kulinarnej przestrzeni;)Specjalnie dobrane składniki z pewnością staną na wysokości zadania - zresztą oceńcie sami! Składniki: 2 łodygi selera naciowego mała kiść ciemnych winogron 1 gruszka 1 banan 2 mandarynki garść orzechów włoskich sos: 3 suszone daktyle sok z 1/2 cytryny Łodygę selera (bez liści) przekroić wzdłuż na połowę, cienko pokroić. Winogrona podzielić na połowy, mandarynki na cząstki, banan w półksiężyce
Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciałasubiektywną, postanowiłam dać sałatce szansę na Waszą ocenę:) Wędzony kurczak w winogronie i bukiecie sałat Składniki: 2 udka wędzonego kurczaka kiść jasnych winogron mieszanka sałat sos: mały jogurt naturalny + 1 łyżka soku z cytryny+ 1 łyżeczka owocowego octu balsamicznego Z kurczaka usunać skórę, pokroić w kostkę. Winogron umyć, oszuszyć, przekroić na połówki, usunąć pestki. Kurczaka
Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciałatruskawek ani poziomek, ale aromatycznych winogron truskawkowych (uva fragola*). Owoce uva fragola są małe, mają intensywnie granatową barwę , są dość słodkie i ciężkie od soku, który niesamowicie brudzi ręce :-) Z tak aromatycznych winogron, nie mogłam nie wyczarować czegoś pysznego, wszak z winogron nie tylko wino się robi) Wybrałam pochodzacą z Toskanii schiacciatę con uva, słodkie , płaskie ciasto
Mia Cucina Sofietakażdy. Smacznego! Składniki : * kiść jasnych winogron * 1/3 pora * 100g sera np. z niebieską pleśnią * kilka paseczków czerwonej papryki * dressing : 2 łyżki oliwy z oliwek, łyżka soku z cytryny, sól, pieprz do smaku Przygotowanie : Winogrona pokroić na połówki, por drobno posiekać, ser pokroić w kosteczkę. Dodać paprykę. Wymieszać składniki dressingu. Polać sałatkę tak przygotowanym sosem
Magiczne Życie Martybardzo lubię. Polecam spróbować.składniki:1 opakowanie dowolnej mieszanki sałat250 g różowych winogron1 awokado2 gaście suszonej żurawiny2 garście orzechów włoskich6 łyżek oleju słonecznikowego2 łyżki soku z cytryny1 łyżka mioduSałatę przełożyć do miski, dodać żurawinę. Winogrona pokroić na pół, można wypestkować, dodać do sałaty. Awokado obrać i usunąć pestkę, pokroić na małe kawałki i również dodać do sałaty. Wszystkie składniki delikatnie
Monia miesza i gotujejedyna sałatka jaką zjada moja Trzylatka:) SKŁADNIKI: 1 banan 1 kiwi 1 gruszka 1 jabłko 1 pomarańcz (jeśli go pominiemy należy skropić banana i jabłko sokiem z cytryny żeby nie czerniały) winogrona jasne bezpestkowe kilka plastrów ananasa z puszki inne owoce według uznania 1. Banana obrać, pokroić w półplasterki. 2. Pomarańcza, kiwi. gruszkę i jabłko obrać i pokroić
Kto ugości moich gości?ulubioną sałatkę owocową . Wyśmienity deser - zdrowo, smacznie i minimum kalorii :) Składniki na porcje dla 2 osób: 1 kaki 1 kiwi 2 mandarynki 1/2 małej kiści winogron różowych 1 łyżeczka miodu rzepakowego - do polania sok z cytryny - do smaku; dla przełamania słodkości miodu Przy okazji, dzielę się świetnym patentem na szybkie i bezproblemowe obieranie kiwi . Nie trzeba męczyć się z wydrążaniem(...)Kiwi i kaki obrać ze skórki, pokroić w plastry lub inne, dowolne kawałki. Winogrona przekroić na pół i wypestkować. Mandarynki można zaserwować w postaci cząstek obranych ze skórki, lub tak jak u mnie, po prostu pokrojone na plastry. Owoce przełożyć do salaterki, skropić sokiem z cytryny i polać łyżeczką płynnego miodu. Zostawić na pół godziny, aby smaki "się przegryzły
Grunt to przepis!pasta, chleb… i nie nie wiem co jeszcze. Pasta z czosnku niedźwiedziego. Składniki: - spora garść liści czosnku niedźwiedziego - 1 szklanka słonecznika łuskanego - olej z pestek winogron (w oryginale oliwa) - różowa sól himalajska (do smaku) - sok z cytryny (do smaku) Słonecznik płuczemy, zalewamy ostudzoną przegotowaną wodą i pozostawiamy na noc. Odcedzamy na sitku. Liście drobno kroimy razem z łodyżkami(...)Porcjami wkładamy do blendera słonecznik, liście, olej i miksujemy na gładką masę. Pod koniec dodajemy do smaku sól himalajską oraz sok z cytryny. Gotową pastę przekładamy do wyparzonych i suchych słoiczków. Wierzch pokrywamy warstwą oleju z pestek winogron, słoiczki zakręcamy. Przechowujemy w lodówce. RADY: Mój blender „nie pociągnął” całości składników na raz, więc byłam zmuszona przełożyć do pojemnika i potraktować
mojewypiekiinietylkojednej cytryny skórka otarta z jednej cytryny 40 gr mąki pszennej owoce do przystrojenia u mnie borówki, winogrona, poziomki i śliwki. Połowę mleka zagotować, resztę przelać do wysokiego naczynia, dodać jajka, mąkę cukier, sok i skórkę z cytryny, dokładnie zmiksować. Do gotującego się mleka powoli wlewać mieszankę jajeczną. Cały czas mieszając drewnianą łyżką, doprowadzić do wrzenia. Budyń powinien zgęstnieć(...)rozmiar L) 300 ml mleka (u mnie owsiane) 2 duże jajka 100 - 200 gr cukru kryształ (u mnie 100 gr) sok z jednej cytryny skórka otarta z jednej cytryny 40 gr mąki pszennej owoce do przystrojenia u mnie borówki, winogrona, poziomki i śliwki.'; document.write
moj przepis narzodkiewki 150 g sera dojrzewającego (ulubionego) 150 g plastrów wędzonego łososia 3 ogórki gruntowe 2 pomidory rzymskie szczypior natka pietruszki 50 ml oleju z pestek winogron 1 łyżka majonezu 2 łyżki soku z malin 1 łyżeczka soku z cytryny sól, pieprz Przygotowanie Sałatę szatkujemy. Cebulę kroimy w piórka. Ser kroimy w kostkę. Rzodkiewki i ogórki kroimy w pół plasterki. Pomidory
R'n'G KitchenKolorowa sałatka grillowa Składniki: główka sałaty (u mnie strzępiasta) pół zielonego ogórka szklarniowego 5-6 rzodkiewek pół pomarańczowej papryki Sos: 5 łyżek oleju z pestek winogron 2 łyżeczki musztardy francuskiej łyżeczka soku z cytryny łyżeczka miodu świeżo mielony pieprz sól Warzywa dokładnie myjemy. Sałatę rwiemy na małe kawałki i wrzucamy do miski. Ogórka kroimy na ćwiartki, a następnie na plasterki
PatiGotujeSkładniki: 2 ząbki czosnku 2 żółtka 150 ml oliwy (lub pół na pół z olejem z pestek winogron) duża szczypta soli 1 łyżka soku z cytryny Wykonanie: Żółtka dokładnie oddzielić od białek i umieścić w miseczce lub moździerzu. Czosnek obrać, posiekać i rozetrzeć z solą na pastę. Dodać do żółtek. Dodać kilka kropli oliwy i rozpocząć ucieranie w moździerzu
zadanie-gotowanierodzynkami w roli dodatku do obiadu, to mój debiut z nią. Bardzo dużo ciekawych rzeczy można z dodatkiem czerwonej kapusty zrobić. Za mną teraz chodzi sok z czerwonej kapusty, granatu i winogron… brzmi intrygująco, ale ciekawe jak smakuje. Zrobię i dam znać czy warto. Artykuł Czerwona kapusta z rodzynkami pochodzi z serwisu Blendman.pl - kuchnia roślinna
Blendmanananasa, może być mniej 6 dużych łyżek siemienia lnianego ok.200 g szpinaku baby łyżka ksylitolu ,mój pochodzi ze sklepu BIOINDYGO banan trochę białego i czerwonego winogrona kawałek mango dwie czerwone guszki sok z pół cytryny jagody goji 2 cm startego świeżego kłącza imbiru Najpierw gotujemy pół litra wody, może być 600 ml. Do gotującej się wody wsypujemy siemię lniane
Z Kuchni Do Kuchniłyżka cukru - 1 łyżka kakao naturalnego - 1/3 szklanki oleju rzepakowego Rapso bita śmietana: - 200g śmietanka 30% - 1 płaska łyżka cukru pudru dodatki: - koktajl owocowy w soku owocowym Beach Flower (brzoskwinie, gruszki, winogrona, ananas, czereśnie) - kolorowa posypka cukrowa - olej rzepakowy Rapso do posmarowania gofrownicy Przygotowanie: Wszystkie składniki na ciasto przekładam do miski i miksuję na gładką masę. Gofrownicę smaruję olejem, zamykam
Kuchnia co dniaSKLADNIKI 1-2 łyżki inuliny 1-2 łyżki pektyny 1 kg winogron jasnych 0,8 kg cukru sok z cytryn 2-3sztuki WYKONANIE
w mojej kuchni