sok z winogron - 752 przepisów (strona:10/51)

Ciasto "Bananowa straciatella" 317

biszkoptów 330 g jogurtu naturalnego gęstego 1 szklanka słodkiej śmietany 30% ½ szklanki cukru pudru 2  galaretki cytrynowe Dr.Oetker 50 g gorzkiej czekolady 2 banany 1 łyżeczka soku z cytryny Dodatkowo: Kiść winogrona bezpestkowego 2 banany 2  galaretki agrestowe Dr.Oetker Sposób przygotowania: Galaretki cytrynowe rozpuścić w 300 ml wrzątku, zostawić do wystudzenia. Banany obrać pokroić na plastry, skropić sokiem(...)czekoladę oraz dodać pokrojone banany, wymieszać szpatułką. Formę wyłożyć podłużnymi biszkoptami, wylać masę jogurtową, wygładzić łyżką. Galaretki agrestowe rozpuścić w 700 ml wrzątku, na cieście ułożyć umyte i osuszone winogrona oraz pokrojone banany zalać tężejącą galaretką, włożyć do lodówki najlepiej na całą noc. Smacznego

Wanilia i Kardamon
Szybka domowa galaretka z owocami (wegańska) 197

zdrowsza i smaczniejsza od tej kupnej. Poza tym, szybciej od niej tężeje, a wykonanie jest banalnie proste. Zapraszam do wypróbowania :) Składniki (na 15 szt.): 0,75 l soku z czerwonych owoców (winogrona, wiśnie, maliny). Można wycisnąć samodzielnie, bądź kupić gotowy, byle był bez dodatku cukru. po ok. 150-200 g świeżych owoców: truskawki, borówki amerykańskie, czereśnie 7-8 g agar

Domowa Cookierenka Agi
Czeko - dżem winogronowy z nutką wanili i cynamonu. 162

Witajcie :) Myślałam że to koniec z przetworami na ten rok ale niespodziewanie wpadł mi winogron no i trzeba go jakoś zużyć. Zawsze robię najpierw sok w sokowniku a potem przecieram winogrona i powstaje pyszny dżemik, taki zwykły to u mnie nie bardzo, ale gdy dodam czekoladę i kakao, powstaje pyszotka. Do naleśników czy ciast jest rewelacyjny, tym razem zrobiłam

Sama słodycz i szczypta chili
Sałatka z roszponki i owoców w sosie pomarańczowym 219

pomarańczy wyciśnij sok. Pozostałe obierz, podziel na cząstki i usuń błonki. Nektarynkę umyj, przekrój na pół, usuń pestkę i pokrój w plasterki. Winogrona opłucz i poprzekrawaj na połówki. Ułóż wszystkie owoce na roszponce, możesz posypać migdałami. Sok wyciśnięty z połówki pomarańczy wymieszaj z płynnym miodem (podgrzej go delikatnie) i z sokiem z cytryny. Dodaj sól i pieprz. Polej sałatkę sosem(...)lodówki na 15 minut a potem wcinaj Składniki na 2 porcje 70 g roszponki 2 duże pomarańcze lub 3 małe 1 nektarynka garść winogron (najlepiej bez pestek) 1 łyżka płynnego miodu 1 łyżka soku z cytryny 2 szczypty soli 2 szczypty pieprzu opcjonalnie płatki migdałów Jeśli spodobał Ci się ten wpis, odwiedź mój Fanpage na Facebooku – będziesz na bieżąco

Eat me! Fit me!
Śnieżno-zielony deser 135

owocową:) Śnieżno-zielony deser Składniki na 5 porcji: 10 biszkoptów 1/3 szklanki mocnej herbaty owocowej 200 ml śmietanki 36% łyżka cukru waniliowego 8 kiwi łyżka soku z cytryny nieduża kiść winogron Winogrona pozbawić pestek, kiwi obrać. Winogron i kiwi (poza kilkoma plasterkami do dekoracji) zmiksować blenderem. Przelać do dużego płaskiego rondla skropić sokiem z cytryny i częściowo odparować

Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciała
Sałatka z pieczonym burakiem, rukolą i fetą 146

zarówno jako samodzielne, lekkie danie, przystawka, ale także dodatek do obiadu. Pycha! Buraki to fantastyczne polskie warzywa, o właściwościach których wspominałem Wam już w ostatnim przepisie na sok z jabłkami, czerwonymi winogronami i burakiem . W skrócie wspomnę tylko że, stanowią one doskonałe źródło wielu korzystnych dla zdrowia minerałów, jak żelazo, magnez lub potas, ale także witamin z grupy(...)przekonywać do nich nie trzeba i zajadam je pod wieloma postaciami. Uwielbiam je zarówno w formie chyba najbardziej znanej, czyli tartych, podanych jako dodatek do obiadu, ale także surowej (soki), gotowanej czy pieczonej. W dzisiejszym przepisie na tej ostatniej chciałbym się właśnie skupić i pokazać Wam zupełne inne oblicze buraków, bo nie da się ukryć, że buraki pieczone smakują zupełnie

Pogotujmy.pl
Kompot winogronowy 124

Przetwory z winogron mają niesamowicie rewelacyjny smak. W tym roku zrobiłam kilka kompotów z tych owoców. Polecam Was również sok winogronowy (KLIK), pyszności!Składniki:winogronocukierwodaSposób wykonania:1. Winogrono płuczemy, odrywamy owoce od kiści, przekładamy do słoika (ok 1/2 - 2/3 wysokości).2. Dodajemy cukier (2-3 łyżki), zalewamy wodą, zakręcamy i pasteryzujemy słoiki przez 10 minut.Smacznego

Kuchnia domowa Ani
Sałatka winogronowa z kurczakiem 403

gości na rodzinnych imieninach, urodzinach, parapetówkach czy na sylwestra.Sałatka winogronowa z kurczakiem:pierś z kurczaka (podwójna)ugotowane ziemniaki (objętościowo tyle co kurczaka)ciemne winogrona (objętościowo tyle co kurczaka lub więcej)1 puszka kukurydzymajonez lightodrobina soku z cytrynygarść rodzynkówcurry w proszkusól morskaświeżo mielony pieprz Pierś kurczaka gotujemy w osolonym wrzątku z łyżeczką curry (ok. 15 minut). Po wystygnięciu kroimy(...)minut) i kroimy w kostkę (1 cm x 1 cm). Winogrona kroimy w poprzek, wyjmujemy pestki, a potem przekrawamy jeszcze raz (powstaną ćwiartki). Do winogron dodajemy rodzynki, aby wchłonęły nadmiar soku (na ok. 15 minut). Następnie dodajemy kurczaka, ziemniaki i odsączoną kukurydzę. Dodajemy tyle majonezu, aby składniki się połączyły. Przyprawiamy solą, solidnie pieprzem i sokiem z cytryny. Mieszamy. Sałatka musi

Poezja smaku
ASMA YAPRAĞINDA LİMONLU BALIK, czyli halibut w liściach winogron 131

łyżki masła 2 łyżki oliwy sól czarny pieprz Składniki (do posmarowania) 1 łyżka oliwy Składniki (sos) 1 łyżka masła 100 g śmietany 18% 2 łyżki soku z cytryny Przygotowanie Wyjąć liście winogrona z słoiczku i moczyć w letniej wodzie w misce przez 5 min. Płukać zimną wodą kilka razy, żeby nie zoswała soli na liściach. Obrać i umyć cebulę, czosnki(...)upiec w piecu w temperaturze 175C około 45min. Żeby przygotować sos, włożyć śmietankę do rondlu. Ugotować. Dodać masło. Roztopić. Wlać sok z cytryny. Otworzyć liści i polać rybę sosem. Artykuł ASMA YAPRAĞINDA LİMONLU BALIK, czyli halibut w liściach winogron pochodzi z serwisu Tureckie Przepisy

Tureckie Przepisy
Sałatka Waldorf 224

seler wchodzi na wyżyny smakowe, uszlachetniony właśnie przez te dodatki.   Składniki: -  1 średni seler ok. 300g-  2 jabłka-  cytryna (kilka łyżek soku)-  2-3 łyżki majonezu- ok. ¾ szklanki siekanych orzechów włoskich- 40g suszonej żurawiny- mała kiść winogron Majonez robimy według przepisu.  Orzechy podprażamy na suchej patelni (wydobędziemy w ten sposób aromat), studzimy. Żurawinę zalewamy gorącą wodą(...)Zimne orzechy siekamy na kawałki (nie za drobne). Z jabłek wydrążamy ogryzki, nie obieramy ze skórki. Seler obieramy, myjemy, ścieramy na tarce o grubych oczkach, skrapiamy sokiem z cytryny. Dodajemy żurawinę. Umyte winogrona kroimy w plasterki, dodajemy do sałatki, posypujemy posiekanymi orzechami włoskimi. Całość mieszamy. Jabłka  ze skórką kroimy w drobną kostkę i dodajemy do selera. Ponownie mieszamy. Dodajemy majonez

mojewypiekiinietylko
Wyciskarka do soków Hurom Alpha H-AA 105

Świeżo wyciskany sok jabłkowy Z 1kg jabłek otrzymałam 600ml świeżego soku . Oczywiście ilość i słodkość soku zależą od tego jakiego rodzaju jabłek użyjemy. 3. Świeżo wyciskany sok z buraka ? A może z winogron ? Jako ciekawostkę, warto w tym miejscu dodać, że z pozostałości po soku z buraka, możemy przygotować ćwikłę z chrzanem Takich własnych, domowych kombinacji soków można by wymieniać

NiePieprz.pl
Sałatka owocowa z naturalnym jogurtem i prażonymi migdałami 135

Myślę , że zachęci Was wersja podania. Polecam! Składniki: Na dwie porcje: 200 g jogurtu naturalnego Bio 1 banan 2 mandarynki 2 kiwi Garść zielonych  bezpestkowych  winogron ½ szklanki płatków migdałowych Sok z cytryny lub limonki Płynny miód do polania Liście mięty do dekoracji Sposób przygotowania: Płatki migdałowe uprażyć na suchej patelni do uzyskania złocistego koloru, odstawić do wystudzenia. Owoce

Wanilia i Kardamon
Domowe buraczki mojej babci 173

buraki i gotować około 10 minut. Dobrze wymieszać. Pasteryzować około 10 minut (my doprowadzałyśmy słoiki do zagotowania). Moja spiżarnia jest już w części zapełniona przetworami: domowe buraczki, soki malinowe i z winogron oraz wywary do barszczu czerwonego. A to dopiero początek... :) Buraczki pasują naprawdę do bardzo wielu potraw, my robiłyśmy przetwory

Karola gotuje
Jaglanka ze świeżymi owocami 200

czystym sumieniem...z owocami! Zawsze smakuje, szybko się robi i jest niesamowicie zdrowa! Składniki kasza jaglana ugotowana na sypko olej kokosowy virgin do podgrzania kaszy białe winogrona jeżyny 2 łyżki soku z acerola opcjonalnie kiwi gold granat Wszystkie owoce odpowiednio przygotuj, podziel. Ugotowaną kaszę jaglaną podpraż na oleju kokosowym. Wsyp wszystko do miski. Dodaj soku z acerola. Wymieszaj. I zabierz

Z Kuchni Do Kuchni
Surówka z pora i pomarańczy. 165

pokroić na ćwiartki, usunąć gniazda nasienne, pokroić w plasterki, a następnie w paseczki. Pomarańczę obrać, podzielić na cząstki,zdjąć osłonki. Wszystko razem wymieszać, dodać pistacje i winogrona. Jogurt wymieszać z sokiem z połówki cytryny,cukrem, solą , tymiankiem i pieprzem. Zalać sałatkę i wymieszać. Gotowa

O kuchni z uczuciem