więc dziś na obiad podałam taki wymysł. Autorowi bardzo dziękuję za urozmaicenie gotowania ;) Składniki450 g mięsa mielonego500 g makaronu rigatoni4 ząbki

Pink Envelope
Quinoa z ryżem w azjatyckim wydaniu. Szybki obiad. 203

ryżu basmati + Quinoa 3 kolory Risana . Wspaniały produktów, w którym nie sposób się nie zakochać. Ja uwielbiam takie połączenia. Idealne z dodatkiem warzyw, wspaniale komponują się również z najróżniejszymi sosami mięsnymi. Warto spróbować. A teraz bez dalszych słów zapraszam Was na moją szybką propozycję obiadową. Składniki: 2 płaskie łyżeczki curry (przyprawy) mała szczypta soli ziołowej 3 łyżeczki sosu sojowego

Słodkie okruszki
Lasagne z rozmarynem i twarogiem 142

Dzisiaj pomysł na wspaniałą lasagne. Do tej pory w naszym domu ta potrawa gościła głównie w postaci wegetariańskiej ze szpinakiem i beszamelem lub z mięsnym sosem bolognese i także z beszamelem. Jednak ile razy można robić to samo, kiedy w kuchni tyle wspaniałych produktów i przypraw?  Tak powstał pomysł, aby klasyczną włoską zapiekankę nieco odmienić. Przeglądając różne książki natrafiliśmy(...)krojenie ich na mniejsze części, aby pokryć całą powierzchnię blaszki.  Kiedy ułożymy makaron, wykładamy sos serowy, który dzielimy na tyle samo części co farszu. Rozprowadzamy delikatnie i przykrywamy plastrami wędzonego sera. Na to znowu układamy makaron i całość powtarzamy zaczynając od mięsnego farszu, aż skończą się składniki. Przy ostatniej warstwie, po ułożeniu sera nie układamy już makaronu. Uzyskamy

Kuchnia od dwojga
Sos pomidorowo - paprykowy 142

Letnio - jesienne zbiory ciąg dalszy. Tym razem pomidory i papryka <3 Gotując sos mięsny lub warzywny do makaronu czy ziemniaków prawie zawsze dodaję paprykę, to taki nierozerwalny element w mojej kuchni. Zabierając się za przetwory pomyślałam, że poszukam w sieci podobnego sosu aby można go było zamknąć w słoiku i znalazłam na blogu Filizofia Smaku , postanowiłam zaczerpnąć sporej inspiracji

Życie zaczyna się w kuchni
Faszerowana Kalarepka 238

Doprawiamy solą, pieprzem, bazylią i oregano. Można też dodać odrobinę ketchupu, ale nie jest to konieczne. Ryż gotujemy 2 minuty krócej niż jest podane na opakowaniu i mieszamy z mięsnym sosem. Jeśli jest potrzeba, doprawiamy. Kalarepki obieramy i wydrążamy środek. Nakładamy farsz i układamy na blasze.  Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni. Pieczemy 30 minut. 10 minut przed końcem

Czerwona Porzeczka
Duszona karkówka w sosie własnym -rozpływa się w ustach... 167

czasu mieszając ,żeby się nie przypalił,jak trochę zgęstnieje wyłączamy i doprawiamy jeszcze do smaku solą ,pieprzem i maggi(wiem,wiem że nie zdrowa ale uwielbiam maggi,a do mięsnych sosów jest idealnym dodatkiem smakowym) ponownie dokładamy mięso i możemy wcinać!!Mniam.... Smacznego

Swojskie jedzonko
Moussaka (musaka) 165

czuć w tej zapiekance. Jedna z bardzo wybrednych osób jakie znam jadła tą zapiekankę aż jej się uszy trzęsły. To chyba najlepsza rekomendacja. Składniki (na 6-8 porcji): Sos mięsny pomidorowy: 750 gram mielonej wołowiny 250 ml passaty pomidorowej 2 ząbki czosnku 1 cebula czerwona szczypta soli i pieprzu lampka czerwonego wina szczypta kuminu i wędzonej papryki 2 łyżki

Mango Papaja
Spaghetti z lekko pikantnym sosem pomidorowym z wołowiną 180

papryką, solą i pieprzem. Wszystko razem podsmażamy przez ostatnie 7-10 minut. W między czasie makaron przygotowujemy wg zaleceń producenta. 3. Na talerze wykładamy makaron, na nim kładziemy gęsty mięsny sos. Całość posypujemy drobno posiekaną świeżą bazylią. Smacznego

My Culinary Art
Cygan :) 97

całej powierzchni patelni nafaszerowany w środku ryżem, ugotowanym na sypko i polany sosem pieczarkowym. Bardzo syte danie. Nie mam pojęcia dlaczego nazywa się tak również placek ziemniaczany z sosem mięsnym – przecież to placek po węgiersku, który także uwielbiam Cygan Na placek kilka ziemniaków ( u mnie już młode ) 1 cebula 1 jajko 3-4 łyżki mąki sól, pieprz do smaku

Pieguskowa Kuchnia
Jogurtowe kluseczki z lekkim owocowym sosem. Kluseczki z jogurtu naturalnego. 165

konfiturą porzeczkowo - wiśniową (oczywiście własną, domową) i łyżeczką miodu. Sądząc po pustym talerzyku chyba zdałam dzisiejszy egzamin:)) Kluseczki można oczywiście wykorzystać według własnego uznania- przykładowo z sosami mięsnymi, albo podane na słodko w innej wersji np. z podgrzanym masłem i miodem.   Składniki na dwie  porcje: Kluseczki 3 łyżki jogurtu naturalnego 7-8 łyżek mąki krupczatki 1 jajko

Maślane ciasteczko
Zapiekanka pasterska w kokilkach 271

mieszając wlać przecier pomidorowy oraz rozgniecione ząbki czosnku. Przyprawić i dusić, aż sos zgęstnieje. Na końcu dodać mrożony groszek i wymieszać. Patelnię zdjąć z ognia po około 3 minutach. Sos mięsny przełożyć do kokilek i przygotować puree ziemniaczane. Ugotowane ziemniaki przepuścić przez praskę lub utłuc tłuczkiem. Połączyć z kremówką oraz przyprawami. Masę ziemniaczaną przełożyć do rękawa cukierniczego z końcówką dużej

https:KKuchniaMniam
Lasagne mięsno-grzybowe w boczku / Bacon wrapped meat and mushroom lasagna 186

boczek, który po upieczeniu robi się chrupiący – czego chcieć więcej? Danie wymaga trochę zachodu, jednak efekt wynagrodzi nam cały wysiłek. Chrupiący boczek, dużo mozzarelli, beszamel i pyszny, mięsny sos. Doskonały pomysł na weekendowy obiad dla całej rodziny. Jeżeli lubisz tego typu zapiekanki, polecam także moją klasyczną lasagne bolognese z pieczarkami , lasagne ze świeżym łososiem i szpinakiem , czy lasagne

karmelowy
Nie żałuj sobie przypraw ! 124

warzyw  * niezastąpiona do grzanego wina, ponczu oraz mięsnych pasztetów i ryb WANILIA * jej laski są owocami storczykowatego pnącza * słodko-korzennego aromatu nabierają podczas obróbki polegającej na naprzemiennym poceniu i suszeniu * białawy nalot świadczy o najlepszej jakości przyprawy  * wanilię dodajemy do ciast, budyniów, kremów czy lodów  * do napojów albo sosów deserowych tę samą całą laskę możesz wkładać(...)piekący i gorzkawy smak * poprawiają trawienie, łagodzą objawy niestrawności * ssanie goździków usuwa nieprzyjemny zapach z ust np. czosnku * całymi goździkami przyprawiamy kompoty, herbaty, grzane wino ale i śledzie oraz sosy mięsne * można używać do marynowania dziczyzny, wieprzowiny i baraniny  * sproszkowane goździki nadają się do mięsnych pasztetów oraz potraw rybnych   Wszystkie przyprawy do tego wpisu udostępniła firma SKWORCU , którą

Magiczne Życie Marty
SAJGONKI Z MAKARONEM 122

kulki mięsa. Przyprawiamy sola i pieprzem. Dodajemy sos ostrygowy, sos sojowy oraz szpinak. Dusimy chwile pod przykryciem.  W oddzielnym garnku gotujemy makaron według przepisu na opakowaniu. Łączymy z sosem mięsnym. Przyprawiamy do smaku. Odstawiamy do wystygnięcia. Jak zwijamy sajgonki? Makaron ryżowy delikatnie zwilżamy w wodzie. Na środku układamy farsz, składamy boki i zwijamy.  Kiedy  ruloniki wyschną smażymy

Słodki Zakątek

Proponowane wyszukiwania