Pesto jarmużowe, Pod mocnym aniołem
Pesto jarmużowe, Pod mocnym aniołem
Na ciepło pycha i do tego bardzo sycące. Na sos: kilka łyżek prażonych pestek słonecznika lub dyni, 1 woreczek odmrożonego jarmużu lub nieduża ilość świeżego (ugotuj na parze lub w wodzie), 3-4 ząbki czosnku, mały kawałek twardego sera żółtego (ze sztuczną podpuszczką, starty na tarce), trochę soku z cytryny i oliwy (kilka łyżek lub więcej). Drobno pokrój jarmuż, zblenduj resztę składników i wymieszaj z ciepłym makaronem. Gotowe. Zwiastun Pod mocnym aniołem (2014, Smarzowski) może zmylić – to wcale nie lekk... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Qlinarnie i Qlinarnie
Autor
PatchuliaM
Witam,
prowadzę dwujęzycznego wegetariańskiego bloga kulinarnego: oczywiście znajdziesz tu przepisy, ale też recenzje restauracji i ostatnio kupionych produktów spożywczych. Na blogu pojawiają się też wpisy dot. szeroko pojętej kultury, m.in. filmu oraz wydarzeń kulturowych z mojego miasta - Rzeszowa. Zapraszam do lektury:).
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
pesto, słonecznik, cytryna, ser, ser żółty, sok, dynia, pasta, pasty, makaron, makarony, sosy, czosnek, pestki dyni i słonecznika, warzywa, jak zrobić wodę z cytryna, makaron z serem, sos do makaronu, makaron z pesto, dania z makaronem, dynia pieczona
Inne przepisy z Qlinarnie i Qlinarnie
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję