sok - 13499 przepisów (strona:585/900)

Skrzydełka z nutą imbiru. 164

grillowanych. SKŁADNIKI:     10 skrzydełek z kurczaka MARYNATA:     2-3 łyżki sosu sojowego     1 łyżka miodu     2 łyżki soku ze świeżego imbiru lub marynowanego(ja użyłam tego drugiego)     3 ząbki czosnku przeciśniętego przez praskę     1/2 cebuli drobno posiekanej     2 łyżki

Kuchnia Beaty
Lemoniada imbirowo - cytrynowa 202

wody mineralnej, 4 cytryny, 3 cm świeżego korzenia imbiru, 6 czubatych łyzek miodu, 2 szklanki kostek lodu, garść listków świeżej mięty, Wykonanie; Wode wlać do dzbanka. Do wody wycisnąć sok z cytryny. Kawałek świeżego imbiru zetrzeć na tarce i dodać do wody. Na koniec dodać miód, mięte i wcześniej zrobione kostki lodu. Wymieszać i gotowe

Anioły w kuchni
Pić się chce! letnie napoje na upalne dni 130

właściwe dobranie wkładu do filtra. Nie każdemu smakuje woda, ale i na to są zdrowe i smaczne sposoby. Dosmaczajmy wodę naturalnymi dodatkami. Korzystajmy z ziół, świeżych owoców i soków. W moim domu cały rok stoją na parapetach doniczki m.in. z miętą i melisą. W upalne dni ścinam małą garść tych ziół, siekam niezbyt drobno albo tylko gniotę w dłoniach, żeby

Codzienna kuchnia niecodzienna
Ogórkowo- bazyliowe orzeźwienie 187

kostkach szklanka wo dy łyżeczka cukru pu dru       Przygotowanie: Ogórki obieramy ze skórki i wkła damy do blen dera. Listki mięty myjemy i razem z wyciśniętym sokiem z limonki, lo dem oraz wo dą dokła damy do ogórka. Blen dujemy i wlewamy do szklanek. Pycha

ChilliJemy
Szybkie ciasto z jagodami i lukrem 178

roztopionego ciepłego masła Dodatkowo: 1/2  kg borówek 8 dag roztopionego masła 8 łyżek cukru kryształu Lukier: 15-20 dag cukru pudru 4-5 łyżek wody lub soku z cytryny 1. Drożdże rozpuszczamy w ciepłym mleku, dodajemy łyżeczkę cukru i zostawiamy na 15 minut. Mąkę, sól, masło i  zaczyn drożdżowy mieszamy, dodajemy roztrzepane jajka połączone z cukrem. Zagniatamy

Apetyczna babeczka
Sałatka grecka 144

oryginalnej wersji tego przepisu oliwki są i ładnie się tu komponują. Dalej możecie z wierzchu posypać drobno pokrojoną bazylią, doprawić do smaku, skropić oliwą z oliwek i sokiem z cytryny. Smacznego Pozdrawiam serdecznie Beata Sałatka grecka is a post from: MODA NA BIO The post Sałatka grecka appeared first on MODA

MODA NA BIO
Tort lawendowy 385

więc do dzieła :) Składniki na 1 blat biszkoptu (będą potrzebne 4): 1 jajko 3 łyżki mąki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej 3 łyżki cukru +fioletowy barwnik spożywczy woda i sok z cytryny na poncz Składniki na krem śmietankowy: 400 ml śmietany kremówki 250 g serka mascarpone 3 łyżki cukru pudru 2 opakowania utrwalacza do bitej śmietany (np. śmietanfix) Zaczynamy

Ciastkozercy
Dżem poziomkowy 155

szklanki, trochę się ich zjada prosto z krzaczka, a część mrożę. 2 szklanki poziomek wsypujemy do rondelka i zasypujemy 1 szklanką cukru trzcinowego, zostawiamy na godzinę aż poziomki puszczą sok. Następnie włączamy gaz i ok. godzinę podsmażamy poziomki bez mieszania na małym ogniu, można skrócić czas wtedy dżem poziomkowy będzie jaśniejszy i ciut luźniejszy. Potem dżem szybko mieszamy i jeszcze

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Chłodnik z ogórka, rzodkiewki i buraczków ze słoika 271

większych buraczków i zetrzeć na tarce jarzynowej. Doprawić do smaku solą, pieprzem i szczyptą cukru. Do smaku dodaj 1-2 łyżki zalewy z buraczków lub jeśli nie używasz buraczków soku z cytryny. Podawaj schłodzony! Smacznego!              Uwagi: Gdy użyjesz składników prosto z lodówki chłodnik podasz natychmiast

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Lemoniada lawendowa z ogórkiem 205

podania: lód. Do przybrania: kwiaty lawendy, gałązki macierzanki. Przygotowanie: Lawendę i macierzankę zalać wrzątkiem, wystudzić pod przykryciem. Ogórki obrać, przeciąć na pół i usunąć nasiona, pokroić w kawałki. Dodać sok wyciśnięty z cytryny i pomarańczy, napar ziołowy. Całość zmiksować i dosłodzić. Schłodzić, podawać z lodem

SzczyptaSmaQ
Napar z imbirem, cytryną i grejpfrutem 158

zajmuje dużo czasu. Sposób przyrządzenia : Ukroić plasterek imbiru, obrać i zetrzec go na tarce do szklanki. Imbir zalać przegotowaną wodą. Odczekać chwile i nastepnie dodać po 2 łyżki wyciśniętego soku z cytryny i grejpfruta

Kuchenne innowacje
Czerwone porzeczki - dlaczego są zdrowe i co można z nich "wyczarować" w kuchni 196

diecie mogą ją jeść spokojnie. Przepisy z czerwonymi porzeczkami A w upalne dni czerwona porzeczka doskonale gasi nasze pragnienie. Dlatego już jutro zapraszam Was na przepis na syrop (sok) z czerwonej porzeczki. Przygotowujecie go w zaledwie kilka chwil, a wraz z zimną wodą gazowaną lub niegazowaną i kilkoma kostkami lodu będzie wspaniałym chłodzącym i smacznym napojem na lato. Ja właśnie

Słodkie okruszki
Poradnik zielarski – pokrzywa zwyczajna 105

korzenie pokrzywy obniżają ciśnienie krwi, co wynika częściowo z ich działania moczopędnego, a także z rozkurczowego wpływu na mięśnie naczyń krwionośnych, - wspomaga trawienie przez pobudzenie żołądka do emisji soków trawiennych, - działa przeciwkrwotocznie – zapobiega drobnym krwawieniom z naczyń włosowatych w przewodzie pokarmowym, zwiększa poziom hemoglobiny i liczbę czerwonych krwinek, - obniża nieznacznie poziom cukru we krwi, - stosowana zewnętrznie sprzyja lepszemu porostowi włosów

Kuchenne innowacje
Szybka surówka z młodej kapusty / Easy young cabbage slaw 185

główki młodej kapusty, posiekanej w cienkie paski 1 duża marchewka, starta na tarce Składniki na dressing: 1/2 szklanki majonezu 1/4 szklanki kwaśnej śmietany 1/4 szklanki cukru 1 łyżka miodu sok z 1/2 cytryny 1 łyżka posiekanego koperku 1 ząbek czosnku, przeciśnięty przez praskę sól i pieprz do smaku Przygotowanie: W średniej misce wymieszaj wszystkie składniki dressingu. Następnie wmieszaj kapustę

karmelowy