warzywami dusimy na wolnym ogniu około 40 min. Mięso wyjmujemy ,owijamy w folię aluminiową (żeby nie ostygła). Warzywa przekładamy ,dodajemy odrobinę bulionu z gotowania i razem z osączonym tuńczykiem ,sokiem z cytryny ,kaparami ,miksujemy. Następnie dodajemy majonez ,dokładnie mieszamy ,doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Przed podaniem mięso kroimy na plastry ,podajemy z przygotowanym sosem. /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style
R'n'G Kitchendrink z dostępnych w sklepie owoców. Polecamy również wersję bezalkoholową. Składniki 250 g świeżych truskawek 500 ml napoju energetycznego Burn 100 ml czystej wódki łyżeczka posiekanego imbiru 40 ml soku z limonki tajskiej 30 ml syropu kokosowego lód Przygotowanie Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Wszystkie składniki wrzucamy do blendera ,miksujemy. Do szklanek typu long wrzucamy kostki lodu
R'n'G Kitchenszerokim rondlu podsmażyłem na maśle na średnim ogniu. Do szynki dodałem pory, dusiłem je 3 minuty na słabym ogniu. Dodałem szpinak, dusiłem pod przykryciem, aż liście zmiękły i puściły sok. Tak przygotowaną jarzynę oprószyłem mąką, zasmażyłem. Rozprowadziłem rosołem i winem. Zagotowałem i pod przykryciem trzymałem na słabym ogniu ok. 7 minut. Doprawiłem do smaku solą, pieprzem i gałką muszkatołową
R'n'G Kitchenpolał całość winegretem. Ja wzorując się na nim wykorzystałem to co było " pod ręką ". Wyszła smaczna sałatka. Składniki Sos : 3 łyżki czerwonego octu winnego 1 łyżka świeżo wyciśniętego soku z cytryny 2 łyżki musztardy Dijon 1 mały roztarty ząbek czosnku pół łyżeczki soli pół łyżeczki cukru 1/4 łyżeczki mielonego czarnego pieprzu 1/2 szklanki oliwy Sałatka: 500 g piersi kurczaka
R'n'G Kitchenjasnego sosu sojowego 1 suszona papryczka chili szczypiorek kilka listków świeżej mięty Przygotowanie Na patelni rozgrzałem olej sojowy, dodałem pokrojoną suszoną papryczkę chili. Wlałem sosy: rybny i sojowy oraz sok z cytryny. Wymieszałem, wsypałem cukier. Wszystko smażyłem ok. 1 minuty na mocnym ogniu. Na tak przygotowany sos włożyłem przegrzebki, które smażyłem na mocnym ogniu przez 2 minuty, często mieszając. Przełożyłem
R'n'G Kitchenhomar (ok. 700 g ) 100 g masła 1 łyżka natki pietruszki 1 dymka 1 łyżka koperku 2 ząbki czosnku sól morska 1 cytryna : skórka z połowy i i sok czarny pieprz 1 łyżeczka sosu Worcestershire Przygotowanie Przygotowałem masło : do miękkiego masła dodałem startą skórkę z cytryny ( dokładnie umytej i wyparzonej wcześniej ), koperek drobno pokrojony, natkę pietruszki, dymkę - część zieloną
R'n'G Kitchenshoty. Składniki 40 ml cachaca 1 limonka 2 łyżeczki cukru trzcinowego lód Przygotowanie Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Do shakera wlewamy cachaçę. Następnie wlewamy wyciśnięty sok z limonki, dodajemy lód i wsypujemy cukier. Wszystko dokładnie mieszamy, odstawiamy na 2-3 min i przelewamy do kieliszków. /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size
R'n'G Kitchenpodania Ogórka obrać, umyć. Rzodkiewki umyć i pozbawić ogonków. Na tarce o dużych oczkach zetrzeć ogórka oraz rzodkiewki. Następnie starte warzywa umieścić na durszlaku, aby pozbyć się nadmiaru soku. Szczypiorek umyć i bardzo drobno posiekać. Do miski wrzucić starte warzywa, posiekany szczypiorek, a na sam koniec wlać jogurt naturalny. Całość posmakować i doprawić solą oraz pieprzem. Przygotowany chłodnik schłodzić
Ugotowaćumyć i ugotować do miękkości, po czym zblendować na gładką masę z kilkoma łyżkami mleka roślinnego dodając sól i gałkę muszkatołową Tofu przekroić i marynować najlepiej całą noc w soku z jednej pomarańczy, przed podaniem dania usmażyć na patelni grillowej. Podawać z żurawiną lub tak jak ja sosem agrestowym. Smacznego! ps. aby danie byłe bardziej efektowne, czyt. puree nie hulało
greenscarfburaczki dokładnie myjemy, kroimy w drobną kosteczkę i smażymy na łyżce masła przez kilka minut. 2. Dodajemy wodę, tyle by przykryła buraczki, i gotujemy do miękkości. Odcedzamy, dodajemy łyżkę soku z cytryny i odstawiamy do ostygnięcia. Jeżeli używamy buraków ugotowanych ścieramy je na tartce na dużych oczkach. 3. Ogórki kroimy w drobną kosteczkę, rzodkiewkę ścieramy na tartce, siekamy
NA MOIM TALERZUzaczynamy:) Składniki: 1,2 kg wiśni 80 dag cukru 1 żelfix Wykonanie; Wiśnie płuczemy, przebieramy i drylujemy. Wydrylowane wiśnie zasypujemy cukrem mieszamy i pozostawiamy najlepiej na noc aby puściły sok (przykrywamy szczelnie ściereczką). Wiśnie gotujemy na małym ogniu około 5 minut, wsypujemy żelfix i jeszcze gotujemy na małym ogniu około 3-4 minuty mieszając. Nakładamy w suche słoiczki, przewracamy wieczkiem
Anioły w kuchnioliwek 2 szalotki, drobno posiekane 4 szklanki jagód ¼ szklanki Whiskey 3 łyżki syropu klonowego 2 łyżki octu balsamicznego 1 łyżka musztardy Dijon 1 łyżka sosu Worcestershire 1 łyżka soku z cytryny 2 łyżeczki sosu sriracha 1 łyżeczka soli koszernej 1 łyżeczka świeżo zmielonego czarnego pieprzu Przygotowanie: W dużej płytkiej patelni podsmażyć szalotkę z oliwą. Dodać jagody i gotować bez przykrycia
naRuszcieOdstawiamy do ostygnięcia. Po ostygnięciu odcinamy ostrym nożem od boków tortownicy. Ciasto da się przekroić nitką bawełnianą lub ostrym i długim nożem. Syrop do nawilżenia biszkoptu: dwie szklanki wody sok z dwóch limonek pół szklanki cukru trzcinowego Wszystko gotujemy razem do momentu aż się cukier rozpuści. Studzimy. Konfitura jagodowa lub borówkowa (jak kto woli): 3 szklanki czarnych borówek pół szklanki
ladykitchenjeszcze trochę wody lub bulionu. Jeśli chcecie mieć pewność, że zupa będzie zupełnie gładka, przetrzyj ie ją dodatkowo przez gęste sitko. Na samym końcu doprawiamy zupę solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Dekorujemy czarnuszką, rukolą i małymi chipsami ziemniaczanymi (pokrojone cieniutko ziemniaki, usmażone na niedużej ilości oleju). Podajemy od razu. Nie wiem jak Wy, ale ja uwielbiam kalafiora. Jeśli
Okolice Palnikaagar-agar Przygotowanie: Oczyszczone truskawki przełóż do garnka i zacznij podgrzewać. Dodaj ksylitol. Przykryj pokrywką. Mieszaj od czasu do czasu. Po ok. 20-30 minutach truskawki puszczą na tyle soku, że będzie można je z łatwością rozgnieść. Możesz to zrobić za pomocą Teraz gotuj już bez przykrycia, aby zredukować ilość powstałej wody/soku. Gotuj ok. 30-40 minut. W odrobinie
Zdrowie na języku :P