Lime jest orzeźwiający. Nowa, biało-zielona etykieta jest świeża i przyciąga wzrok. Tak jak przy dwóch pozostałych smakach Somersby, uważam, że jest to napój piwny (45% piwa i 55% soku) w szczególności dla Pań, chociaż zauważyłam, że Panowie również rozsmakowali się w nowym smaku Somersby Elderflower Lime. Nowe Somersby będzie idealnym trunkiem (zawiera 4,5% alkoholu), na nadchodzącą
CookYourselfprzed samym świątecznym śniadaniem. Składniki: 1 puszka bobu (w sezonie szklanka młodego bobu) 1 niewielka laska chrzanu 1 łyżka oliwy z oliwek 1/2 łyżeczki pasty z trawy cytrynowej lub soku z limonki 1/2 łyżeczki pasty z zielonej kolendry 1 garść pestek z dyni 1 duża łyżka zielonego młodego jęczmienia 1 łyżka jogurtu w typie grackim pieprz Wszystkie składniki wkładamy
vegetaniemasła 4 jaja 1,5 szklanki cukru pudru 1 torebka cukru waniliowego 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 szklanki tartej, odsączonej marchwi ( ja wykorzystałam marchew po wyciskaniu soku ) Wykonanie: Mąkę zmieszać z proszkiem do pieczenia i przesiać. Masło utrzeć, dodając po jednym jajku i 2-3 łyżki cukru pudru. do utartego masła dodać cukier waniliowy oraz tarą marchew
kolorowotorcikowodrobnej tarce, dodajemy do chrzanu i mieszamy. Jeśli chrzan będzie dalej bardzo ostry można dodać do niego więcej śmietany. Na koniec dodajemy sól i kwasek cytrynowy. Można też dodać sok z cytryny, ale wtedy chrzan będzie rzadszy. Wszystko razem dokładnie mieszamy
Kulinarne przygody Gatitypołączyć ze sobą mąkę, sól, sodę oczyszczoną, 2. W drugiej misce połączyć masło, cukier puder, cukier. 3. Wymieszać aż masa będzie miała konsystencję masła 4. Dodać jajko oraz sok i skórkę z limonki 5. Połączyć składniki z pierwszej oraz drugiej misy i wszystko razem połączyć/ugnieść ciasto 6. Ciasto owinąć w folię spożywczą i włożyć do lodówki
KreatywnePinyCiasto: 150 g mąki 40 g zmielonych migdałów 2 łyżki drobno zmielonej kawy 50 g cukru 5 g cukru waniliowego 85 g margaryny/masła 1 żółtko szczypta soli odrobina soku z cytryny Krem śmietankowy: 250 g śmietany 30 % 2 łyżki żelatyny na 4 łyżki wody 2 łyżeczki cukru pudru Krem czekoladowy: 250 g śmietany kremówki 100 g czekolady deserowej
KreatywnePinyżółtej i czerwonej, 1 por, 1 czerwona cebula, 4 łyżki majonezu, 1 cytryna, pieprz. PRZYGOTOWANIE: Śledzie moczę kilka godzin we wodzie. Następnie wyjmuję z wody, osuszam i skrapiam obficie sokiem z cytryny. Pora kroję w plasterki. Zaparzam około 10 minut w osolonym wrzątku. Odcedzam. Paprykę kroję w kostkę. Pieczarki wyjmuję z zalewy, większe sztuki przekrawam na pół. Cebulę obieram
Tradycyjna kuchnia Kasiłyżki oleju kokosowego Masa tofurnikowa: 300 g sera tofu 1/2 szklanki ugotowanej kaszy jaglanej 1 szklanka mleka kokosowego 1/2 szklanki cukru pudru 2 łyżeczki ekstraktu waniliowego 1/2 szklanki soku z cytryny (ja pomieszałam z pomarańczowym) Polewa: 80 g czekolady gorzkiej Wedel 1 łyżka cukru pudru 1/2 szklanki mleka kokosowego Do dekoracji: migdały Przygotowanie: Przygotowanie spodu: wszystkie składniki zmiksować
Panda i jej światkilka innych, smacznych i Wielkanocnych znajdziecie także w Chochli . Składniki : * garść rukoli * 6 przepiórczych jajek ugotowanych na twardo * 5 rzodkiewek * 6 pomidorków koktajlowych * garść pestek słonecznika * dressing : 2 łyżki soku z cytryny bądź limonki, sól, pieprz, 3 łyżki oliwy z oliwek, świeże zioła Przygotowanie : Na talerzu bądź w salaterce ułożyć rukolę, połówki jajek przepiórczych i pomidorków. Dodać plasterki rzodkiewki, całość
Magiczne Życie Martydojrzałe wystarczy przekroić go na pół, połówki owoca przekręcić w przeciwnych kierunkach, wyjąć pestkę. Można go użyć bezpośrednio na kanapki (pokroić w plastry), zrobić pastę (rozgnieść go widelcem, dodać sok z świeżej cytryny i ulubione przyprawy) lub dodać do sałatki (pokroić w kostkę
Truskawkowa Fiestaszklanki) 50 g szklanki cukru 1 jajko 3/4 łyżeczki cukru waniliowego firmy Delecta bądź opcjonalnie ekstraktu waniliowego opcjonalnie 1/4 łyżeczki ekstraktu cytrynowego firmy Delecta, bądź kilka kropli soku z cytryny Dekoracja: biała, żółta, pomarańczowa bądź czerwona masa cukrowa kilka ziarenek czarnuszki bądź posiekana drobno czekolada - na oczka Potrzebne będą: 2 duże miski wałek foremki do wykrawania o kształcie jajka bądź
KreatywnePinyjakiś czas nie powinna zrobić "krzywdy", ale mimo wszystko lepiej sięgać po nią tylko w sytuacjach "awaryjnych". Lepiej sięgnąć po filiżankę kawy, kilka kostek gorzkiej czekolady czy sok z pomarańczy - działa stymulująco na funkcjonowanie mózgu. Pijecie energetyki czy wolicie "naturalne" pobudzacze? :) Buziaki, Kats
Katsuumicałkowicie ostudzić - sernik należy schłodzić przez całą noc w lodówce, nabierze wtedy odpowiedniej konsystencji Sernik można udekorować lukrem powstałym z cukru pudru roztartego z niewielką ilością wrzątku i soku z cytryny lub oprószyć cukrem pudrem. Ja swój pozostawiłam bez niczego, gdyż kratka na wierzchu sernika wygląda efektownie, a sam sernik według mnie jest odpowiednio słodki i dodatkowe dekorowanie nie jest
Smakołyki Berenikisurowej białej kiełbasy 20 ml oleju Kujawskiego z czosnkiem sól Sos: 1 duże żółtko 2 łyżeczki musztardy 2 łyżeczki chrzanu 150 ml oleju Kujawskiego z bazylią 2 łyżki soku z cytryny pieprz sól Opis wykonania: Szynkę kroimy w jak największe, cienkie plastry. Przyprawiamy solą, olejem z czosnkiem i marynujemy przynajmniej 60 minut w lodówce. Kiełbasę obieramy z osłonki i mieszamy
Smakowity Blog Kulinarnytakże dość szkodliwego E 385, który może spowodować dolegliwości jelitowe, słabe wchłanianie żelaza a w nadmiarze uszkodzenie nerek. Najlepiej zrobić go samodzielnie, potrzebujemy tylko: żółtka, olej, musztarda, sok z cytryny, sól i pieprz, mamy wtedy pewność co jemy, a po świętach nie zalega nam cały słój w lodówce. Natomiast aby zmniejszyć spożycie majonezu najlepiej mieszać go z jogurtem naturalnym
Życie na widelcu