sok - 13499 przepisów (strona:646/900)

Risotto z grasicą 128

gałązki tymianku, 200 g skorzonery, 200 g masła, 100 g parmezanu, sól, cukier, Skorzonerę obrać z czarnej skórki i wkładać do miski z wodą, do której dodać sok z cytryny, aby nie sczerniały. Pokroić na kawałki 3-4 cm i ugotować al dente w lekko osolonej i ocukrzonej wodzie. Grasicę umyć, namoczyć w zimnej wodzie lub mleku. Następnie włożyć

królestwo garów
Ragout z jelenia po niemiecku 147

mięsa z jelenia na gulasz, 200 g cebuli, 300 ml czerwonego wytrawnego wina, 300 ml powideł śliwkowych , sól, pieprz, 6 goździków, 1 płaska łyżeczka cynamonu, sok z cytryny, miód wielokwiatowy, tłuszcz do smażenia – tłuszcz gęsi, Cebulę pokroić w kostkę. Mięsko pokroić w kostkę (około 4x2x2 cm). W garnku o grubym dnie rozpuścić tłuszcz, na silnym ogniu podsmażyć rumieniąc mięso

królestwo garów
Istenić - Slovenian Bubbles 110

się zawiedzie. Natomiast na pewno są to wina smaczne. Dobre do wszelkiego rodzaju eksperymentów. Sami producenci polecają pić je z kostkami lodu, mocno schłodzone z różnymi dodatkami owocami, sokami itp. Ciepłe lato, dobre towarzystwo i wina Istenic mogą być gwarancją dobrej zabawy. Wyłacznym importrerem win do Polski jest mieszkająca w Polsce Słowenka Pani Urska Leban . www.vinovita.pl Menu przygotował Szef Kuchni

królestwo garów
Sałatka śledziowa 105

śledzi w oleju, 2 cebule, 4 jajka ugotowane na twardo, sos: 4 łyżki cukru, 4 łyżki soku z cytryny, 10 łyżek oliwy, Śledzie, jajka i cebule posiekać. Wymieszać dokładnie składniki sosu. Można podawać jako sałatkę – wszystko wymieszane z sosem, można podawać w miseczkach porcjowane – układane warstwowo lub wymieszane. To już zależy tylko od nas i naszej fantazji :)   zastawa

królestwo garów
Śledź z koperkiem 91

płaty śledzia w oleju, pęczek koperku (ok. 40 g), sos: 2 łyżki cukru, 3 łyżki soku z limonki, 4 łyżki oliwy Płaty śledzia osaczyć z oleju, osuszyć, pokroić w plasterki szerokości około 0,5 cm. Koperek posiekać. Składniki sosu dobrze wymieszać. Ułożyć śledzia, posypać koperkiem, polać sosem.   zastawa

królestwo garów
Sałatka śledziowa z papryką i ogórkiem 136

śledzi w oleju, 150 g cebuli, 150 g świeżego ogórka, 150 g czerwonej papryki, 3 ugotowane na twardo żółtka, pieprz, sos: 2 łyżki cukru, 2 łyżki soku z cytryny, 3 łyżki oliwy Płaty śledzi wyjąć z oleju, osuszyć. Śledzie, cebule, ogórki, paprykę, żółtka pokroić w drobną kostkę. Składniki sosu dokładnie wymieszać. Połączyć sałatkę z sosem, doprawić pieprzem.  Można również

królestwo garów
Nogi kaczki w pomarańczach 80

kaczych nóg,   marynata: skórka otarta z 2 pomarańczy, sok z 2 pomarańczy, 1 łyżka startego świeżego imbiru, sól, 3 pomarańcze 200 ml białego półwytrawnego wina, łyżka miodu Nogi kaczki oczyścić, umyć, osuszyć. Składniki marynaty wymieszać, natrzeć nimi nogi kaczki i odstawić na co najmniej 2 godziny. Nogi włożyć do garnka z grubym dnem i powoli smażyć wytapiając tłuszcz

królestwo garów
Szpik cielęcy 154

Victoria i królestwo garów. * Jeżeli nie mamy tak pociętych kości, to proponuje szpik przygotowac według przepisu szpik wołowy pieczony. **sos vinaigrette – sos z oliwy (3 części), octu winnego lub soku z cytryny(1 część) z dodatkiem soli i świeżo zmielonego pieprzu. Można doprawić ziołami, czosnkiem, musztardą

królestwo garów
"Carpaccio" z ośmiornicy 128

wyjąć a wywar przecedzić, użyjemy go do sosu. W trakcie gotowania ośmiornica bardzo zmniejszy swoją wielkość.   Ośmiornicę pokroić w kawałki długości około 5-6 cm, włożyć do syfonu. Sok z limonek, pokrojone w plasterki 2 ząbki czosnku, oliwę wymieszać, doprawić do smaku cukrem. Sos wlać do syfonu. Brzegi syfonu dokładnie wytrzeć, zakręcić syfon. Wkręcając nabój należy trzymać syfon

królestwo garów
sushi lodowe i Filippo Novelli 134

konkursie w branży lodziarskiej. Filippo Novelli opracował metodę tworzenia lodowych smakołyków. Robi lody o smaku czekolady z dodatkiem wasabi, lody z ryżu, zdobi owocowym „kawiorem”, układa owocowe płaty ryb (soki owocowe żeluje agarem) i owija je w "glony" z masy cukrowej. Do nadania pożądanych kształtów używa formy silikonowe, które sam zaprojektował. Miałam przyjemność uczestniczyć w dwóch pokazach, podczas targów Sweet

królestwo garów
ogórki z czosnkiem niedźwiedzim 146

pokroić w cienkie plasterki, oprószyć solą, wymieszać. Odstawić na 10 minut. Odcisnąć, przełożyć do salaterki. Dodać pokrojony drobno czosnek niedźwiedzi, śmietanę i wymieszać. Zamiast śmietany można dodać oliwę doprawioną sokiem z cytryny i cukrem.   kryształ

królestwo garów
Zupa krem z topinamburu z chipsami 165

smaku olej z pestek dyni najwyższej jakości Ziemniaki oraz 400 gram topinamburu obierz, opłucz i pokrój w drobną kostkę. Topinambur wrzuć do miski z zimną wodą z dodatkiem soku z cytryny, dzięki czemu nie utleni się i nie ściemnieje. Dodatkowe 100/150 g topinamburu również obierz i za pomocą tarki lub noża pokrój w cienkie plasterki i także umieść

Roślinna - blog wegański
Smoothie ananas, gruszka, banan 88

wody nie jest aż tak gęsty jak mój poprzedni zielony smoothie. Spróbujcie tego smaku koniecznie!  Składniki : * pół ananasa świeżego bądź kilka plasterków tego z puszki * banan  * gruszka * sok z połowy cytryny * szklanka lekko gazowanej wody mineralnej  * opcjonalnie kostki lodu Przygotowanie : Wszystkie składniki przekładamy do blendera, mieszamy. Podajemy od razu

Magiczne Życie Marty
Lemoniada ogórkowo- miętowa 172

świeża, zdrowa Lemoniada ogórkowo- miętowa SKŁADNIKI: 1 cytryna lub limonka 1 ogórek świeża mieta cukier trzcinowy woda mineralna lód Cytrynę sparzyć, ogórek obrać. Pokrojony ogórek, kilka liści mięty , wyciśnięty sok z cytryny i cukier trzcinowy zmiksować w blenderze.  Do dużego dzbanka wlać miksturę następnie dodać wodę i kilkanaście kostek lodu.  Lemoniadę podawać zimną, z plasterkiem cytryny i listkiem

MarciochaKucharzy
Rabarbarowe muffiny z imbirową kruszonką 146

kawałki imbiru obieramy i drobno siekamy. Rabarbar myjemy- i również drobno kroimy (300g dotyczy masy po odcięciu liści od łodyg). Masło rozpuszczamy na małym ogniu. Do mleka wyciskamy sok z połowy cytryny (uważając na pestki) i odstawiamy na chwilę. W dużej misce łączymy suche składniki na muffiny- mąkę, proszek do pieczenia, sól i cukier. W drugiej misce mieszamy jajko, posiekany

les mirabelles

Proponowane wyszukiwania