sok - 13499 przepisów (strona:639/900)

Babka drożdżowa z jagodami goji 209

drożdży piekarskich 1 szklanka ciepłego mleka 1/2 kg mąki pszennej 3/4 szklanki cukru 125 g masła lub margaryny 5 żółtek 1/2 szklanki jagód goi Lukier: 1/2 szklanki cukru pudru sok wyciśnięty z 1 cytryny Wykonanie: Drożdże rozpuszczam w ciepłym mleku, dodaję 2-3 łyżki cukru, rozmieszam ,zasypuję 2-3 łyżkami mąki, nakrywam i odstawiam, aż zaczną pracować,na około

Ciasteczkowy Potwór
Koktajl Awocado-Banan-Limonka 127

Składniki: (na 1 porcję) 250 ml schłodzonego kefiru pół awokado pół banana kilka kropli soku z limonki Dekoracja: szczypta kakao szczypta tartej czekolady deserowej opcjonalnie: łyżeczka koktajlu z czerwonego buraka-Przepis znajdziesz poniżej. Przygotowanie: 1. Wszystkie składniki połączyć na gładki mus przy pomocy blendera bądź blendera ręcznego 2. Dekorować kakao bądź startą czekoladą, 3. Idealnie smakuje z kleksem koktajlu

KreatywnePiny
Ryba z ananasem 216

obieramy przekrawamy na pół i kroimy w cienkie plasterki. W rondlu rozgrzewamy masło dodajemy cebulę smażymy, następnie dokładamy pokrojonego w kostkę ananasa, dusimy razem ok 10 minut. Pomidory oraz sok z ananasa miksujemy razem, wlewamy do rondla. Gotujemy na wolnym ogniu aż sos zgęstnieje doprawiamy solą i pieprzem. Na półmisek kładziemy rybę i polewamy sosem ananasowym, zostawimy do wystudzenia. Danie

kgwjanczewo
Zielony sok z selera, jarmużu i jabłka 119

Przepis na pyszny i bardzo zdrowy zielony sok. Opcja idealna na śniadanie lub przekąskę. Świetnie wpływa na odporność i przeciwdziała bezsenności. Składniki (3 porcje): 2 gałązki selera naciowego 1 pęczek zieleniny (miks pietruszki, szczypiorku, kopru) 3 liście jarmużu 3 jabłka 1/2 cytryny Przygotowanie (7 minut): - składniki kroimy i wkładamy do wyciskarki do skoków SMACZNEGO

Pora na pora i pomidora
Ciasto ucierane z rabarbarem 121

łodygi rabarbaru cukier puder do posypania ciasta Wykonanie: Rabarbar obrać i pokroić w 5 mm plasterki. Wsypać 3 łyżki cukru, wymieszać i odstawić na 15 minut, a następnie odsączyć sok. Masło rozpuścić i przestudzić. Jajka utrzeć z cukrem na gładko, dodać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia. Wszystko utrzeć ,a następnie wlać masło i dokładnie połączyć składniki. Tortownicę o średnicy

O kuchni z uczuciem
Limoncello z mrożonym miodem 102

litr dobrej wody mineralnej 3 limonki 1. Miód rozpuszczamy z wodą, wlewamy do specjalnych woreczków lub foremek do mrożenia kostek lodu, zamrażamy.  2. Dzbanek napełniamy wodą mineralną, wyciskamy sok z 2 limonek, trzecią limonkę możemy dodać w kawałkach. Szklanki do 1/2 wysokości napełniamy miodowymi kostkami lodu i zalewamy wodą z limonką. Można opcjonalnie dodać liście świeżej mięty

Apetyczna babeczka
Warstwowe śniadanie 162

błyskawicznych gryczanych 1 małe jabłko (starte na tarce wraz ze skórką) 1 łyżka jagód goi 1/2 banana 6-7 czubatych łyżek jogurtu 1 łyżeczka płynnego miodu (opcjonalnie) 1 łyżeczka soku z cytryny Jabłko skropić cytryną, banana pokroić w plasterki. Jogurt wymieszać z miodem. W słoiku układać dowolnie

Delicious Titbits
Wołowina po marynarsku 203

sobie o nim przypomniałam. Jego zaletą jest nie tylko mała ilość składników, ale także prostota przygotowania i to, że jest to danie jednogarnkowe. Sos powstaje z redukcji piwa i soków z wołowiny – nic więcej (oczywiście alkohol odparowuje – nie ma przeszkód, żeby obiad jadły dzieci czy kierowcy). Danie robi się dość długo, lecz mimo to nie ma przy

Poezja smaku
Zupa cytrynowa z kurczakiem 182

kostkę. Duśmy przez około 10 minut mieszając od czasu do czasu. Bardzo cienko obieramy cytryny, pozbywamy się białej skórki jeżeli obraliśmy zbyt grubo. Do garnka dokładamy skórkę i sok z cytryn, zalewamy całość rosołem lub wodą. Gotujemy na wolnym ogniu około 40 minut, następnie wyjmujemy skórki cytryny. Dodajemy śmietankę, sól i pieprz. Grzejemy ale nie doprowadzamy do wrzenia bo może

http://szpilkinamiotle.blogspot.com/
KOKTAJL ENERGETYZUJĄCY ( z zielonego jęczmienia ) – zdrowy i smaczny! 128

Waszej diecie! Polecam! SKŁADNIKI: * młody zielony jęczmień – 1 łyżeczka * liście szpinaku – 1 garstka * banan – 1 szt * mleko kokosowe – 200 ml * miód – 1 łyżka * sok z cytryny – 2 łyżki * starty imbiru – 1 łyżeczka SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: Wszystkie składniki bardzo dokładnie miksujemy! Podajemy schłodzone posypane odrobiną pestek słonecznika. Pycha! Taki koktajl jest idealny na poranne rozbudzenie

Ostra na Słodko
Burrito 176

patelni grillowej lub w piekarniku. Podajemy z dipem z awokado, sosem meksykańskim, sosem czosnkowym lub sosem miodowo-musztardowym. Składniki na dip z awokado: 1 dojrzałe awokado, garść świeżej kolendry, sok z połowy cytryny, ok. 3 łyżek kwaśnej śmietany, 2 czubate łyżki serka naturalnego ( coś w stylu almette), sól, pieprz. Awokado obieramy, blendujemy na gładką masę ( jeżeli będzie nie dojrzałe wyjdzie

Pudełko rozmaitości
MAJÓWKA I TESTOWANIE SUBSKRYCJI SUB CLUB 108

najlepsze herbaty i akcesoria do jej parzenia *ZDROWY BOX-najzdrowsze produkty *PIWONIA MIDI-najlepsze piwa świata *CZYTELNICZA ZAKA- PAKA-wartościowe książki dla dzieci *FLAVIAR-najlepsze alkohole świata *NATURAMA- najlepsze soki swiata *GRAMI PUDŁO- zestaw zabaw i rozrywki dla dzieci *SCRUMMY- najlepsze słodycze świata *BOOK BOX- najlepsze E-booki *PIWONIA MAXI- najlepsze piwa świata *PUDŁO NIE NUDNO- kreatywne zabawy dla dzieci

Z Majeczką w kuchni
Sałatka z kaszy bulgur z buraczkami 157

brokułu lub rzodkiewki (25g) ½ pęczka posiekanej natki pietruszki Sos winegret z czosnkiem i musztardą Dijon: 2 ząbki posiekanego drobno czosnku ½ szklanki oliwy z oliwek 1 łyżka musztardy Dijon sok z ½ cytryny 1 łyżka octu winnego lub z jabłek 1 łyżeczka cukru ½ łyżeczki soli ½ łyżeczki pieprzu Składniki sosu umieścić w niewielkim słoiku, zakręcić i wymieszać do połączenia składników. Zagotować 1 litr

Trzeci talerz
Sałatka z grzankami ziołowymi i fetą! 229

kroimy w kostkę na suchej patelni rumienimy na złoty kolor. Posypujemy ziołami i oliwą z oliwek. Smażymy około 1 minuty na złoty kolor. Posypujemy sałatkę. DRESING: - oliwa z oliwek - sok z limonki - 1/2 łyżeczki miodu - zioła SMACZNEGO

SMYKWKUCHNI
Błyskawiczny deser z truskawkami 148

wierzch ponownie biała masa (1-2 łyżki). Przygotowany deser można schłodzić w lodówce (najlepiej tylko do 1 godziny, ponieważ zbyt długi czas spowoduje, że truskawki puszczą sok). Przed podaniem ozdobić cukrowymi perełkami, posypką czekoladową i świeżą truskawką

Ugotować

Proponowane wyszukiwania