sok - 13499 przepisów (strona:582/900)

Wołowina w sosie z tuńczyka 153

warzywami dusimy na wolnym ogniu około 40 min. Mięso wyjmujemy ,owijamy w folię aluminiową (żeby nie ostygła). Warzywa przekładamy ,dodajemy odrobinę bulionu z gotowania i razem z osączonym tuńczykiem ,sokiem z cytryny ,kaparami ,miksujemy. Następnie dodajemy majonez ,dokładnie mieszamy ,doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Przed podaniem mięso kroimy na plastry ,podajemy z przygotowanym sosem. /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style

R'n'G Kitchen
Drink Pod Napięciem 139

drink z dostępnych w sklepie owoców. Polecamy również wersję bezalkoholową. Składniki 250 g świeżych truskawek 500 ml napoju energetycznego Burn 100 ml czystej wódki łyżeczka posiekanego imbiru 40 ml soku z limonki tajskiej 30 ml syropu kokosowego lód Przygotowanie   Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Wszystkie składniki wrzucamy do blendera ,miksujemy. Do szklanek typu long wrzucamy kostki lodu

R'n'G Kitchen
Jaja na jarzynie ze szpinaku i porów 135

szerokim rondlu podsmażyłem na maśle na średnim ogniu. Do szynki dodałem pory, dusiłem je 3 minuty na słabym ogniu. Dodałem szpinak, dusiłem pod przykryciem, aż liście zmiękły i puściły sok. Tak przygotowaną jarzynę oprószyłem mąką, zasmażyłem. Rozprowadziłem rosołem i winem. Zagotowałem i pod przykryciem trzymałem na słabym ogniu ok. 7 minut. Doprawiłem do smaku solą, pieprzem i gałką muszkatołową

R'n'G Kitchen
Cobb salad 291

polał całość winegretem. Ja wzorując się na nim wykorzystałem to co było " pod ręką ". Wyszła smaczna sałatka. Składniki Sos : 3 łyżki czerwonego octu winnego 1 łyżka świeżo wyciśniętego soku z cytryny 2 łyżki musztardy Dijon 1 mały roztarty ząbek czosnku pół łyżeczki soli pół łyżeczki cukru 1/4 łyżeczki mielonego czarnego pieprzu 1/2 szklanki oliwy Sałatka: 500 g piersi kurczaka

R'n'G Kitchen
Przegrzebki karmelizowane 159

jasnego sosu sojowego 1 suszona papryczka chili szczypiorek kilka listków świeżej mięty Przygotowanie Na patelni rozgrzałem olej sojowy, dodałem pokrojoną suszoną papryczkę chili. Wlałem sosy: rybny i sojowy oraz sok z cytryny. Wymieszałem, wsypałem cukier. Wszystko smażyłem ok. 1 minuty na mocnym ogniu. Na tak przygotowany sos włożyłem przegrzebki, które smażyłem na mocnym ogniu przez 2 minuty, często mieszając. Przełożyłem

R'n'G Kitchen
Homar pieczony w maśle z przyprawami 110

homar (ok. 700 g ) 100 g masła 1 łyżka natki pietruszki 1 dymka 1 łyżka koperku 2 ząbki czosnku sól morska 1 cytryna : skórka z połowy i i sok czarny pieprz 1 łyżeczka sosu Worcestershire Przygotowanie   Przygotowałem masło : do miękkiego masła dodałem startą skórkę z cytryny ( dokładnie umytej i wyparzonej wcześniej ), koperek drobno pokrojony, natkę pietruszki, dymkę - część zieloną

R'n'G Kitchen
Caipirinha shot 122

shoty. Składniki 40 ml cachaca 1 limonka 2 łyżeczki cukru trzcinowego lód Przygotowanie   Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Do shakera wlewamy cachaçę. Następnie wlewamy wyciśnięty sok z limonki, dodajemy lód i wsypujemy cukier. Wszystko dokładnie mieszamy, odstawiamy na 2-3 min i przelewamy do kieliszków. /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size

R'n'G Kitchen
Chłodnik na jogurcie naturalnym 151

podania Ogórka obrać, umyć. Rzodkiewki umyć i pozbawić ogonków. Na tarce o dużych oczkach zetrzeć ogórka oraz rzodkiewki. Następnie starte warzywa umieścić na durszlaku, aby pozbyć się nadmiaru soku. Szczypiorek umyć i bardzo drobno posiekać. Do miski wrzucić starte warzywa, posiekany szczypiorek, a na sam koniec wlać jogurt naturalny. Całość posmakować i doprawić solą oraz pieprzem. Przygotowany chłodnik schłodzić

Ugotować
Puree z brukwi z grilowanym tofu marynowanym w soku pomarańczowym 111

umyć i ugotować do miękkości, po czym zblendować na gładką masę z kilkoma łyżkami mleka roślinnego dodając sól i gałkę muszkatołową Tofu przekroić i marynować najlepiej całą noc w soku z jednej pomarańczy, przed podaniem dania usmażyć na patelni grillowej. Podawać z żurawiną lub tak jak ja sosem agrestowym. Smacznego! ps. aby danie byłe bardziej efektowne, czyt. puree nie hulało

greenscarf
Różowy chłodnik 146

buraczki dokładnie myjemy, kroimy w drobną kosteczkę i smażymy na łyżce masła przez kilka minut. 2. Dodajemy wodę, tyle by przykryła buraczki, i gotujemy do miękkości. Odcedzamy, dodajemy łyżkę soku z cytryny i odstawiamy do ostygnięcia.  Jeżeli używamy buraków ugotowanych ścieramy je na tartce na dużych oczkach.  3. Ogórki kroimy w drobną kosteczkę, rzodkiewkę ścieramy na tartce, siekamy

NA MOIM TALERZU
Dżem wiśniowy 137

zaczynamy:) Składniki: 1,2 kg wiśni 80 dag cukru 1 żelfix Wykonanie; Wiśnie płuczemy, przebieramy i drylujemy. Wydrylowane wiśnie zasypujemy cukrem mieszamy i pozostawiamy najlepiej na noc aby puściły sok (przykrywamy szczelnie ściereczką). Wiśnie gotujemy na małym ogniu około 5 minut, wsypujemy żelfix i jeszcze gotujemy na małym ogniu około 3-4 minuty mieszając. Nakładamy w suche słoiczki, przewracamy wieczkiem

Anioły w kuchni
Sos jagodowo-klonowy do mięs z grilla 176

oliwek 2 szalotki, drobno posiekane 4 szklanki jagód ¼ szklanki Whiskey 3 łyżki syropu klonowego 2 łyżki octu balsamicznego 1 łyżka musztardy Dijon 1 łyżka sosu Worcestershire 1 łyżka soku z cytryny 2 łyżeczki sosu sriracha 1 łyżeczka soli koszernej 1 łyżeczka świeżo zmielonego czarnego pieprzu Przygotowanie: W dużej płytkiej patelni podsmażyć szalotkę z oliwą. Dodać jagody i gotować bez przykrycia

naRuszcie
Biszkopt z owocami 155

Odstawiamy do ostygnięcia. Po ostygnięciu odcinamy ostrym nożem od boków tortownicy. Ciasto da się przekroić nitką bawełnianą lub ostrym i długim nożem. Syrop do nawilżenia biszkoptu: dwie szklanki wody sok z dwóch limonek pół szklanki cukru trzcinowego Wszystko gotujemy razem do momentu aż się cukier rozpuści. Studzimy. Konfitura jagodowa lub borówkowa (jak kto woli): 3 szklanki czarnych borówek pół szklanki

ladykitchen
Delikatna zupa krem z kalafiora 173

jeszcze trochę wody lub bulionu. Jeśli chcecie mieć pewność, że zupa będzie zupełnie gładka, przetrzyj ie ją dodatkowo przez gęste sitko. Na samym końcu doprawiamy zupę solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Dekorujemy czarnuszką, rukolą i małymi chipsami ziemniaczanymi (pokrojone cieniutko ziemniaki, usmażone na niedużej ilości oleju). Podajemy od razu. Nie wiem jak Wy, ale ja uwielbiam kalafiora. Jeśli

Okolice Palnika
Dżem truskawkowy - zdrowy i dietetyczny, bez żelatyny :) 129

agar-agar Przygotowanie: Oczyszczone truskawki przełóż do garnka i zacznij podgrzewać. Dodaj ksylitol. Przykryj pokrywką. Mieszaj od czasu do czasu. Po ok. 20-30 minutach truskawki puszczą na tyle soku, że będzie można je z łatwością rozgnieść. Możesz to zrobić za pomocą  Teraz gotuj już bez przykrycia, aby zredukować ilość powstałej wody/soku. Gotuj ok. 30-40 minut. W odrobinie

Zdrowie na języku :P

Proponowane wyszukiwania