serze , frytki , ziemniaki zapiekane , ziemniak chilijski ) DESERY: JA : Apfelstrudel z sosem waniliowym BASIA: Sernik wiedeński z owocami ______________________________________________________________________________________________________ NASZA OFERTA : Obejmowała 3-daniową ucztę wraz z winem i świeżo wyciskanym sokiem z pomarańczy w cenie 69,99 zł zamiast 134 zł Tutaj dostępna: http://www.groupon.pl/oferty/dealbank_pl_pl/ck-browar-3/55456685 ______________________________________________________________________________________________________ JAK SMAKOWAŁO? Rozpisywać się tutaj za dużo nie będę nad jedzeniem, ponieważ
Ostra na Słodkobanalnie łatwy, efektowny, a do tego wszechstronny. Nadaje się do naleśników, placków, kanapek, a nawet jako nadzienie do tarty cytrynowej z bezą. LEMON CURD /zmodyfikowany przepis z: Moje Wypieki / sok i skórka z 4 cytryn 2 całe jajka 2 żółtka 200g ksylitolu 1 czubata łyżka mąki jaglanej 1 łyżeczka oliwy Jajka roztrzepuję z żółtkami, dodaję cytrynę, cukier i mąkę. Wszystko
W kuchni Karmel-itkiprzekładamy do miski i delikatnie mieszamy. Ser kroimy w kostkę i dodajemy do sałaty. Całość polewamy wcześniej przygotowanym sosem. składniki na sos: 5 łyżek oliwy z oliwek 3 łyżki soku z cytryny 1 łyżeczka suszonej bazylii 1 łyżeczka suszonego oregano 1 łyżeczka cukru sól, pieprz wykonanie: W miseczce mieszamy wszystkie składniki
Domowy Smak Jedzeniakompot!). Ich orzeźwiający, kwaskowaty smak idealnie sprawdza się w słodkich deserach. Dziś kawałki rabarbaru w godnym towarzystwie jabłek postanowiłam posypać grudkowatą migdałową mieszanką. Gorące, wydobywające się podczas pieczenia owocowe soki wspaniale smakują się ze słodkimi grudkami kruszonki. Uważam, że dodatek słodkiej, roślinnej śmietanki (w celu dopełnienia całości najlepiej migdałowej) to obowiązek, a nie kwestia widzimisię! Składniki: 6-7 łodyg
Roślinna - blog wegańskimasła - 6 łyżek syropu z brzoskwiń - 2 połówki brzoskwiń - 2 łyżeczki cukru pudru - 3 łyżki kwaśnej śmietany - łyżeczka żelatyny rozpuszczona w niewielkiej ilości wrzątku. Brzoskwinie blendujemy. Masło, cukier i sok podgrzewamy do połączenia składników. Zdejmujemy z ognia, dodajemy brzoskwinie i rozpuszczoną żelatynę. Wstawiamy do lodówki na czas stygnięcia sernika. Pamiętając, aby sernik studzić w lekko uchylonym piekarniku :) Oczywiście musicie zerkać
MamaOskarkanigdy więcej już takiego nie było, ale są inne również przepyszne. :) Dzisiaj chciałabym Wam przedstawić sernik z jabłkami, miałam powiem szczerze obawy, czy nie podejdzie mi za bardzo sokiem z jabłek ale nic z tych rzeczy jest cudny, kremowy i owocowy. Taki jak powinien być - ideał serniko jabłecznik z cynamonową skórką. Na sernik potrzebujemy: CIASTO: szklanka mąki pszennej
MamaOskarkaświderki, który da się łatwo uchwycić i zbiera dużo sosu, który dziecko z nich chętnie wysysa :) Oskar - 7 miesiąc. Potrzebujemy: garść makaronu świderki 2 łyżki puree z awokado łyżeczka soku z cytryny 2 łyżeczki serka naturalnego, ja użyłam Bielucha Makaron gotujemy według zaleceń producenta. Z reszty składników robimy sos, po prostu je ze sobą mieszając. Gorący makaron mieszamy z sosem
MamaOskarkaminut w ciepłe miejsce. Do mieszaniny drożdży, mleka i cukru dodajemy: 580 g mąki pszennej 2 jaja 60 g masła w temperaturze pokojowej bądź roztopionego łyżkę soku z cytryny łyżkę oleju rzepakowego pół łyżeczki soli, u mnie mielona sól himalajska z Piątnicy Zagniatamy elastyczne ciasto, będzie się nieco kleiło, nie dosypujemy mąki, wtedy stracą na puszystości. Z ciasta
MamaOskarkarzepakowego 1 jajko 2 łyżeczki musztardy (w zależności od upodobań smakowych może być ostra lub bardziej łagodna) 1/4 łyżeczki świeżo mielonego pieprzu 1 łyżeczka cukru 1/2 łyżeczki soli sok z połowy cytryny Wszystkie składniki oprócz oleju umieścić w misie i ucierać około 3 minut, po czym niewielką strużką wlewać olej nadal blendując całość i.. to by było
MamaOskarkapiekarnika. Najlepiej jeśli sernik ostygnie przy uchylonych drzwiczkach piekarnika. Truskawki wcześniej rozmrażamy i wrzucamy do rondelka wraz z cukrem i podgrzewamy do momentu rozpuszczenia się cukru. Truskawki razem z sokiem jaki puściły miksujemy na gładką masę. Następnie wsypujemy łyżkę mąki ziemniaczanej i energicznie mieszamy, najlepiej trzepaczką, aby nie powstały grudy. Jeszcze gorący wylewamy na wierzch ostudzonego sernika. Smacznego! Skomentuj
MamaOskarkakulkach ewentualnie czerwona cebula Przygotowanie : Rukolę umyć, osuszyć, lekko rozdrobnić Jajka, ser i ogórki pokroić w kostkę Składniki połączyć, można lekko posypać pieprzem, polać dresingiem, wymieszać. Składniki na dressing : sok z cytryny miód oliwa z oliwek
Proste Potrawyłyżeczką roztartej w dłoniach herbaty. Przykrywamy listkami natki pietruszki. Pieprzymy pieprzem ziołowym. Polewamy oliwą z oliwek i dosmaczamy glassą sojową z octem balsamicznym z Modeny. Kto nie lubi dodaje sok z cytryny. Podlewamy delikatnie białym winem. Przykrywamy folią i dajemy do piekarnika na ok. 15 minut, po czym ściągamy folię i pieczemy w sumie do 25 minut,ale już
Z Kuchni Do Kuchnisię zarumieniła. (5 min. przed końcem zdejmujemy folię z fasolą) Truskawki kroimy wzdłuż na połówki, rabarbar w małą kostkę. Na podpieczoną tartę wysypujemy bułkę tartą, by wchłaniała sok z owoców. Układamy dookoła truskawki, na które wysypujemy rabarbar. Pieczemy kolejne 20 minut. Białka ubijamy ze szczyptą soli na sztywną pianę.Nie przerywając miksowania dodajemy stopniowo - po łyżce - pozostałe 100g cukru
Moje Kuchenne Rewelacjeotrębowo-migdałowej panierce. Składniki: 1 mała główka młodej, niezbyt zwartej kapusty duży pęczek rzodkiewek 1/4 łodygi pora (białej części) 2 korniszony kilka gałązek koperku Sos: 1/3 szklanki zimnej wody sok z połówki limonki kilka łyżek oleju słonecznikowego, z oliwy z oliwek lub z orzechów włoskich sól, pieprz i cukier puder do smaku 1 łyżeczka suszonych ziół do sałatek Warzywa umyć
Czerwień i błękitstopni góra - dół. Nadzienie: -6 dużych jabłek startych na dużych oczkach ze skórką -3 łyżki płatków migdałowych -łyżeczka cynamonu -3 łyżki cukru -łyżka masła Jabłka odsączamy ze zbędnego soku, mieszamy z cukrem i migdałami i wrzucamy do rondla na rozgrzane masło. Dodajemy po chwili cynamonu. Mieszamy i smażymy kilka minut. Odstawiamy. Marcepan: -50 gram obranych, dobrze zmielonych migdałów -35 gram
BaRepas