sos do mięsa - 2147 przepisów (strona:37/144)

Teksański? Czemu nie! A może frytki do tego? 185

sprawdziły. Reklama dźwignią nie tylko handlu, ale i inspiracji jest. A może frytki do tego? Pamiętacie?! :D Dodatkowo do podania sałata, pomidor, ogórek konserwowy, sos BBQ, frytki.  Do miski z mięsem mielonym wrzuciłam składniki z listy. Chilli i cebulę posiekałam na drobno, w kostkę. Jeśli chodzi o przyprawy to wsypywałam je bez większego dbania o ilość

bastalena
Królik w sosie musztardowym 143

Mięso z królika jest białe i bardzo delikatne. Przygotowałam go w sosie musztardowym na bazie białego wina. Rewelacyjny smak!  Podałam go z mizerią z ogórków i ziemniakami puree. Może i Wy skusicie się na taki obiad. Na blogu w zakładce Mięsa znajdziecie mnóstwo przepisów na dania mięsne z wykorzystaniem różnych gatunków mięs. (wieprzowina, wołowina, jagnięcina, drób, dziczyzna). Polecam(...)piekarniku nagrzanym do 180 stopni C do momentu aż mięso będzie miękkie. Do rondla, w którym smażyliśmy mięso wlać wino i zagotować, a następnie lekko je odparować, a następnie dodać musztardę wlać śmietanę i dokładnie wymieszać. Nie gotować już sosu. W razie potrzeby doprawić solą i pieprzem. królik w sosie musztardowym

O kuchni z uczuciem
Burgery z miodowym pulled pork 201

papryki0/5 łyżeczki cayennebułki z karmelizowana cebulą:300 g mąki170 ml ciepłej wody7 g suszonych drożdżyszczypta soli2 plasterki czerwonej cebuliłyżeczka oliwyłyżka miodu lipowegołyżeczka sosu z octem balsamicznymżółtkoopcjonalnie:czerwona kapusta i szczypiorekSkładniki na marynatę mieszamy ze sobą.Umyte mięso przekładamy do miski i dokładnie nacieramy powstałą mieszankąSzczelnie przykrywamy folią spożywczą i odstawiamy do lodówki na minimum 4 godziny ( tym razem marynowałam mięso(...)przez 8 godzin. W między czasie przewracamy je około 2 razy.Bułki możemy przygotować dzień wcześniej albo w czasie gdy mięso się marynuje.Cebulę kroimy w drobną kosteczkę.Podsmażamy ją do miękkości na oliwie po czym dodajemy miód i sos z octem balsamicznym i podsmażamy jeszcze około 2 minuty. Odstawiamy do przestudzenia.Mąkę mieszamy z drożdżami, solą i wodą.Wyrabiamy

Mienta blog
Cannelloni 204

sera 1 sos boloński ze słoiczka (można wykonać samemu) sól, pieprz, majeranek, oregano dodatkowo składniki potrzebne do zrobienia sosu beszamelowego. Produkty jak i wykonanie sosu znajdziesz TUTAJ . Sposób: 1. Cebulę i pieczarki pokroić w kostkę, mięso mielone wyłożyć na patelnię z rozgrzanym tłuszczem, rozdrobnić je widelcem na możliwie jak najmniejsze kawałki, dołożyć cebule, pieczarki, czosnek, majeranek, oregano pieprz, całość podsmażyć

Kuchenne aromaty
Gołąbki z pomidorowym nadzieniem 84

robić się nie chce, nie wiadomo dlaczego...ale jak się zrobi....MMMM <3 parę chwil nie idzie na marne ;) Składniki 1 kapusta włoska 300 g mięsa mielonego z karkówki 1 łyżka oleju Sos: 2 łyżki oleju 1 duża cebula 250 ml passaty pomidorowej 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego 1 łyżeczka bazylii sól, pieprz 250 g ryżu 500 ml bulionu warzywnego

R'n'G Kitchen
Kurczak w sosie śmietanowo-pieczarkowym 264

następnie wlejecie na patelnię i dokładnie wymieszacie. Możecie też dłużej pogotować sos przed dodaniem kurczaka ok. 20-30 minut, nie róbcie tego po dodaniu mięsa, gdyż kurczak będzie wyschnięty na wiór. Krótki czas duszenia w sosie sprawia, że jest on idealnie miękki i soczysty. Sos możecie podać z ziemniakami, plackami ziemniaczanymi czy ryżem. My zdecydowaliśmy się na makaron penne

Cooking Monster
Sos tatarski do jajek 164

Zatem zabieramy się za króla wśród sosów. Sos tatarski sprawdza się nie tylko do jajek. Ja używam go do kanapek z wędliną, jako dodatek do mięs, a nawet wykorzystuje go do grilla. To uniwersalny sos, który głównie kojarzony jest ze świętami wielkanocnymi. Przygotowanie sosu tatarskiego jest bardzo proste. Nie wymaga on wielu umiejętności w kuchni. Na jego wykonanie nie potrzeba

Kuchennyviral.pl
Pulpety w sosie na wypasie :) 161

redukcji :) Przepis skonstruowany i wcielony w życie przez mojego chłopaka i trenera ;] pycha <3 Skład Pulpety: 500g chudego miesa z szynki jajko ulubione przyprawy Sos: 2 puszki pomidorów 2 marchewki papryka czerwona ulubione przyprawy (sól, pieprz cayenne, zioła prowansalczykie, czosnek granulowany, papryka słodka i ostra) Sposób przygotowania: Pulpety: Wszystkie składniki na pulpety mieszamy najlepiej ręką formujemy kulki obsmażamy

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Makaron z filetem kurczaka w sosie słodko-kwaśnym 164

Kurczak, jak już wcześniej wspominałam często gości na naszym stole.Podaję go z patelni, grilla czy  jak w tym przypadku jako składnik do sosu. To niezbyt wymagające umiejętności kulinarnych mięso, ale daje jednocześnie nieograniczone możliwości. Lubię  ja i moi domownicy. SKŁADNIKI NA 3 OSOBY: _____________________ 3 pojedyncze  filety z kurczaka 1 mała cebula 1/2 czerwonej marynowanej papryki

Gosia gotuje
Gołąbki bez zawijania z kapustą pekińską 244

Ugotowaliście już obiad? Jeśli nie macie pomysłu, co dzisiaj przygotować, zróbcie gołąbki. Są szybkie i łatwe do przygotowania. Można je podawać z ulubionym sosem. SKŁADNIKI: 1/2 kapusty pekińskiej, 500g mięsa mielonego wieprzowego, 1 saszetka ryżu, 2,5 łyżki kaszy manny, 2 jajka, 1/2 łyżki przyprawy uniwersalnej, oliwa, sól, pieprz, mąka. PRZYGOTOWANIE: 1. Kapustę pekińską bardzo drobno kroję, solę i odstawiam

Tradycyjna kuchnia Kasi
Obiad – gołąbki z komosą ryżową. Blogerzy z pomysłem. 145

Często o swojej kuchni mówię, że szukam nowych pomysłów na stare przepisy. Poza tym przy dwójce dzieci staram się gotować szybko (stąd w końcu to moje

bistro mama
Pieczone ogony langusty 247

papryki- koperek (świeży lub mrożony)      Langustę rozmrozić. Nożycami naciąć powłokę z dwóch stron i usunąć ją, aby dostać się do mięsa. Lekko podważyć przy skorupce, aby mięso po upieczeniu łatwiej odchodziło. Przygotować sos. Wymieszać – roztopione masło, zmielony czosnek, sól, biały pieprz i szczyptę słodkiej papryki. Przygotowane ogony, każdy osobno, ułożyć na folii aluminiowej (błyszczącą stroną folii do wewnątrz - porady

mojewypiekiinietylko
Wołowina pieczona w niskiej temperaturze 186

musiałam szukać przepisu. Wiedziałam, że znajdę go u Basi Ritz i będzie to, tzw. pewniak. Skorzystałam z przepisu na Rostbef pieczony w niskiej temperaturze z sosem rémoulade.    Składniki:  - 1 kg ładnego mięsa wołowego- sól- świeżo mielony czarny pieprz- słodka czerwona papryka- rozmaryn (dałam suszony)- olej rzepakowy Mięso wyjmujemy z lodówki  na 2-3 godziny przed przyrządzaniem. Piekarnik nagrzewamy

mojewypiekiinietylko
Domowe tortille 264

sekund z jednej i drugiej strony. Tortilli nie można zbyt długo trzymać na patelni bo obeschnie i nie będzie jej można zwinąć.Podawać z warzywami, mięsem, jajecznicą lub innymi dodatkami oraz sosami.*Placki powinny mieć średnicę ok 1-2 cm większą nić średnica patelni, ponieważ podczas smażenia lekko się skurczą.Smacznego

Złote przepisy
Tournedos z białą rzodkwią. 138

rosół i dusić 5min.Wyjąć plasterki rzodkwi i ułożyć wokół brzegu talerzy .Do pozostałości na patelni dodać chrzan, sól i pieprz do smaku. Mamy wspaniały sos. Przed samym podaniem sosu dodajemy pokrojony szczypiorek. Dużo nie mieszamy, aby roślina nie straciła swojego smaku.Pozostałą rzodkiew pokroić w cienkie paseczki i prażyć na rozgrzanym oleju, aż się zrumieni. Osączyć na papierowym ręczniku(...)klarowanym maśle z każdej strony po około 3 minut. Posypać solą i pieprzem.Na talerz wyłożyć stek wołowy (Tournedos), posypać prażoną rzodkwią i polać wokół sosem.P.s.Jeżeli wykorzystamy inny rodzaj mięsa, np. polędwicę wieprzową, to mamy polędwicę a,la Tournedos

Kulinarny karnet Christophera

Proponowane wyszukiwania