sok - 13499 przepisów (strona:652/900)

Sernik waniliowo czekoladowy 152

Można też udekorować. 300-400 g mrożonych truskawek i jedna  galaretka morelowa. Galaretkę rozpuść w połowie gorącej wody niż jest podana na opakowaniu. Dodaj odmrożone truskawki razem z sokiem. Gdy zacznie gęstnieć wylej ją na ciasto. Zostaw w chłodnym miejscu aż zastygnie. SMACZNEGO> CMOK

Pasje Jolki
Pulpety z kalafiora i kaszy perłowej z wołowiną z sosem żurawinowo - wiśniowym. 146

Dodajemy jajko i posiekanego kalafiora. Mieszamy i zwilżając ręce zimną wodą wyrabiamy kotleciki, które obtaczamy w bułce tartej. Smażymy na oleju do zrumienienia. Sos: -jogurt naturalny -żurawina namoczona w soku z wiśni -ząbek czosnku, przeciśnięty -łyżeczka majonezu -odrobina soli -szczypta pieprzu Odsączoną żurawinę siekamy drobno, łączymy z pozostałymi składnikami. Mieszamy. Udało się, smacznego

BaRepas
Zupa jarmużowo-cytrynowa z rokpolem i chipsami z jarmużu 162

Jarmuż ostatnio w naszej kuchni króluje. Tym razem wykorzystałam chipsy z jarmużu i jarmuż do przygotowania zupy. Z dodatkiem soku z cytryny i sera rokpol wyszła pyszna kremowa zupa. Kwaskowata zupa, słony rokpol i orzechowe chipsy dały idealne połączenie. Czytaj więcej

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Jarmużowe smoothie 126

ŚWIEŻO, SZYBKO. Bomba witaminowa dla naszego organizmu pełno w nim naturalnego błonnika  dla mnie mega :))))  Składki: 60 g jarmużu (ok. dwóch garści) 1 dojrzały banan 6 łyżek soku z cytryny 100 ml wody mineralnej (opcjonalnie) Jeśli macie całe liście jarmużu, należy wykroić grube łodygi. Następnie porwać na mniejsze kawałki Wszystkie składniki miksujemy i mamy cudowny napój

Delicious Titbits
Sałatka indyjska 880

zaleceniami na opakowaniu. Makaron odcedzamy i hartujemy (przelewamy zimną wodą). Do ostudzonego makaronu dodajemy pierś z kurczaka, pokrojonego w kostkę ananasa. Dodajemy majonez, sos sojowy i 4 łyżki soku z ananasa. Całość dokładnie mieszamy. Mała porada: Jeżeli użyjecie kolorowy makaron wówczas sałatka będzie wyglądała jeszcze bardziej apetycznie! Smacznego

paapilotkaa
Muffinki bezglutenowe. 161

Dokładnie razem rozetrzeć. Na zakończenie dodać konfiturę pomarańczową. Rozłożyć ciasto do foremek. Piec przez 15 minut w temperaturze 180°C. Po wyjęciu z piekarnika można polać jeszcze gorące muffinki sokiem jabłkowym. Następnie poczekać aż ostygną i delikatnie wyjąć z foremek. Smacznego Pozdrawiam serdecznie Beata   Muffinki bezglutenowe. is a post from: MODA NA BIO The post Muffinki bezglutenowe. appeared first

MODA NA BIO
Kremowa pasta z awokado i pistacjami 190

kiść pomidorów- na kolację. 2 minuty, 2 główne składniki + kilka dodatków i... rozkoszujemy się tym wybornym, kremowym smakiem :) * serek twarogowy do smarowania- 200 g * dojrzałe awokado- 1 szt. * sok z cytryny- 1 łyżka * sól, pieprz, suszona papryczka chili- do smaku * pistacje- garść Awokado dokładnie rozgnieść widelcem, połączyć z cytryną, serkiem twarogowym oraz przyprawami i wymieszać. Pistacje rozdrobnić i posypać pastę

Kraina Miodem Płynąca
Pesto pietruszkowo-cytrynowe 173

pinii, które również kosztują niemało. Zamiast nich używam migdałów, orzechów arachidowych, włoskich, a nawet pestek dyni czy słonecznika. Składniki pesto: 3 łyżki płatków migdałowych 2 ząbki czosnku 2 łyżki soku z cytryny i skórka z połówki 2 pęczki natki pietruszki 1 łyżeczka ziół włoskich oliwa extra vergine - ok 1/2 szklanki - użyłam o smaku cytrynowym Wszystkie składniki umieścić w malakserze

Czerwień i błękit
Błyskawiczna sałatka z rukoli, pomidora i rzodkiewki z dodatkiem prażonych orzechów nerkowca 189

kształcie. Solone lub prażone nerkowce podaje się jako przekąski, świeże przeznacza się np. do sałatek. Jabłka nanerczowe sa bardzo soczyste i słodkokwaśne, przeznaczone do spożycia bezpośredniego i w postaci soku; Składniki odżywcze: tłuszcz (45%), białko łatwostrawne (20%), witaminy z grupy B, cynk, wapń, magnez, potas, żelazo,  kwas foliowy; Właściwości lecznicze: wspomaga układ kostny, wzmacnia zęby, włosy, paznokcie, liczne kwasy

Codzienna kuchnia niecodzienna
Koktajl truskawkowo-malinowy 109

Warto pić je od razu po przygotowaniu, bo dość szybko tracą swoje właściwości.  Składniki: 1/2 szklanki malin 1/2 szklanki truskawek 180 g jogurtu naturalnego 1/2 szklanki wody mineralnej sok z 1/2 limonki 2 łyżki otrąb pszennych 1 łyżka miodu (opcjonalnie) Przygotowanie: Wszystkie składniki miksujemy blenderem. Koktajl podajemy udekorowany miętą i malinami. Smacznego

Smakowity Blog Kulinarny
Zaproszenie do akcji "Marchewkowy zawrót głowy" 149

uwagę tak korzystne działanie marchwi, zapraszam do udziału w akcji , w której marchew jest najważniejszym składnikiem dania . Przesyłajcie swoje pomysły na dania ciepłe i zimne - sałatki, surówki, zupy, desery, soki, obiadki dla dzieci i inne, które przyjdą Wam do głowy. Z przyjemnością poznam Wasze propozycje przepisów z wykorzystaniem marchewek typu baby oraz marchewek kolorowych dla podkreślenia ich różnorodności Zapraszam :) Wpisy

Weekendy w domu i ogrodzie
Galaretkowy szał 222

dokładnie wystudzić. Nie martwcie się jak Wam opadnie. Jak już ciasto wystygło przygotowujemy masę śmietanową. Zimną śmietanę ubijamy na sztywną masę. Pod koniec dodajemy galaretkę.  Ciasto nasączamy sokiem lub kawą. Nakładamy warstwę śmietanową, wyrównujemy i wkładamy do lodówki. W tym czasie przygotowujemy galaretkę według przepisu tylko z 800 ml wody. Kiedy galaretka nie do końca stężeje wyjmujemy ciasto

Panda i jej świat
Marchewka - wartości odżywcze 154

surowo pomaga w zapobieganiu powstawania kamienia nazębnego 100g marchwi to 27 kalorii   Najlepszym sposobem na wzmocnienie naszego organizmy jest wypicie kilka razy w tygodniu szklanki świeżego soku z marchwi. Możemy wzbogacić jego smak dodając: jabłko, banan czy swoje ulubione owoce lub warzywa

Truskawkowa Fiesta
Zapiekana bułka ze szpinakiem i jajkiem 153

cenią sobie dobry smak, lecz niestety nie mają zbyt wiele czasu, który mogą spędzić w kuchni! Dodatkowo warto przypomnieć, że po takim daniu bogatym w szpinak należy wypić szklankę soku z pomarańczy co znacznie zwiększy ilość wchłoniętego żelaza zawartego w szpinaku! :)  Składniki: > 1/3 paczki mrożonego szpinaku -> 1 bułka -> 1 jajko Wykonanie: W garnku rozmrażamy szpinak. Gotujemy

Jedz zdrowo żyj zdrowo!
Klops z indyka z nadzieniem 143

Środek wykładamy pokrojoną papryką i na to roszponka/rukolą. Zwijamy w kształt klopsa.    Na suchej, gorącej patelni smażymy kilka chwil z każdej strony w celu utrzymania soków w mięsie.   Przekładamy do formy. Na wierzch nakładamy zwilżony papier do pieczenia i tak trzymamy w piekarniku przez 35 minut. Po tym czasie  zdejmujemy papier i trzymamy w piekarniku

Jedz zdrowo żyj zdrowo!

Proponowane wyszukiwania