połówki. Wrzucamy do garnuszka z 400ml wody i gotujemy na małym ogniu. Do ciepłej już wody z truskawkami wsypujemy ksylitol. W ciągu gotowania, jeżeli chcemy wspomóc truskawkom puścić sok i trochę je zmiażdżyć posługujemy się ubijakiem do ziemniaków. Gdy barwa wody będzie już mocno czerwona przygotowujemy mieszankę 100ml wody z mąką/skrobią, porządnie rozrabiamy, by nie było grudek
Be Fit Be Strongprzygotowany z resztek po wyciskaniu pomarańczy i oleju kokosowego, swym kunsztownym smakiem doprowadzi w stan euforii nasze kubeczki smakowe. Składniki na ciasto: - 220g mąki orkiszowej - 90g jogurtu naturalnego - sok z 1,5 pomarańczy (dużych lub 2 mniejszych) - 1 jajko - 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia - 0,5 łyżeczki sody oczyszczonej Składniki na sos: - pół pomarańczy - 1 łyżka oleju kokosowego
Be Fit Be Strongdżemik) Truskawki myjemy, szypułkujemy i kroimy na połówki lub ćwiartki. Wrzucamy do garnuszka wraz z łyżką ksylitolu i gotujemy 5 minut. W między czasie, jeżeli zauważymy, że truskawki puszczają sok, możemy posłużyć się ugniataczem do ziemniaków i miażdżyć owoce. Po tym czasie wsypujemy nasiona Chia i mieszamy do równomiernego ich rozłożenia. Zdejmujemy z ognia i odkładamy na 30min. Dżemik gotowy
Be Fit Be Stronggrubość w każdym miejscu). Pieczemy w 200 stopniach przez 10 minut. Składniki na farsz: - 450g groszku mrożonego lub świeżego (w tym 50g do dekoracji) - 1 awokado - 1 ząbek czosnku - sok z 1/2 cytryny - 10 listków świeżej bazylii lub 2 łyżeczki suszonej - 3 łyżeczki suszonego majeranku - 1 łyżeczka papryki ostrej *opcjonalnie do dekoracji: 50g groszku uwzględniony w składnikach, kostki sera koziego
Be Fit Be StrongUwagi: Jeżeli akceptujecie „farfocle” możecie użyć połowę pomarańczy po prostu obranej jedynie ze skórki. Ci z was, którzy nie przepadają za miąszem mogą z pomarańczy wycisnąć jedynie sok
Mr. Tasteulubionym kolorze napój z kiwi i szpinaku .Trzeba tylko znaleźć dojrzałe owoce ,albo pozwolić im zmięknąć w domu ,wtedy jest jeszcze lepszy. Składniki : 4 dojrzałe kiwi garść świeżego szpinaku sok z cytryny ,do smaku woda mineralna ,zależy jak gęsty lubicie Zmiksować wszystkie składniki z odrobiną wody . W razie potrzeby dodać jej więcej . W czasie upałów wskazane dodatkowo kostki lodu
Ladylaura.zaburzy nam naturalnego smaku owoców, z których będziemy robić nalewki. Pamiętać należy, że przy zalewaniu owoców nie należy używać spirytusu o mocy większej niż 70%. Mocniejszy spirytus zamiast wyciągać sok z owoców po prostu zamyka go w środku. W sprzedaży jest dostępny tzw. spirytus nalewkowy, czyli właśnie rozcieńczony już do 70%. Możemy też kupić zwykły spirytus 95% i sami rozcieńczyć
Marder&Marder Manufacturecukru zagnieść miedzy palcami kruszonkę. Naczynia do zapiekania wysmarować masłem. Na dno nasypać warstwę kruszonki, truskawki ponownie kruszonka. Nie powinna kruszonka wychodzić poza naczynie ponieważ w trakcie zapiekania sok z owoców będzie wypływał. Najlepiej ułożyć naczynia na blasze do wypieków by nie zabrudzić piekarnika. Włożyć do nagrzanego piekarnika na 190 stopni i zapiekać około 40 minut. Jeśli lubimy bardziej przypieczoną
Ala piecze i gotujehalloumi 50 g rukoli doniczka rukwi wodnej 100 g pomidorków cherry, przekrojone na połowę 100 g groszku cukrowego garść grzanek - opcjonalnie sos: 4 łyżki jogurtu greckiego 2 łyżki soku z cytryny 1 łyżka posiekanej bazylii 1 łyżka posiekanej natki pietruszki oliwa z oliwek sól, pieprz przygotowanie Rozgrzać patelnię grillową. Ser halloumi pokroić na cienkie plastry, grillować
Stare Garypieczenia). Umieść ciasto w lodówce lub chłodnym miejscu na czas przygotowywania nadzienia. W celu przygotowania nadzienia, wymieszaj truskawki i nektarynki z cukrem i odstaw 10 minut, po czym odlej sok. W małym rondelku umieść dżem morelowy wraz z wódką, miesząc doprowadź do wrzenia, po czym zdejmij z ognia i odstaw. Umieść nadzienie na środku ciasta, załóż na nie brzegi ściskając
karmelowyRabarbar płuczemy i kroimy na 2-3 cm kawałki. Wkładamy do garnka o grubym dnie, zasypujemy cukrem, mieszamy, przykrywamy i odstawiamy na parę godzin, aby rabarbar puścił sok. U mnie stał cała noc. Rabarbar doprowadzamy do wrzenia, gotując go na malutkim ogniu pod przykryciem. Wtedy go odkrywamy i smażymy przez godzinę. Zdejmujemy z kuchenki, gdy wystygnie
Kulinarne przygody Gatityoregano i bazylii sól i pieprz do smaku olej do smażenia Wykonanie: Cukinie myjemy nie obieramy, trzemy na tarce o dużych oczkach. Przekładamy na sito solimy, odstawiamy. Kiedy puści sok odciskamy jeszcze. Cebulę obieramy, kroimy w kosteczkę, podsmażamy na patelni, studzimy, dodajemy do odciśniętej cukinii. Ser rozkruszamy w malutkie kawałki dorzucamy do cukinii, wbijamy jajka, wsypujemy mąkę wymieszaną z proszkiem
kgwjanczewożeby cukier się rozpuścił. Odstawiamy na 15 minut. Cytrynę dokładnie myjemy, a następnie parzymy. Ścieramy z niej skórkę bezpośrednio do dzbanka, w którym będziemy robić lemoniadę. Z cytryny wyściskamy sok, wlewamy do dzbanka, wraz z pozostałą wodą. Imbir odcedzamy na sitku, a wywar wlewamy do dzbanka. Dodajemy porwane listki mięty, plasterki cytryny i mieszamy, Wkładamy do lodówki
Kulinarne przygody Gatityłasny/ na 4 porcje 300 ml mleka kokosowego (najlepiej domowej roboty) 200ml wody kokosowej 350g mocno dojrzałych truskawek 1 łyżka syropu z daktyli (można użyć miodu) 2 łyżki soku z cytryny Truskawki płuczę pod bieżącą wodą, usuwam szypułki i kroję na mniejsze kawałki. Wszystkie składniki, wraz z owocami, przekładam do wysokiego naczynia i miksuję blenderem do chwili uzyskania gładkiej konsystencji
W kuchni Karmel-itkioliwa z oliwek – 1 łyżka * serek „wiejski” – 2 łyżki * truskawki – 3-4 szt * miód wielokwiatowy – 1 łyżka * orzechy włoskie – 1 garstka DODATKOWO: * sok pomarańczowy – 1 szkl SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: Pieczywo smarujemy oliwą, rumienimy na mocno rozgrzanej patelni z 2 stron, obok prażymy orzechy. Na tosty układamy serek „wiejski” , pokrojone truskawki, miód
Ostra na Słodko