Pesto jarmużowe, Pod mocnym aniołem

Pesto jarmużowe, Pod mocnym aniołem

Pesto jarmużowe, Pod mocnym aniołem

Na ciepło pycha i do tego bardzo sycące. Na sos: kilka łyżek prażonych pestek słonecznika lub dyni, 1 woreczek odmrożonego jarmużu lub nieduża ilość świeżego (ugotuj na parze lub w wodzie), 3-4 ząbki czosnku, mały kawałek twardego sera żółtego (ze sztuczną podpuszczką, starty na tarce), trochę soku z cytryny i oliwy (kilka łyżek lub więcej). Drobno pokrój jarmuż, zblenduj resztę składników i wymieszaj z ciepłym makaronem. Gotowe. Zwiastun Pod mocnym aniołem (2014, Smarzowski) może zmylić – to wcale nie lekk... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Qlinarnie i Qlinarnie

Autor

PatchuliaMPatchuliaM

Witam,
prowadzę dwujęzycznego wegetariańskiego bloga kulinarnego: oczywiście znajdziesz tu przepisy, ale też recenzje restauracji i ostatnio kupionych produktów spożywczych. Na blogu pojawiają się też wpisy dot. szeroko pojętej kultury, m.in. filmu oraz wydarzeń kulturowych z mojego miasta - Rzeszowa. Zapraszam do lektury:).

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

pesto, słonecznik, cytryna, ser, ser żółty, sok, dynia, pasta, pasty, makaron, makarony, sosy, czosnek, pestki dyni i słonecznika, warzywa, jak zrobić wodę z cytryna, makaron z serem, sos do makaronu, makaron z pesto, dania z makaronem, dynia pieczona

Inne przepisy z Qlinarnie i Qlinarnie

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.