sos mięsny - 4565 przepisów (strona:21/305)

Klopsiki z cukinii 149

niej jajko, bułkę tartą, przeciśnięty przez praskę czosnek i pieprz. Mieszamy. Formujemy małe klopsiki, przekładamy do parowaru i ” parujemy ” 10minut. Gotowe klopsiki podajemy z ulubionym sosem, jak w przypadku mięsnych. U mnie z sosem pomidorowym. Artykuł Klopsiki z cukinii pochodzi z serwisu

NiePieprz.pl
Kluski łyżką kładzione 143

mnie od zawsze to kluski łyżą ćpane, ale napisałam kładzione, żeby ładniej brzmiało. Niby nic takiego, mąka, sól, woda i jajko, a smakują wyśmienicie. Idealne do wszelkiego rodzaju sosów, np. mięsny, z tłuszczykiem, z przysmażonym boczkiem i kapustką do tego. Ja uwielbiam otulone masełkiem i z solą, Można je jeść na słodko z cukrem lub też dodawać do zupy. Pełna

Wołowina od rekina
Zielone kluski śląskie 181

woda się zagotuje wrzucamy kluski. Gotujemy 3-4 minuty od chwili wypłynięcia klusek na powierzchnię. Zielone kluski śląskie, tak jak tradycyjne podajemy jako dodatek do pieczonych dań mięsnych z sosem (na Górnym Śląsku zwłaszcza z roladami) lub przyrządzanej na rozmaite sposoby kapusty. Występują także jako danie podstawowe, okraszone stopioną słoniną. Zielone kluski śląskie – czyż nie są urocze? Gorąco polecam

mojewypiekiinietylko
Biodrówka z pieczarkami 229

Mięso jest kruche i delikatne :) Składniki 70 dkg biodrówki 2 cebule 50 dkg pieczarek 3 ząbki czosnku sól, pieprz chili jałowiec mielony czubryca czerwona słodka papryka

czarrna od kuchni
Szynka wieprzowa z rękawa 212

Smaczne danie obiadowe nie wymagające dużego nakładu pracy :) Składniki: 0,5 kg szynki wieprzowej 1 papryka 2 cebule 2 pomidory słodka i ostra papryka kminek mielony

czarrna od kuchni
Ziemniaczane łódeczki zapiekane z wędzonym tofu 173

Ziemniaki to bulwy przez nas niedoceniane, a zupełnie niepotrzebnie, bo zawierają wiele cennych składników. Złą sławę zyskały lądując przeważnie obok kotleta polane mięsnym, tłustym sosem. Tymczasem odpowiednio przygotowane mogą stanowić lekkie, a przy tym bardzo sycące i rozgrzewające danie. Watro po nie sięgać zwłaszcza teraz, kiedy różnorodność innych warzyw za bardzo nas nie rozpieszcza. Ja uwielbiam ziemniaki podane w różnego

Roślinna - blog wegański
Przepis na… – Minestra maritata świąteczne danie z Neapolu 230

Oczywistą oczywistością jest, że Amerykanie zmodyfikowali wiele dań włoskich. Osławione stały się kulki mięsne w sosie pomidorowym, wariacje na temat pizz i deserów. W Stanach Zjednoczonych popularność zyskała też pochodząca z Kampanii świąteczna zupa Minestra Maritata , błędnie przetłumaczona nie jako zaślubiona zupa, a jako „ wedding soup ” – zupa ślubna. Włoska nazwa podkreślała doskonałe połączenie składników, odpowiadające małżonkom stojącym

Bon Ton Italia
Nalewka z suszonej żurawiny 248

owoc bogaty w wiele cennych witamin i minerałów. Jest cennym źródłem błonnika pokarmowego. W kuchni z powodzeniem możemy ją wykorzystywać do przygotowywania nalewek, deserów, ciast, ciastek, dań mięsnych, czy sosów.  Żurawina suszona MAKAR spełniła wszystkie moje oczekiwania. Produkt jest wart polecenia i zakupu.  Żurawiny smakowe  MAKAR  są dostępne między innymi na bazarku w sklepie Auchan

Tradycyjna kuchnia Kasi
Naan 191

aromatyczne naany w zwykłym, domowym piekarniku. Chleb naan można wzbogacić do smaku kolendrą, czarnuszką, pieprzem czy czosnkiem. Naan wspaniale komponuje się z curry, esencjonalnymi i gęstymi warzywnymi sosami oraz mięsnymi potrawkami. Składniki: 250 g mąki 100 ml mleka 1 łyżeczka suszonych drożdży 1 łyżeczka czarnuszki 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia 1/4 łyżeczki soli 1 jajko, roztrzepane 1 łyżka oliwy

Smakowity Blog Kulinarny
Sos z cukinii, kurczaka i papryki w towarzystwie kaszy kuskus 352

Takich zaległości jeszcze chyba nigdy nie miałam, ale zaabsorbowana uczelnią totalnie nie miałam czasu na blogowanie. Dziś postaram się to nadrobić i oczywiście jak zwykle obiecuję

Kuchnia moimi oczami
Chrupiące placki ziemniaczane z cebulką i sosem w męskim stylu, czyli fantastyczny obiad (prawie) bez mięsa 114

czyli smażenia na rumiano. Opłacało się jednak przesiąknąć zapachem tłuszczu (czego szczerze nie znoszę). Placki wyszły super - z chrupiącą skórką, a w środku mięciutkie. W połączeniu z pikantnym sosem warzywno - mięsnym po prostu bajka. Z pewnością niedługo znów je przyrządzimy. Kto wie... może w jakiejś nowej odsłonie

Kuchnia po mojemu
Zawijaki z tortilli 494

Witajcie!  Czy często macie tak, że w ostatniej chwili ktoś informuje Was, że wpadnie na "kawę"? Ok! Kawa kawą, a może jakaś przekąska? Jakiś czas

Kuchnia moimi oczami
Filet z kurczaka à la polędwiczki w sosie serowym 297

Witajcie,  w ostatnim czasie będąc na obiedzie w Trattoria Pergamin  w Krakowie jadłam genialnie polędwiczki w sosie serowym. Były wspaniałe! Sosem serowym zachwycałam się

Kuchnia moimi oczami
Ragù alla bolognese 195

Przepis na Ragù alla bolognese pokazała mi Nicoletta, przesympatyczna Włoszka, u której wynajmowałam dom w zeszłe wakacje. Nicoletta była tak uprzejma, że urządziła nam (mnie, mojemu

Wypieki i Rumieńce
Orkiszowe kluski drożdżowe na parze - buchty,pampuchy 174

ilość mamy przynajmniej 2 obiady za jednym zamachem.Kluchy przygotowałam w całości z mąki orkiszowej.Swietnie smakują na słodko z owocami i jogurtem,są również smacznym dodatkiem do wszystkich dań mięsnych z sosami,pyszne np. z pieczenią cielęcą Składniki na 10 klusek: 300-350 g mąki orkiszowej 700 100 ml mleka 2 dkg drożdży świeżych lub 1,5 łyzeczki suchych 1 łyżka

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!

Proponowane wyszukiwania