Kluski śląskie z sosem pieczarkowym

Kluski śląskie z sosem pieczarkowym

Kluski śląskie z sosem pieczarkowym

Czy na obiad muszą być potrawy mięsne? Nie. Na pewno będą smakowały kluski śląskie z sosem pieczarkowym. Kluski śląskie: 1 kg ziemniaków 1 jajko 2-3 łyżki mąki ziemniaczanej sól Ugotowane ziemniaki studzimy i przepuszczamy przez praskę. Dodajemy jajko i mąkę ziemniaczaną. Z wyrobionego ciasta robimy nieduże kulki i obtaczamy w mące pszennej. W środku robimy palcem dołek. Kluski wrzucamy na posoloną, wrzącą wodę i gotujemy 1-2 minuty. Sos pieczarkowy: 30 dag pieczarek 1 mała drobno posiekana cebu... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Salonik smaków

Autor

ElaEla

Mam na imię Elżbieta. Bardzo lubię gotować, piec. Cieszę się, gdy mogę podzielić się z innymi swoimi przepisami i doświadczeniami.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

kluski, sos pieczarkowy, sosy, mąka, dania mięsne, przetwory, cebula, sałatki, sałatka, ziemniak, pieczarki, duszone, jajko, ziemniaki, przepisy z ziemniakami, ciasto, obiad, sałatka pieczarkowa, sos mięsny, kulki w cieście, pieczarki w sosie, sos do jajek, sałatka do obiadu, ziemniaki na obiad, salatka z jajkiem, salatka ziemniaczana, pieczarki w cieście, pieczarki do obiadu, salatki warzywne, sałatka warzywna

Inne przepisy z Salonik smaków

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.