wyjąć a wywar przecedzić, użyjemy go do sosu. W trakcie gotowania ośmiornica bardzo zmniejszy swoją wielkość. Ośmiornicę pokroić w kawałki długości około 5-6 cm, włożyć do syfonu. Sok z limonek, pokrojone w plasterki 2 ząbki czosnku, oliwę wymieszać, doprawić do smaku cukrem. Sos wlać do syfonu. Brzegi syfonu dokładnie wytrzeć, zakręcić syfon. Wkręcając nabój należy trzymać syfon
królestwo garówkonkursie w branży lodziarskiej. Filippo Novelli opracował metodę tworzenia lodowych smakołyków. Robi lody o smaku czekolady z dodatkiem wasabi, lody z ryżu, zdobi owocowym „kawiorem”, układa owocowe płaty ryb (soki owocowe żeluje agarem) i owija je w "glony" z masy cukrowej. Do nadania pożądanych kształtów używa formy silikonowe, które sam zaprojektował. Miałam przyjemność uczestniczyć w dwóch pokazach, podczas targów Sweet
królestwo garówpokroić w cienkie plasterki, oprószyć solą, wymieszać. Odstawić na 10 minut. Odcisnąć, przełożyć do salaterki. Dodać pokrojony drobno czosnek niedźwiedzi, śmietanę i wymieszać. Zamiast śmietany można dodać oliwę doprawioną sokiem z cytryny i cukrem. kryształ
królestwo garówsmaku olej z pestek dyni najwyższej jakości Ziemniaki oraz 400 gram topinamburu obierz, opłucz i pokrój w drobną kostkę. Topinambur wrzuć do miski z zimną wodą z dodatkiem soku z cytryny, dzięki czemu nie utleni się i nie ściemnieje. Dodatkowe 100/150 g topinamburu również obierz i za pomocą tarki lub noża pokrój w cienkie plasterki i także umieść
Roślinna - blog wegańskiwody nie jest aż tak gęsty jak mój poprzedni zielony smoothie. Spróbujcie tego smaku koniecznie! Składniki : * pół ananasa świeżego bądź kilka plasterków tego z puszki * banan * gruszka * sok z połowy cytryny * szklanka lekko gazowanej wody mineralnej * opcjonalnie kostki lodu Przygotowanie : Wszystkie składniki przekładamy do blendera, mieszamy. Podajemy od razu
Magiczne Życie Martyświeża, zdrowa Lemoniada ogórkowo- miętowa SKŁADNIKI: 1 cytryna lub limonka 1 ogórek świeża mieta cukier trzcinowy woda mineralna lód Cytrynę sparzyć, ogórek obrać. Pokrojony ogórek, kilka liści mięty , wyciśnięty sok z cytryny i cukier trzcinowy zmiksować w blenderze. Do dużego dzbanka wlać miksturę następnie dodać wodę i kilkanaście kostek lodu. Lemoniadę podawać zimną, z plasterkiem cytryny i listkiem
MarciochaKucharzykawałki imbiru obieramy i drobno siekamy. Rabarbar myjemy- i również drobno kroimy (300g dotyczy masy po odcięciu liści od łodyg). Masło rozpuszczamy na małym ogniu. Do mleka wyciskamy sok z połowy cytryny (uważając na pestki) i odstawiamy na chwilę. W dużej misce łączymy suche składniki na muffiny- mąkę, proszek do pieczenia, sól i cukier. W drugiej misce mieszamy jajko, posiekany
les mirabellesrozgrzaną patelnię stek i od tej chwili nie można go ani przesuwać, ani nakłuwać. Smażyć 3 minuty, następnie za pomocą szczypiec lub łopatki (nie nakłuwać widelcem, gdyż wypłynie sok i będzie suchy) obrócić na drugą stronę i smażyć kolejne 3 minuty. Zdjąć stek najlepiej na drewnianą deskę, oprószyć z obu stron solą i dać mu odpocząć tyle samo czasu
Kuchcik gotujeSkładniki: (na 2 porcje) 200 ml jogurtu naturalnego 100 ml mleczka kokosowego 1 banan 1/2 jabłka odrobina soku z cytryny kolorowe wiórki kokosowe do dekoracji Przygotowanie: 1. Banana i jabłko, obrać i podzielić na mniejsze cząstki 2. Wszystkie składniki zmiksować przy pomocy blendera na jednolity napój. 3. Przyozdobić wiórkami kokosowymi Smacznego :) Zobacz także
KreatywnePinyananasy w puszce 3-4 łyżki przecieru z papryczek chilli Przygotowanie : Polędwicę oczyszczam ją ze zbędnych błonek i robię to minimum 8h wcześniej a najlepiej jak dzień wcześniej. Cały sok z puszki ananasów mieszam z przecierem z papryczek chilli tworząc marynatę w której marynuję oczyszczoną polędwicę i odstawiam do lodówki na min 8h. Grilluję na brykiecie po ok 10 minut
Mechanik grillujełyżki miodu sól i pieprz do smaku Ogórek przekrawamy na pół i usuwamy środek z pestkami , kroimy na mniejsze kawałki , następnie dodajemy pokrojone awokado , jogurt , przyprawy , koper oraz sok z wyciśniętej cytryny i blendujemy na jednolitą masę . Chłodzimy w lodówce około godziny. PIANA Z JARMUŻU 5 średnich liści jarmużu bez łodygi 2 łyżki jogurtu naturalnego Jarmuż blenujemy (przed samym podaniem
na gaziepróbowałam, ale tak piszą znawcy) Wrzucamy na dobrze rozgrzaną patelnie, nie dajemy już oliwy. Duża temperatura jest bardzo ważna, ponieważ chodzi o to, by szybko zamknąć mięso. Wtedy sok i aromat zostanie w środku. Smażymy ok 2 min z jednej strony, przewracamy na drugą i smażymy również dwie minuty. Mięso może się trochę podpalić, ale nie jest to tragedia
W kuchennym oknie Ewyobaw, iż przez dodatek ciężkiego masła sezamowego omlet może opaść zaryzykowałam i opłaciło się - masło nadało fajnego posmaku tradycyjnemu omletowi:) Koktajlu owocowego: 1 dojrzały banan 1/2 awokado 3 gruszki sok z 1 dużej pomarańczy 1 łyżka masła sezamowego 1 łyżeczka sporoszkowanego młodego jęczmienia Rafex Tu również maśło sezamowe dodało fajnego chałwowego posmaku i słodyczy. Masło sezamowe genialnie skomponowało się
Kto ugości moich gości?Zalewa: 2 łyżki octu spirytusowego 10 %; 100 ml wody; 100 ml oleju; 1 łyżeczka białego cukru; 1 łyżeczka soli; Dodatkowo: Pieprz do smaku. Sposób przygotowania: Kapustę odcinąć z soku (jeśli ktoś nie lubi kwaśnych surówek, może przepłukać kapustę pod bieżącą, zimną wodą), drobno pokroić. Marchewkę umyć, osuszyć, obrać, zetrzeć na tarce o dużych oczkach (tzw. grube wiórki). Dodać do kapusty
Gospodyni Miejskaużyć kubeczek od jogurtu ( 125 ml ) Wbić do miski 3 jajka dodać cukier i zmiksować mikserem lub ręcznie. Następnie dodać resztę składników: aromat zapachowy, jogurt, mąkę, proszek do pieczenia, sok z 1 wyciśniętej pomarańczy, olej, szczyptę soli i dokładnie wymieszać. Tortownicę wyłożyć papierem do pieczenia lub posmarować tłuszczem i posypać bułką tartą. Piec około 35 minut ( sprawdzić środek patyczkiem
zielonacukinka