sałatki. Sałatka z kurczakiem, kukurydzą i winogronami Proporcje dla 6 osób Czas przygotowania : 45 minut Składniki: 1 duża pierś z kurczaka 300 g ciemnych winogron 1 puszka kukurydzy 3 łodyżki selera naciowego sok z cytryny 2 łyżki majonezu 3 łyżki jogurtu typu greckiego sól morska pieprz olej do smażenia Wykonanie: Pierś płuczemy pod zimną wodą, osuszamy ręcznikiem
Kulinarne przygody Gatitygdzie możemy wykorzystać gotowe rogaliki francuskie. Jeśli do tego ładnie je podamy to mogą być częścią Wielkanocnego śniadania. Polecam! Składniki : * croissant * 1/4 awokado * sok z cytryny * 1 jajko * łyżka oleju z pestek winogron * sól, pieprz * rzeżucha * opcjonalnie pomidorki koktajlowe, nasiona słonecznika i świeża bazylia Przygotowanie : Rozgrzać olej i usmażyć jajko sadzone. Rogalika przeciąć na pół i posmarować
Magiczne Życie MartySałatka dla tych, którzy nie mają nic przeciwko łączeniu mięcha z owocami ;p Wiem, że nie każdy przepada za takimi połączeniami, tak jak ja wciąż nie
Kulinarne PrzebojeSałatka dla tych, którzy nie mają nic przeciwko łączeniu mięcha z owocami ;p Wiem, że nie każdy przepada za takimi połączeniami, tak jak ja wciąż nie
Kulinarne Przebojepołyskują nasionka granatu, twardawe, chrupiące, lekko kwaskowe, jako kontrast dla słodkich, miękkich winogron. Do tego wszystkiego wytrawny, charakterny w smaku ser kozi, które ziemisty smak stanowi doskonały kontrapunkt dla lekkich, warzywno-owocowych składników. I wreszcie last but not least, dresing, który uzupełnia całość, najprostszy na świecie, z soku cytryny i miodu. Gorąco polecamy Wam tę sałatkę, gdyż świetnie nadaje się(...)pracy, ale doskonale sprawdzi się w roli przekąski podczas imprezy. Składniki: Serek kozi (najlepiej rolada) 50 g Szklanka kuskus Garść zielnych winogron Garść orzechów włoskich 1 mały granat Garść rukoli Sól i pieprz do smaku Dresing 2 łyżki soku z cytryny 1 łyżeczka miodu 2 łyżki oleju rzepakowego Mały, starty ząbek czosnku Przygotowanie: Krok 1 Ugotuj kuskus (polecamy
Niedzielny kucharzSałatka składkowa, przygotowana z przyjaciółką do kawki :)Składniki na sałatkę:1 melon3 bananypuszka mandarynek2 garści winogrona 1 kiwilistki świeżej miętyskładniki na sorbet:sok z cytryny 1/4 filiżanki sok z grejpfruta 1 filiżankasok z pomarańczy 1/4 filiżanki cukier 1 filiżanka woda 3/4 filiżanki białko 1 sztstarta skórka cytrynyszczypta soli sorbet: Soki wymieszać ze sobą, rozpuścić cukier(...)Ubić białko z dodatkiem szczypty soli, następnie powoli dodawać po 1 łyżce soku i ubijać dalej. Włożyć do deserowych salaterek, przykryć folią i wstawić do zamrażalnika. Melon kroimy w łódeczki, obieramy ze skóry następnie kroimy w kostkę, banany także kroimy w kółeczka, winogrona dodajemy całe kulki, kiwi obieramy i kroimy w półksiężyce, mandarynki
Bon Appetit MałgorzatyOwoce wkładaj na przemian. Po wyciśnięciu wymieszaj gotowy sok i wypij bezpośrednio po przyrządzeniu. Ulubiony sok moich córek Składniki: 4 pomarańcze pół cytryny 2 Jabłka 500 g jasnych winogron 4 marchewki Przygotowanie: Wszystkie warzywa umyj pod zimną bieżącą wodą. Pomarańcze i cytryny obierz ze skórki. Jabłka(...)winogrona pozbaw szypułek. Marchewkom obetnij gorzkie końcówki. Owoce wkładaj na przemian. Po wyciśnięciu wymieszaj gotowy sok i wypij bezpośrednio po przyrządzeniu. Mam nadzieję, że moje propozycje przypadną Wam do gustu. Już wkrótce podzielę się kolejnymi inspiracjami na soki owocowe i warzywne przygotowane z wyciskarką 4Swiss
kuron.com.plDoskonały dodatek do pieczonego drobiu. Polecamy. Składniki 500 g kiszonej kapusty 250 g winogron 4 szalotki 1 łyżka masła 2 łyżki tłuszczu do smażenia sól pieprz 150 ml soku winogronowego 100 g łuskanych włoskich orzechów 100 ml wytrawnego białego wina 1 łyżeczka(...)miodu Przygotowanie Szalotki drobno pokroiłem w kostkę, na słabym ogniu zeszkliłem na tłuszczu. Przesmażyłem krótko z kapustą, posoliłem i popieprzyłem. Podlałem sokiem winogronowym. Pod przykryciem dusiłem na małym ogniu około godzinę. Orzechy grubo posiekałem. Winogrona obrałem ze skórki, przepołowiłem ( jeśli mają pestki to należy je usunąć ). 5 minut przed końcem gotowania kapustę wymieszałem z winem, miodem i orzechami
R'n'G KitchenPasta z bobu 0,5 kg ugotowanego i obranego bobu 150 g serka Bielucha 150 g świeżego i umytego szpinaku 2 łyżki soku z cytryny 6 łyżek oleju z pestek winogron 4 łyżki wody 2 łyżki uprażonego białego sezamu 2 łyżki uprażonego czarnego sezamu sól, pieprz opcjonalnie 1 łyżka mielonego ostropestu plamiste go Do melaksera lub blendera wkładamy bób, dodajemy
Marder&Marder Manufacturetylko do robienia soków ale również możemy używać go jako garnek do gotowania na parze. Możemy zrobić w nim soki z takich owoców jak: truskawki, maliny, porzeczki, jabłka, gruszki , winogrona, aronia oraz śliwki. Sokownik składa się z trzech naczyń nakładanych jedno na drugie, pokrywki oraz rurki spustowej połączonej
Marta Gotujeryby 12 krewetek tygrysich, oczyszczonych (lub około 200 g mniejszych krewetek) 600 ml bulionu warzywnego, rybnego lub wody 2 łyżki oleju (np. ryżowego lub z pestek winogron) lub delikatnej oliwy 1 niepełna łyżeczka soku z cytryny czerwona ostra papryczka (ilość według preferencji) nierafinowana sól i przyprawy: 2 liście laurowe, 4 – 5 kulek ziela angielskiego, 2 łyżeczki słodkiej papryki
Even Better FoodSKŁADNIKI : 1/2 arbuza 1 słodka pomarańcza, pokrojona 2 banany 2 kiwi 300 g truskawek, pokrojonych zielony i czerwony winogron 50 g migdałów mięta do dekoracji sok z cytryny
Kulinarne Fantazje Marioliskórką (potrzebne jest 500 g bananów bez skórki) 350 g mąki ryżowej 100 g suszonych daktyli 120 ml rozpuszczonego oleju kokosowego lub oleju z pestek winogron 30 g nasion chia 1 łyżka soku z cytryny 1 łyżeczka cynamonu 1 ½ łyżeczki proszku do pieczenia bez glutenu ½ łyżeczki sody oczyszczonej oraz: sezam do posypania wierzchu wiórki kokosowe do posypania foremki
maniapieczeniapyszna. Składniki : * garść szpinaku * garść dowolnego mix-u sałat * kilka wiórków marchewki * 2 pomidorki rzymskie * kilka czarnych oliwek * pół sera pleśniowego z dodatkiem orzechów * kilka kulek winogrona * dressing : 2 łyżki oleju lnianego, łyżka soku z cytryny, 2 łyżki sezamu, sól i pieprz do smaku Przygotowanie : Sałatę i szpinak umyć, osuszyć. Przełożyć do miski, pozostałe składniki pokroić w mniejsze kawałki
Magiczne Życie Marty