ziaren"Euforia" od Ziarenkowo garść listków mięty sól, świeżo mielony pieprz Dressing: 1 łyżka oliwy z oliwek 2 łyżki syropu z pędów sosny i czarnego bzu 1 łyżka soku z limonki szczypta soli Sałatę myjemy i rozkładamy na talerzykach. Na sałacie ukladamy pokrojony w kostkę miąższ arbuza, pokrojoną w kostkę fetę, połówki oliwek i pokrojoną w cienkie paski cebulę
Zawsze głodna!patelnię i kładziemy kromki chleba aby delikatnie z obu stron się podpiekły. Pomidory zalewamy wrzątkiem i hartujemy po chwili zimną wodą, obieramy ze skórki, kroimy w drobną kostkę, solimy. Sok z pomidorów odsączamy. Podpieczone kromki smarujemy czosnkiem i skrapiamy oliwą. Układamy na kromeczkach pomidory, posypujemy pieprzem i zdobimy bazylią
harrisapatelni czerwone i ciemno czerwone mieszane owoe (truskawki,czereśnie,poziomki,figi,winogrona,jagody itp.) listki mięty 2-3 łyżki brązowego cukru lub miodu karmel z cukru do dekoracji winegret: sok z 1 dużej lub 2 małych limonek 1 łyżka miodu lub brązowego cukru 1/4 łyżeczki pieprzu 1 łużka oliwy kilka poszarpanych listków mięty 1/2 czerwonej cebuli pokrojonej w krążki Wykonanie
Sztuka gotowania w/g Samirycytryny ścieramy na tarce o drobnych oczkach, mieszamy z oliwą i podgrzewamy w rondelku aż zacznie wydobywać się z niej cudowny aromat,wtedy wlewamy śmietankę , dodajemy serek oraz wyciśnięty sok z połówki cytryny, podgrzewamy aż serek się rozpuści, po chwili dodajemy pesto bazyliowe, doprawiamy do smaku solą , do sosu dodajemy makaron i mieszamy. Danie rozkładamy na talerze posypujemy grubo utartym
Wanilia i Kardamonmleka 1 jajko + 1 duże jabłko Suche składniki mieszamy razem w misce. Do suchych składników dodajemy mleko i jajko i dokładnie mieszamy. Jabłko kroimy na cienkie plasterki i skrapiamy sokiem z cytryny. Dodajemy pokrojone jabłka do ciasta i mieszamy łyżką. Moja Babcia piecze takie racuszki na klarowanym maśle (i są pyszne :) ) jeśli jednak macie ochotę na nieco lżejszą wersję patelnię
Ciastkozercyawokado i jajkiem sadzonym jest sycące i bogate w składniki odżywcze a z dodatkiem pomidorków smakuje naprawdę przepysznie a można na przykład dołączyć do kompletu jeszcze świeżo wyciśnięty sok pomarańczowy
Milion Smakówtrzeba dodatkowo dodawać żadnego tłuszczu – wystarczy ten, który jest w cieście. Gotowe naleśniki smarujemy kremem czekoladowym (np. Nutellą ;) i układamy pokrojone na kawałki banany – warto je skropić sokiem z cytryny, żeby nie ściemniały. Smacznego! ciastkożercy
Ciastkozercyboki i wierzch tortu. Dodatkowo: 2/3 szklanki powideł śliwkowych 50 g masła orzechowego piegowatego Primavika opakowanie polewy czekoladowej 2 banany, pokrojone w plasterki i obtoczone w soku z cytryny (dzięki temu nie będą ciemniały) do namaczania ciasta: 1 kieliszek wódki + 2/3 szklanki zaparzonej kawy rozpuszczalnej z 2 czubatych łyżeczek Wykonanie: Pierwszy blat ułożyć na paterze. Nasączyć
Zdrowie na języku :PPokrojony rabarbar wsypać do garnka, dodać cukier i ewentualnie kilka łyżek wody . Postawić na mały ogień i gotować do chwili, aż rabarbar zmięknie i puści sok. Następnie do garnka wsypać truskawki i wszystko razem wymieszać, odstawić do wystudzenia. Blachę o wymiarach 36 x 25 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Ciasto wyłożyć na blaszkę i podpiec
Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnieniaAramis Cafe. Tuż przy Klinakis Beach Hotel Zapasy nam się skończyły. Te marynowane kalmary to rozkosz dla podniebienia. Mam zamiar zaopatrzyć się w 5 takich puszek. Najlepszy na świcie sok z truskawek. Ciężko go dostać. Z tej firmy w każdym sklepie dostępna jest każda opcja smakowa, ale dostanie truskawkowego graniczy z cudem. Ale ja wiem gdzie go szukać :) Uwielbiam
ClauditteMissCookingpatelni czy grillu. Przygotować sos. Czosnek, papryczki, liście laurowe i sól zmiksować w blenderze lub utrzeć w moździerzu. Następnie powstałą pastę wymieszać z pietruszką, oregano i bazylią. Dodać sok z cytryny / limonki oraz oliwę i wymieszać. Odstawić sos do przegryzienia
Sto kolorów kuchniłyżki cukru kryształu 1,5 łyżeczki masła 75 g rodzynek 100 g posiekanej gorzkiej czekolady Goplana Jabłka obieramy, wycinamy gniazda i kroimy na plasterki. Umieszczamy je w garnku, dodajemy sok i startą skórkę z pomarańczy, cukier, masło, rodzynki i stawiamy na ogniu. Gotujemy na małym ogniu, pod przykryciem około 8 minut. Jabłka powinny lekko zmięknąć ale nie rozgotować się. Odstawiamy
Made By Mom And Sonznowu w 300 sekund czyli 5 minut. Czy to nie powód żeby nie wychodzić z domu tyko o kawie? Zapraszam na polską, wiosenną awanturkę w pomidorach, oczywiście ze szklanką soku. Czytaj więcej
Bernika - moj kulinarny pamietnikniż jest napisane na opakowaniu, zawsze wychodzą) 1 laska wanilii Truskawki myję, pozbawiam szypułek i zasypuję cukrem, odstawiam na pół godziny. Po tym czasie gotuję truskawki w ich własnym soku, dodaję ziarenka wanilii oraz całą laskę i duszę całość 6-7 minut (chcę aby truskawki zachowały swój kształt). Po tym czasie dodaję żelfiksy i gotuję całość jeszcze 5 minut
Mango Papaja