drobniejsze kawałki i dodajemy do reszty warzyw. Smażymy wszystko razem Rozmrożone krewetki obieramy z ogonków i kroimy na mniejsze cząstki. Krewetki przekładamy na patelnię. Dodajemy wyciśnięty sok z całej limonki, przeciśnięte ząbki czosnku oraz starty na tarce mały kawałek (ok 1 cm) korzenia imbiru. Na koniec dodajemy posiekaną natkę pietruszki i wszystko razem mieszamy. Makaron sojowy zalewamy
Taste Therapyminut. W niedużym garnku wlewamy trochę wody i zagotowujemy - przygotowujemy w ten sposób kąpiel wodną do stworzenia masy. Na garnku stawiamy metalową miseczkę i wkładamy do niej masło, sok wyciśnięty z 3 cytryn, otartą skórkę z 3 cytryn, jajka i cukier puder. Wszystko mieszamy do momentu aż masa zgęstnieje. Ważne jest, abyśmy nie doprowadzili do zagotowania się masy! Gotową
Taste Therapyjakoś nie mogę się przekonać, żeby dodawać do koktajli zwykłej wody, mimo że codziennie i tak dużo jej wypijam Do owocowych koktajli dodaję najczęściej maślankę, kefir, mleko lub jakiś sok. Do takich mieszanych koktajli różnie…. od niedawna jednak dodaję zieloną herbatę. Zdecydowanie ten koktajl owocowy z zieloną herbatą można zaliczyć do kategorii zdrowe i smaczne Koktajl owocowy z zieloną
UgotujmyTo.plzielone smoothie :) Pyszne cudownie orzeźwiające :) Mój ulubiony, przynajmniej raz tygodniu go robię ... Składniki: 50 g szpinaku 1/2 banana dojrzałego 1/2 gruszki dojrzałej (moja gruszka była duża) 1/2 szklanka soku pomarańczowego (najlepiej świeżo wyciśniętego) Gruszę należy obrać ze skóry. Następnie wszytko wkładamy do malaksera i miksujemy. Od cała filozofia
Delicious Titbitsjajka. Całość polewamy sosem. składniki na sos / dresing: 1/2 cytryny 1 łyżka oliwy z oliwek 1 łyżeczka sosu Worcester 1 ząbek czosnku sól, pieprz wykonanie: Z cytryny wyciskamy sok. Czosnek przeciskamy przez praskę. Wszystkie składniki mieszamy ze sobą. Gotowym dresingiem polewamy sałatkę
Domowy Smak JedzeniaFilety myjemy, osuszamy. 2. Cytrynę zalewamy wrzątkiem, dokładnie myjemy. Skórkę ścieramy na średnich oczkach tarki. 3. Filety nacieramy solą, pieprzem i obficie startą skórką z cytryny. Skrapiamy sokiem z cytryny, również bardzo obficie. Odstawiamy na około 1h. 4. Pistacje obieramy i miksujemy w blenderze na niezbyt drobne kawałki (można również włożyć je do woreczka foliowego i rozbić tłuczkiem
Szefowa kuchniżelaza. Zawartość tych składników jest kilka razy wyższa niż w korzeniu oraz wyjątkowo wysoka w porównaniu do innych roślin. Jest to około 2 razy lepsze źródło witaminy C niż sok z cytryny a także wapnia i żelaza niż szpinak." Smacznego
Z Kuchni Do Kuchnibędzie jednolite i gładkie, owinąć kulkę z ciasta folią spożywczą i wstawić na pół godziny do zamrażalnika. Przygotować curd. Cytryny sparzyć, zetrzeć z nich skórkę i wycisnąć sok. Składniki umieścić w misce razem z cukrem i jajkami. Trzepaczką rozkłócić jajka, po czym do masy dodać pokrojone drobno masło. W małym garnku zagotować trochę wody (miska położona na granku
W poszukiwaniu inspiracjiKaszę gotujemy w lekko osolonej wodzie wg instrukcji na opakowaniu. Cebulę drobno siekamy i podsmażamy na patelni, dodajemy pokrojone w drobną kostkę pieczarki i smażymy, aż wyparuje z nich sok. Do ugotowanej kaszy dodajemy cebulkę z pieczarkami, marchew startą na drobnej tarce, jajka i przyprawy. Uformujemy kotleciki, które smażymy na oleju (kotleciki przed usmażeniem będą raczej sypkie, dlatego przy nakładaniu
e-PrzepisyKulinarneProdukty: 1 ogórek 1 łyżka koperku 1 łyżeczka miodu 1 łyżka soku z cytryny 1 ząbek czosnku 4 łyżki oleju sól
Ugotujmy Cośoliwek. Kaloryczność o "niebo" mniejsza, smak doskonały. Polecam! SAŁATKA Z ROSZPONKĄ DO OBIADU: - 3 garście umytej roszponki - 1 duży pomidor - 5 rzodkiewek - kilka czarnych oliwek dresing: oliwa z oliwek, sok z limonki, 1 łyżeczka miodu, sól PSTRĄG TĘCZOWY PIECZONY: - 1 szt. pstrąga tęczowego (lub filet) - 2 łyżki oliwy z oliwek, łyżka klarowanego masła, sól morska, Z w/w składników robimy
SMYKWKUCHNIGotuję około 1 godziny co jakiś czas mieszając. Pod koniec gotowania dodaję pokrojone pomidory – jeśli świeże to obrane ze skórki, sparzone lub gotowe z puszki, skrapiam sokiem z cytryny. Duszę jeszcze ok 10-15 minut na niewielkim ogniu, doprawiam papryką, pieprzem, bazylią, oregano i pietruszką. Kosztowałam też przepyszną zupę grecką (pozdrawiam panią Edzię, mamę mojej bratowej
IzaGotujeogórka i cebuli (100g) Herbata zielona II śniadanie : Jogurt naturalny (150g) Jabłko (150g) Obiad : Zupa ogórkowa (200g) Pulpet z dorsza (70g) Ziemniaki (150g) Starta marchew z jabłkiem (100g) Sok pomarańczowy (100g) rozcieńczony Podwieczorek : Pomarańcza Kolacja : Fasolka szparagowa z wody (150g) Chleb razowy (40g) z margaryną niskotłuszczową (3g) lub pastą kanapkową Herbata owocowa bez cukru Rozłożenie kalorii na poszczególne
IzaGotujeżeby przykryła fasolkę). Gotuję na niewielkim ogniu 5-7 minut. W tym samym czasie zagotowuję bazę do zupy. Przecieram fasolkę. Do gotującego wywaru dodaję rozdrobnioną fasolkę z całym sokiem, który pozostał z jej gotowania. Sporządzam zawiesinę z mleka (lub wody) i mąki, podprawiam zupę. Mieszam dokładnie i zagotowuję zupę. Kosztuję i przyprawiam wedle potrzeby. Na koniec wrzucam świeżą
IzaGotujepyszne. Oto nasze ostatnie dzieło: Składniki: mąka gryczana 300 g amarantus ekspandowany 1/2 szklanki marchew 2 sztuki = 220 g banan 1 sztuka = 100 g brzoskwinie 2 sztuki świeżo wyciśnięty sok z 1 pomarańczy mleko kokosowe 250 ml wiórki kokosowe 2 łyżki płatki migdałowe 2 łyżki olej kokosowy/rzepakowy 100 ml laska wanilii bezglutenowy proszek do pieczenia cynamon 2 łyżeczki 2 łyżki
IzaGotuje