sos mięsny - 4565 przepisów (strona:31/305)

Pulpeciki mięsne w sosie serowo-koperkowym 163

Proste w wykonaniu aromatyczne kuleczki mięsne. Do tego ulubiony sos, makaron, ryż lub ziemniaki i danie gotowe! Dziś u mnie pulpeciki z sosem serowo-koperkowym podane na penne. Składniki: 500 g mięsa wieprzowo-wołowego 1 czerstwa kajzerka szklanka mleka 1 średnia cebula 1 jajko ząbek czosnku sól, pieprz, majeranek, papryka słodka i ostra 3 ziarna ziela angielskiego liść

Zasmakuj Kuchni
Indyjskie pierożki Samosa 157

Pierożki Samosa czyli pierożki po indyjsku.  Samosy mogą być podawana jako przystawka czy danie główne wegetariańskie bądź mięsne. Podawane często z sosem miętowym. Charakterystyczne dla Samosy są przyprawy związane z kuchnią indyjską co nadaje im mocno wyrazisty smak, a nas samych zaprasza do zapoznania się ze smakami nowej kultury Składniki: Farsz: 6 średnich ziemniaków 1 szklanka mrożonego

W Moim Magicznym Domu
Śledzie z suszonymi pomidorami w sosie musztardowym 193

chrzanową, którą otrzymałam do testowania od firmy WOM Parczew . Musztarda ma idealną kremową konsystencję i wspaniały smak z lekko wyczuwalnym chrzanowym aromatem. Musztarda to idealny dodatek do sosów, marynat i potraw mięsnych. Produkt spełnił wszystkie moje oczekiwania. Musztarda jest warta polecenia i zakupu. Zachęcam do zakupu produktów firmy WOM Parczew niezbędnych w każdej kuchni

Tradycyjna kuchnia Kasi
Pasta jogurtowo-chrzanowa do ryby lub kurczaka 142

Pasta wspaniale nadaje się do ryb i kurczaka w każdej postaci. Składniki: 1 serek homogenizowany 1 szklanka jogurtu naturalnego (typu greckiego) 1 cebula 1 łyżka startego

Tradycyjna Kuchnia
Chińszczyzna z makaronem ryżowym 176

bardzo aromatyczne danie. Zapraszam również inne potrawy orientalne: - Kurczak Gong Bao 宮保雞 - Ryż jaśminowy po tajsku - Udka z kurczaka po tajsku - Chińszczyzna - Wołowina stir fry w sosie teriyaki - Japońskie kuleczki mięsne - Spring rolls z nasionami chia - Sajgonki z warzywami i mięsem z indyka - Paski drobiowe w kokosowej tempurze - Makaron chow mein z krewetkami na ostro Gorąco polecam i życzę smacznego

mojewypiekiinietylko
Pączki drożdżowo ziemniaczane [przepis], fotorelacja z warsztatów kulinarnych "Znaj Ziemniaki" 137

regionalnych, ogrodniczka, wirtuozerka pierogów i dań z pola na stół... i brosaniki, które zostały zjedzone prosto z patelni :)  Babka z brokułami, bardzo ciekawy dodatek do dań mięsnych lub przekąska z sosami. Ziemniaki Faszerowane/Zapiekane/Chrupiące np. z ratatouille, a na deser pączki z ziemniakami

SzczyptaSmaQ
Kotlety z kaszy jęczmiennej 111

Pyszne i proste jarskie danie, które doskonale sprawdzi się jako zamiennik mięsnych kotletów. Podałam z sosem pieczeniowym i surówką z kiszonej kapusty. Składniki: 200 g kaszy jęczmiennej perłowej 2 małe cebule 2 jajka 3 łyżki mąki sól, pieprz olej do smażenia Przygotowanie Kaszę gotujemy wg instrukcji na opakowaniu. Można ją nawet lekko rozgotować. Cebulę siekamy w drobną kostkę i podsmażamy

e-PrzepisyKulinarne
PULPETY W SOSIE PIECZARKOWYM 361

krok po kroku, ale poniższe pomysły-inspiracje je posiadają. Inne przepisy z pulpetami: Pulpety w sosie koperkowym Sulu Köfte, turecka zupa z pulpetami Rosół z serowo-mięsnymi pulpecikami Spaghetti z pulpetami w sosie neapolitańskim Zapiekanka makaronowa z pulpecikami Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, prosimy o jego zdjęcie :). Wyślij je na adres a.rybinska@gmail.com. Fotografię opublikujemy w komentarzach

Przepisy Aleksandry
Jak to jest z tym glutaminianem? 133

rybnych czy warzywnych. 3. MSG znajdziemy w wielu produktach takich jak Vegeta, Maggi, kostki rosołowe, zupy instant, ketchup, gotowe dania, mieszanki przyprawowe (np. przyprawa do mięsa), konserwy mięsne, chipsy, słone przekąski, sosy instant, sosy sojowe, tzw. gorące kubki, gotowe panierki do mięs. Słowem - prawie we wszystkim, co przetworzone i słone. 4. Jest solą kwasu glutaminowego, który naturalnie występuje w wielu

Powiedz dietom nie
Spaghetti z marchewki i cukinii z pulpecikami w sosie pomidorowym 268

Dzisiaj pierwszy dzień wiosny :) Z tej okazji chciałybyśmy zaproponować wspaniałe wiosenne danie. Cudowny i bardzo smaczny makron z warzyw podawany z mięsnymi pulpecikami w pomidorowym sosie z mnóstwem bazylii. Danie niezwykle aromatyczne, lekkie, pachnące z wykorzystaniem świeżych warzyw i ziół. Idealne by uczcić pierwszy dzień wiosny J Ilość porcji: 3-4 Czas przygotowania: 30 minut Składniki: Na pulpety: Ok. 250g

Kolizje Smaków
Schab pieczony 196

odpoczęło. Tak przygotowane mięso jest soczyste, można podawać na ciepło, a po wystudzeniu na drugi dzień jako wędlinę. Powstały sok z pieczenia można użyć do przygotowania sosu, lub jako wywar mięsny do zupy

Kuchcik gotuje
SCHAB PO CHIŃSKU 5256

Schab po chińsku to mój pomysł na szybki, mięsny, pożywny obiad.  Gęsty sos z warzywami, do tego plaster chudego schabu i porcja ryżu zadowolą chyba najbardziej wymagających ... :)) Składniki: 6 plastr ów schabu 1 op. mrożonej mieszanki chińskiej (u mnie Hortex) 2 ząbki czosnku sól pieprz ziołowy słodka papryka 1 łyżeczka sosu sojowego curry liść laurowy ziele angielskie 1 czubata

Walijskie Pichcenie
Miseczki makaronowe pełne po brzegi 163

Makaron - przede wszystkim dodatek do zup albo do dań mięsnych czy warzywnych z sosem. A ja szukam innego zastosowania dla makaronów, czegoś nieszablonowego. Zrobiłam ciastka makaronowe, schrupaliśmy makaronowy chrust więc teraz coś konkretniejszego. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Smaczna Pyza
Marokańska kefta 194

mięsa była zwarta i żeby nie rozpadło się ono w trakcie dalszego przygotowywania. Po uformowaniu mięsnych kulek przykryłem je szczelnie folią spożywczą i odstawiłem do lodówki na godzinę, aby mięso przeszło dokładnie aromatem zastosowanych przypraw. Po zamarynowaniu mięsa w lodówce przeszedłem do przygotowania sosu. W tym celu 5 łodyg selera naciowego pokroiłem w plasterki o grubości około(...)niego również 300 ml wody. Całość gotowałem na małym ogniu przez około 30 minut, aż do odparowania wody i uzyskania lekko gęstego sosu. Pod koniec przygotowywania sosu wyjąłem z lodówki wcześniej przygotowane mięsne kulki. Na patelni rozgrzałem 2 łyżki oliwy i smażyłem mięso z każdej strony, do jego lekkiego zarumienienia się. Po przesmażeniu dodałem mięso do sosu i całość podgrzewałem

Wyprawy kulinarne
Ozór wołowy w różowym sosie z orzechami 106

żywo sos jest bardziej różowy, choć na zdjęciu niestety bliżej mu do brązu. ;) Ozory, szczególnie wołowe, to źródło bardzo dużej ilości sodu oraz oczywiście białka. Ten rodzaj mięsa wciąż wiele osób omija z daleka, ja jednak za wszelkiej maści podrobami wręcz przepadam. Dobrze przyrządzone i ładnie podane są gratką dla mięsnych smakoszy. 1 ozór wołowy (ok. 1kg) 3 marchewki(...)powrotem do garnka. Na maśle podprażamy mąkę, do momentu, aż nabierze lekko brązowego koloru. Wlewamy do niej szklankę wywaru z ozora i dobrze mieszamy, by nie powstały grudki. Do sosu dolewamy wino oraz dorzucamy niezbyt drobno posiekane orzechy. Jeśli zachodzi potrzeba, doprawiamy solą oraz pieprzem. Na patelni przez kilka minut utrzymujemy jeszcze niezbyt wysoką temperaturę. Ozór kroimy w niezbyt grube

Kuchenna Kontrrewolucya
Cukinia faszerowana "Bolognese" pod beszamelem 198

Nadziane łódeczki cukinii zalałam dodatkowo ziołowym sosem beszamelowym. Nie duś cukinii za długo, powinna pozostać jędrna i chrupiąca. Polecam to pyszne danie! Składniki: 2 średnie cukinie nadzienie mięsne bolognese z tego przepisu sos beszamelowy tego przepisu parmezan oregano, mięta Wykonanie: cukinie przekroić wzdłuż na pół. Wybrać lyżką  gąbczasty miąższ z pestkami. Delikatnie posolić środek cukinii łódeczki cukiniowe wypełnić przygotowanym

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Uniwersalny sos pomidorowy 144

gotowy sos do garnka i zagotowujemy, często mieszając. Po zagotowaniu – sos jest gotowy. Powodzenia w szukaniu zastosowań! Dlaczego zamieściłem ten przepis? Po pierwsze: jest uniwersalny. Spaghetti z sosem pomidorowym, lasagne, pulpety, roladki mięsne, zapiekanki, dania azjatyckie, wszelkiego rodzaju dania mięsno-warzywne, a nawet tortilla czy pizza. Zastosowania można mnożyć. Jedno jest pewne – dobry sos pomidorowy jest znany i ceniony

Proste-przepisy.pl
Jak zrobić domowy sos pieczeniowy ? 580

sosu wkładamy plastry mięsa i gotujemy jeszcze chwilkę. Tym sposobem mamy pyszny, kremowy sos do obiadu! Jak ktoś chce iść na łatwiznę to oczywiście może wykorzystać mięsną kostkę lub bulionetkę lub przygotować sos z torebki. The post Jak zrobić domowy sos pieczeniowy ? appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Wyjątkowe irlandzkie sosy do potraw z grilla i nie tylko – Ballymaloe Tomato Original Relish i Ballymaloe Jalapeno Pepper Relis 193

Rodzynki Sól morska Nasiona gorczycy Przyprawy     Ballymaloe Jalapeno Pepper Relish – t en pikantny sos nadaje wyjątkowego smaku potrawom. Pasuje on idealnie do dań mięsnych ale może być także wspaniałym dodatkiem sosów do makaronów na bazie pomidorów. Składniki Pomidory (26%) Przecier pomidorowy (8%) Czerwona papryka (33%) Paparyczki jalapeno (6%) Biały ocet winny Cukier Czosnek Przyprawy Sól morska

naRuszcie
Chutney mango 225

typu chutney natknąłem się jakiś czas temu podczas przeglądania kulinarnej blogosfery. Zaintrygowała mnie jego nazwa. Chutney (czatnej) jest to używany w kuchni indyjskiej gęsty sos z owoców i warzyw do potraw mięsnych i wegetariańskich. Jak podaje ciocia Wiki: „W Polsce odpowiedniki sosów typu chutney znane były od bardzo dawna (pojawiają się nawet przepisy z XVII w.) pod nazwą gąszcze” ( klik

Gotuj z Misiem
Makaron z sosem z pieczonego kurczaka z brokułami. 230

sosem z pieczonego kurczaka z brokułami kawałek pieczonego kurczaka (udko, pierś- wraz ze skórką) 1 średnia cebula 400 ml wody 1 kostka mięsna 2 łyżki mąki 100 ml śmietany słodkiej 18 % do zup i sosów 250 g ugotowanego brokuła 350 g makaronu olej sól pieprz 1 listek laurowy      Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu. W sporym rondlu(...)smak) i smażymy na nim pokrojoną cebulę. Gdy już się ładnie zarumieni dodajemy pokrojonego w kawałki kurczaka, dolewamy wodę, dodajemy listek laurowy, kostkę mięsną i dusimy na wolnym ogniu 10-15 minut. Po tym czasie zagęszczamy sos mąką rozpuszczoną w kilku łyżkach wody, dolewamy śmietanę, przyprawiamy solą i pieprzem. Podajemy z makaronem i brokułami, gotowe

Rozpustne gotowanie

Proponowane wyszukiwania