Składniki: mąka tortowa 60 dag,jajka 2 sztuki,cukier 10 dag,sól - szczypta,masło lub margaryna 12,5 dag,mleko ciepłe 250 ml,drożdże suche 1 opakowanie,skórka pomarańczowa kandyzowana 250 ml,lukier - w opisie do misy robota wsypać cukier, jajka, sól i widelcem roztrzepać, wsypać mąkę, wlać letnie mleko, roztopioną wystudzoną palmę, wsypać mąkę, drożdże i dodać kandyzowaną skórkę pomarańczy - użyłam swojej domowej - trochę skórki zostawić do dekoracji ciasta hakiem robota wyrabiać z 8 minut i zostawić do wyrośnięci... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...