Biały sos majonezowy do mięs z grilla – idealny do grillowanej wieprzowiny i drobiu

Biały sos majonezowy do mięs z grilla  – idealny do grillowanej wieprzowiny i drobiu

Biały sos majonezowy do mięs z grilla – idealny do grillowanej wieprzowiny i drobiu

Do przygotowania tego tradycyjnego sosu barbecue używamy majonezu jako bazy zamiast sosu pomidorowego. Ten charakterystyczny i wyrazisty w smaku sos majonezowy jest doskonałym dodatkiem do potraw z grilla. Składniki: 2 szklanki majonezu 1 szklanka octu jabłkowego 2 łyżki soku z cytryny 3 łyżki czarnego pieprzu 1 łyżeczka soli ½ łyżeczki pieprzu cayenne Przygotowanie: Wszystkie składniki dokładnie wymieszać i przechowywać w lodówce przez co najmniej 8 godzin przed podaniem. Jest on rewelacyjnym dodatkiem do mięs... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu naRuszcie

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.