59. Perliczka w miodzie i pomarańczach

59. Perliczka w miodzie i pomarańczach

59. Perliczka w miodzie i pomarańczach

1 cała perliczka 100 g masła 3 ząbki czosnku 2 pomarańcze 1 jabłko 4 łyżki miodu pieprz, sól, rozmaryn Perliczkę nacieramy pieprzem, solą, czosnkiem i rozmarynem. Masło, miód i sok z 1 i 1/2 pomarańczy podgrzewamy do rozpuszczenia składników. Jabłko i pół pomarańczy kroimy w większą kostkę, dodajemy kilka łyżek zaprawy miodowej, mieszamy i faszerujemy perliczkę. Pozostała częścią  miodowo-pomarańczowej zaprawy smarujemy perliczkę, którą wkładamy do foli do pieczenia i pieczemy 1,5 godziny w temperatur... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Jadło i czytadło

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.