sok z winogron - 752 przepisów (strona:8/51)

Sałatka kolorowa z awokado i granatem 168

naciowego • 200 g świeżego szpinaku baby • połówka owocu granatu • 200 g twardej fety • 10 małych pomidorków (koktajlowe, truskawkowe) • 3 łyżki oleju z orzeszków ziemnych (z pestek winogron, ryżowego..) • łyżka soku z cytryny i pieprz

AniaGotuje.pl
Tabbouleh z komosy ryżowej 193

tych składników. Takie połączenie praktykuję baaardzo rzadko. Składniki: 1/2 szklanki komosy ryżowej 1 pęczek natki pietruszki 2 pomidory 1 mały ogórek 1/2 cebuli 1/4 szklanki oleju z pestek winogron 1/4 szklanki soku z cytryny szczypta imbiru mielonego szczypta cynamonu szczypta pieprzu cytrynowego szczypta świeżo zmielonej soli himalajskiej Komosę ryżową ugotowałam według opisu na opakowaniu W tym czasie pomidory drobno pokroiłam

www.szczesliwakuchnia.blogspot.com
Tabbouleh z komosy ryżowej 193

tych składników. Takie połączenie praktykuję baaardzo rzadko. Składniki: 1/2 szklanki komosy ryżowej 1 pęczek natki pietruszki 2 pomidory 1 mały ogórek 1/2 cebuli 1/4 szklanki oleju z pestek winogron 1/4 szklanki soku z cytryny szczypta imbiru mielonego szczypta cynamonu szczypta pieprzu cytrynowego szczypta świeżo zmielonej soli himalajskiej Komosę ryżową ugotowałam według opisu na opakowaniu W tym czasie pomidory drobno pokroiłam

Szczęśliwa kuchnia
Koktajl '' Eliksir młodości ''. 94

porcje 3 dojrzałe śliwki 3 kiwi 300 ml naturalnego soku z ciemnych winogron 8 kostek lodu Sposób wykonania :   Ś liwki umyj, usuń pestki, pokrój na kawałki. Kiwi obierz, pokrój na kawałki. Wszystkie  składniki zmiksuj w blenderze lub mikserem. Rozlej do szklanek, wypij

Przepisy i porady kulinarne
FIT OBIAD # ZDROWE ODŻYWIANIE CZĘŚĆ I 444

łyżeczka pieprz 1 szczypta Sałatka: kapusta pekińska 1/2 małej główki jabłko 1 szt. marchew 2 szt.  ocet winny 1 łyżka pieprz do smaku olej z pestek winogron 2 łyżki sok z cytryny 2 łyżeczki papryka słodka mielona 1 łyżeczka szczypiorek posiekany 2-3 łyżki natka pietruszki suszona 1 łyżka Metoda: Filety umyć, osuszyć i naciąć delikatnie po obu stronach

Kuchnia Paulettes
Nalewka / Likier z ciemnych winogron 273

stał zamknięty w barku :) 3. Po tym czasie zlewamy alkohol, a owoce zasypujemy cukrem. Mieszamy, aby cukier się rozpuścił i znów odstawiamy słój na 10-12 dni, aby winogrona oddały resztę soku i alkoholu. Następnie zlewamy syrop, mieszamy z wcześniej odlanym alkoholem i całość filtrujemy (filtruję przez filtr do kawy). Nalewkę rozlewamy do butelek, odstawiamy na 3 miesiące do piwnicy

Kuchnia domowa Ani
Sałatka warzywna 191

moje smaki. Składniki  1/2 kapusty pekińskiej  3 marchewki 2 jabłka 1 cebula czosnkowa 5 łyżek oleju rzepakowego (aromatyzowanego bazylią) 1 łyżeczka octu z białych winogron lub łyżka soku z cytryny 1/2 łyżeczki soli  1 łyżeczka cukru 1/2 łyżeczki pieprzu. Wykonanie Krok 1  Do oleju dodać sól , cukier , pieprz, ocet , Wszystko dokładnie wymieszać . Krok 2  Pekińską

Eli Gotowanie
Zimowy obiad wegański I, Smak curry 185

kapusty,  marchewka curry , kotlety sojowe kebab-gyros i ogórki kiszone. Jak zrobić surówkę? Składniki: 1/2 małej czerwonej kapusty 1-2 jabłka 1 cebula sos: olej z pestek winogron lub oliwa, sok z cytryny, sól, pieprz Zblenduj warzywa (lub drobno pokrój). Zmieszaj składniki sosu i polej nim surówkę. Wymieszaj.  Przepis dodaję do akcji:     Z kinem bollywood

Qlinarnie i Qlinarnie
Jak gotować małemu dziecku – słoiki? Czy codziennie zupka? Dwa razy ta sama? Zamrażać? 94

jednak warto? Dla przykładu podam Wam czarno na białym skład i cenę dla słoiczka 125 g – zupka marchewkowa z ryżem: marchewka 41,2% woda ryż 18,8% sok z białych winogron ziemniaki 4,8% olej rzepakowy seler CENA: 2.99 zł I teraz drodzy Rodzice policzcie sobie, ile Was wyniesie przygotowanie 1.5l zupy? 1 opakowanie włoszczyzny około

ClauditteMissCooking
Zielone Smoothie 217

cyklu zdrowych napoi, dziś pierwszy - zielony. Z kiwi, winogron, ananasa i cytryny. Bardzo duża dawka witaminy C! Idealna dla osób dbających o zdrowie.Składniki na porcję:garść winogron 15 ml soku z cytryny - ok 1/2 cytryny 5-6 kostek lodu woda 2 plasterki ŚWIEŻEGO ananasa1 kiwiSposób przygotowania:Do blendera wrzucamy kostki lodu. Świeże owoce myjemy

Słodkie Przyjemności
Soczysta polędwiczka wieprzowa w śliwkowym sosie 167

śmietanka 30%- 250 ml* cebula- 1 duża szt.* sól, pieprzSałatka:* sałata- 5 liści* pomidorki koktajlowe- 6 szt.* mango- połowa* rzodkiewka- 6 szt.* sezam- 2 łyżki* olej z pestek winogron- 2 łyżki* sok z cytryny- 1 łyżka* sól, pieprzPolędwiczka:Nagrzać piekarnik do 190 stopni.Polędwiczkę oprószyć solą, pieprzem oraz tymiankiem i dosłownie chwilę podsmażyć, z dwóch stron, na rozgrzanym maśle klarowanym.Podsma

Kraina Miodem Płynąca
Nadeszła chwila na kurczaka z grilla! 333

zdjęcia to 457kcal w tym 44,5g białka, 8,8g tłuszczu, 45,8g węglowodanów i 11,9g błonnika. SKŁADNIKI NA MARYNATĘ DO MIĘSA: 1 łyżeczka oleju z pestek winogron 2 łyżki soku z cytryny świeża, posiekana bazylia świeże, posiekane oregano estragon tymianek papryka słodka czosnek granulowany imbir pieprz sól kurkuma  POZOSTAŁE SKŁADNIKI: 140g piersi z kurczaka 40g kaszy jaglanej

peanutbuttermonster
Letnia sałatka owocowa 196

zaproponować sałatkę owocową z letnich owoców podawaną w wydrążonym arbuzie. Lekka, smaczna i niezwykle orzeźwiająca. Składniki: 250g truskawek 200g arbuza banan mała kiść jasnych winogron mała kiść ciemnych winogron garść rodzynek sok z ćwiartki cytryny Arbuza wydrążamy w środku. Wszystkie owoce kroimy i mieszamy ze sobą. Rodzynki chwilkę moczymy w ciepłej wodzie i dodajemy do składników sałatki. Całość skrapiamy sokiem

Kolizje Smaków
Jesienna sałatka owocowa 103

Polecam taką mega dawkę witamin każdemu i na każdy dzień. Składniki: • 1 gruszka • 1 jabłko • 1 brzoskwinia • 10 śliwek • garść zielonych winogron, najlepiej bezpestkowych • garść ciemnych winogron • 3 łyżki orzechów włoskich • sok z 1/2 cytryny • 3 łyżki miodu Wykonanie: • Gruszkę, jabłko i brzoskwinię bez gniazd nasiennych (ale ze skórką) pokroić w kostkę lub plastry. Skropić(...)sokiem z cytryny. • Śliwki pokroić w ćwiartki, a winogrona na połówki. • Połączyć wszystkie owoce i wymieszać z miodem. • Sałatkę posypać orzechami włoskimi

To co kocham
Tarta z kremem pâtissière i owocami lata 138

mąka ziemniaczana - 1 łyżka masło - 1 łyżeczka, miękkiego Owoce: kiwi - 4 sztuki, mocno dojrzałe maliny - duża garść truskawki - duża garść jeżyny - duża garść winogrona czerwone - duża garść Wykonanie: Mąkę z masłem siekamy, dodajemy cukier, żółtka, sok z cytryny. Wszystko razem łączymy i zagniatamy gładkie ciasto. Gotowe formujemy w kulkę, zawijamy w folię spożywczą i wkładamy do zamrażarki na 10 minut(...)mąka ziemniaczana - 1 łyżka masło - 1 łyżeczka, miękkiego Owoce: kiwi - 4 sztuki, mocno dojrzałe maliny - duża garść truskawki - duża garść jeżyny - duża garść winogrona czerwone - duża garść Wykonanie: Mąkę z masłem siekamy, dodajemy cukier, żółtka, sok z cytryny. Wszystko razem łączymy i zagniatamy gładkie ciasto. Gotowe formujemy w kulkę, zawijamy w folię spożywczą i wkładamy do zamrażarki na 10 minut

Pogotujmy.pl