boki i wierzch tortu. Dodatkowo: 2/3 szklanki powideł śliwkowych 50 g masła orzechowego piegowatego Primavika opakowanie polewy czekoladowej 2 banany, pokrojone w plasterki i obtoczone w soku z cytryny (dzięki temu nie będą ciemniały) do namaczania ciasta: 1 kieliszek wódki + 2/3 szklanki zaparzonej kawy rozpuszczalnej z 2 czubatych łyżeczek Wykonanie: Pierwszy blat ułożyć na paterze. Nasączyć
Zdrowie na języku :PPokrojony rabarbar wsypać do garnka, dodać cukier i ewentualnie kilka łyżek wody . Postawić na mały ogień i gotować do chwili, aż rabarbar zmięknie i puści sok. Następnie do garnka wsypać truskawki i wszystko razem wymieszać, odstawić do wystudzenia. Blachę o wymiarach 36 x 25 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Ciasto wyłożyć na blaszkę i podpiec
Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnieniaAramis Cafe. Tuż przy Klinakis Beach Hotel Zapasy nam się skończyły. Te marynowane kalmary to rozkosz dla podniebienia. Mam zamiar zaopatrzyć się w 5 takich puszek. Najlepszy na świcie sok z truskawek. Ciężko go dostać. Z tej firmy w każdym sklepie dostępna jest każda opcja smakowa, ale dostanie truskawkowego graniczy z cudem. Ale ja wiem gdzie go szukać :) Uwielbiam
ClauditteMissCookingpatelni czy grillu. Przygotować sos. Czosnek, papryczki, liście laurowe i sól zmiksować w blenderze lub utrzeć w moździerzu. Następnie powstałą pastę wymieszać z pietruszką, oregano i bazylią. Dodać sok z cytryny / limonki oraz oliwę i wymieszać. Odstawić sos do przegryzienia
Sto kolorów kuchniłyżki cukru kryształu 1,5 łyżeczki masła 75 g rodzynek 100 g posiekanej gorzkiej czekolady Goplana Jabłka obieramy, wycinamy gniazda i kroimy na plasterki. Umieszczamy je w garnku, dodajemy sok i startą skórkę z pomarańczy, cukier, masło, rodzynki i stawiamy na ogniu. Gotujemy na małym ogniu, pod przykryciem około 8 minut. Jabłka powinny lekko zmięknąć ale nie rozgotować się. Odstawiamy
Made By Mom And Sonznowu w 300 sekund czyli 5 minut. Czy to nie powód żeby nie wychodzić z domu tyko o kawie? Zapraszam na polską, wiosenną awanturkę w pomidorach, oczywiście ze szklanką soku. Czytaj więcej
Bernika - moj kulinarny pamietnikniż jest napisane na opakowaniu, zawsze wychodzą) 1 laska wanilii Truskawki myję, pozbawiam szypułek i zasypuję cukrem, odstawiam na pół godziny. Po tym czasie gotuję truskawki w ich własnym soku, dodaję ziarenka wanilii oraz całą laskę i duszę całość 6-7 minut (chcę aby truskawki zachowały swój kształt). Po tym czasie dodaję żelfiksy i gotuję całość jeszcze 5 minut
Mango Papajamałe szczypta soli szczypta pieprzu 1. Cytrynę dokładnie myjemy, ścieramy na drobnych oczkach tarki. Skórką, solą i pieprzem nacieramy przekrojony wzdłuż na pół filet, wyciskamy na niego sok z cytryny. Odstawiamy na 20 minut. 2. Pomidory, orzechy, bazylię, czosnek, sól i pieprz przekładamy do blendera. Miksujemy do uzyskania preferowanej konsystencji. Ja lubię kiedy masa nie jest idealnie gładka, kawałki
Szefowa kuchnizanieczyszczeń. Warto również odciąć białe końcówki z płatków, gdyż mają w sobie specyficzną goryczkę. 2. W makutrze ucieramy płatki z małą ilością cukru i kwasku cytrynowego. Gdy ,,puszczą ,, sok powoli łączymy z resztą cukru i cały czas ucieramy do uzyskania jednolitej masy. Przekładamy do słoiczków, konfitury nie wymagają pasteryzacji. Ręcznie wykonane nakładki na słoiczki wykonała dla Apatycznej Babeczki Karolina
Apetyczna babeczkagrillowane podudzia z kurczaka ze słodko-kwaśnej marynaty. Mięso podałam z sałatką z grillowanych warzyw z kiełkami . Składniki: 8-10 podudzi z kurczaka Marynata: 4 łyżki keczupu pół szklanki soku pomarańczowego 2 łyżki płynnego miodu 2 łyżki musztardy 1-2 ząbki czosnku, przeciśnięte przez praskę 3-4 łyżki sosu słodko-kwaśnego 1 łyżka oleju 1 łyżeczka curry 2 łyżeczki
Czerwień i błękitczasu na smażenie jajek czy nawet kanapki. Może coś zmiksować? Wieczorem upiekłam buraki do innego dania, ale 1 czy 2 mniej nie zrobią większej różnicy. Zostało też trochę soku ananasowego i garść jeżyn. Wszystko trafiło do dzbanka i po dodaniu jeszcze kilku drobiazgów zamieniło się w pyszny, gęsty i pożywny koktajl . Co najlepsze mogłam go sobie wypić już w drodze
Smaczna Pyzaniej część kremu i truskawki, ponownie zwinąć. Udekorować pozostałą częścią kremu, truskawkami i płatkami migdałowymi. Schłodzić w lodówce przez kilka godzin. Ciasto najlepiej zjeść dość szybko, bo krem nasiąknie sokiem z truskawek. Smacznego
Zakątek rozkoszy kulinarnychkostki masła świeży koperek folia aluminiowa Filet z dorsza umyć, osuszyć i pokroić na mniejsze części. Każdy kawałek ryby przyprawić solą i pieprzem, a na sam koniec skropić sokiem z cytryny. Przygotowaną rybę odstawić na kilka godzin do lodówki, aby "przeszła" przyprawami. Dno naczynia żaroodpornego wyłożyć folią aluminiową. Następnie na folii ułożyć kawałki dorsza. Na wierzch ryby położyć kawałki zimnego
Ugotować