Można też udekorować. 300-400 g mrożonych truskawek i jedna galaretka morelowa. Galaretkę rozpuść w połowie gorącej wody niż jest podana na opakowaniu. Dodaj odmrożone truskawki razem z sokiem. Gdy zacznie gęstnieć wylej ją na ciasto. Zostaw w chłodnym miejscu aż zastygnie. SMACZNEGO> CMOK
Pasje JolkiDodajemy jajko i posiekanego kalafiora. Mieszamy i zwilżając ręce zimną wodą wyrabiamy kotleciki, które obtaczamy w bułce tartej. Smażymy na oleju do zrumienienia. Sos: -jogurt naturalny -żurawina namoczona w soku z wiśni -ząbek czosnku, przeciśnięty -łyżeczka majonezu -odrobina soli -szczypta pieprzu Odsączoną żurawinę siekamy drobno, łączymy z pozostałymi składnikami. Mieszamy. Udało się, smacznego
BaRepasJarmuż ostatnio w naszej kuchni króluje. Tym razem wykorzystałam chipsy z jarmużu i jarmuż do przygotowania zupy. Z dodatkiem soku z cytryny i sera rokpol wyszła pyszna kremowa zupa. Kwaskowata zupa, słony rokpol i orzechowe chipsy dały idealne połączenie. Czytaj więcej
Bernika - moj kulinarny pamietnikŚWIEŻO, SZYBKO. Bomba witaminowa dla naszego organizmu pełno w nim naturalnego błonnika dla mnie mega :)))) Składki: 60 g jarmużu (ok. dwóch garści) 1 dojrzały banan 6 łyżek soku z cytryny 100 ml wody mineralnej (opcjonalnie) Jeśli macie całe liście jarmużu, należy wykroić grube łodygi. Następnie porwać na mniejsze kawałki Wszystkie składniki miksujemy i mamy cudowny napój
Delicious Titbitszaleceniami na opakowaniu. Makaron odcedzamy i hartujemy (przelewamy zimną wodą). Do ostudzonego makaronu dodajemy pierś z kurczaka, pokrojonego w kostkę ananasa. Dodajemy majonez, sos sojowy i 4 łyżki soku z ananasa. Całość dokładnie mieszamy. Mała porada: Jeżeli użyjecie kolorowy makaron wówczas sałatka będzie wyglądała jeszcze bardziej apetycznie! Smacznego
paapilotkaaDokładnie razem rozetrzeć. Na zakończenie dodać konfiturę pomarańczową. Rozłożyć ciasto do foremek. Piec przez 15 minut w temperaturze 180°C. Po wyjęciu z piekarnika można polać jeszcze gorące muffinki sokiem jabłkowym. Następnie poczekać aż ostygną i delikatnie wyjąć z foremek. Smacznego Pozdrawiam serdecznie Beata Muffinki bezglutenowe. is a post from: MODA NA BIO The post Muffinki bezglutenowe. appeared first
MODA NA BIOkiść pomidorów- na kolację. 2 minuty, 2 główne składniki + kilka dodatków i... rozkoszujemy się tym wybornym, kremowym smakiem :) * serek twarogowy do smarowania- 200 g * dojrzałe awokado- 1 szt. * sok z cytryny- 1 łyżka * sól, pieprz, suszona papryczka chili- do smaku * pistacje- garść Awokado dokładnie rozgnieść widelcem, połączyć z cytryną, serkiem twarogowym oraz przyprawami i wymieszać. Pistacje rozdrobnić i posypać pastę
Kraina Miodem Płynącapinii, które również kosztują niemało. Zamiast nich używam migdałów, orzechów arachidowych, włoskich, a nawet pestek dyni czy słonecznika. Składniki pesto: 3 łyżki płatków migdałowych 2 ząbki czosnku 2 łyżki soku z cytryny i skórka z połówki 2 pęczki natki pietruszki 1 łyżeczka ziół włoskich oliwa extra vergine - ok 1/2 szklanki - użyłam o smaku cytrynowym Wszystkie składniki umieścić w malakserze
Czerwień i błękitkształcie. Solone lub prażone nerkowce podaje się jako przekąski, świeże przeznacza się np. do sałatek. Jabłka nanerczowe sa bardzo soczyste i słodkokwaśne, przeznaczone do spożycia bezpośredniego i w postaci soku; Składniki odżywcze: tłuszcz (45%), białko łatwostrawne (20%), witaminy z grupy B, cynk, wapń, magnez, potas, żelazo, kwas foliowy; Właściwości lecznicze: wspomaga układ kostny, wzmacnia zęby, włosy, paznokcie, liczne kwasy
Codzienna kuchnia niecodziennaWarto pić je od razu po przygotowaniu, bo dość szybko tracą swoje właściwości. Składniki: 1/2 szklanki malin 1/2 szklanki truskawek 180 g jogurtu naturalnego 1/2 szklanki wody mineralnej sok z 1/2 limonki 2 łyżki otrąb pszennych 1 łyżka miodu (opcjonalnie) Przygotowanie: Wszystkie składniki miksujemy blenderem. Koktajl podajemy udekorowany miętą i malinami. Smacznego
Smakowity Blog Kulinarnyuwagę tak korzystne działanie marchwi, zapraszam do udziału w akcji , w której marchew jest najważniejszym składnikiem dania . Przesyłajcie swoje pomysły na dania ciepłe i zimne - sałatki, surówki, zupy, desery, soki, obiadki dla dzieci i inne, które przyjdą Wam do głowy. Z przyjemnością poznam Wasze propozycje przepisów z wykorzystaniem marchewek typu baby oraz marchewek kolorowych dla podkreślenia ich różnorodności Zapraszam :) Wpisy
Weekendy w domu i ogrodziedokładnie wystudzić. Nie martwcie się jak Wam opadnie. Jak już ciasto wystygło przygotowujemy masę śmietanową. Zimną śmietanę ubijamy na sztywną masę. Pod koniec dodajemy galaretkę. Ciasto nasączamy sokiem lub kawą. Nakładamy warstwę śmietanową, wyrównujemy i wkładamy do lodówki. W tym czasie przygotowujemy galaretkę według przepisu tylko z 800 ml wody. Kiedy galaretka nie do końca stężeje wyjmujemy ciasto
Panda i jej światsurowo pomaga w zapobieganiu powstawania kamienia nazębnego 100g marchwi to 27 kalorii Najlepszym sposobem na wzmocnienie naszego organizmy jest wypicie kilka razy w tygodniu szklanki świeżego soku z marchwi. Możemy wzbogacić jego smak dodając: jabłko, banan czy swoje ulubione owoce lub warzywa
Truskawkowa Fiestacenią sobie dobry smak, lecz niestety nie mają zbyt wiele czasu, który mogą spędzić w kuchni! Dodatkowo warto przypomnieć, że po takim daniu bogatym w szpinak należy wypić szklankę soku z pomarańczy co znacznie zwiększy ilość wchłoniętego żelaza zawartego w szpinaku! :) Składniki: > 1/3 paczki mrożonego szpinaku -> 1 bułka -> 1 jajko Wykonanie: W garnku rozmrażamy szpinak. Gotujemy
Jedz zdrowo żyj zdrowo!Środek wykładamy pokrojoną papryką i na to roszponka/rukolą. Zwijamy w kształt klopsa. Na suchej, gorącej patelni smażymy kilka chwil z każdej strony w celu utrzymania soków w mięsie. Przekładamy do formy. Na wierzch nakładamy zwilżony papier do pieczenia i tak trzymamy w piekarniku przez 35 minut. Po tym czasie zdejmujemy papier i trzymamy w piekarniku
Jedz zdrowo żyj zdrowo!