sok z winogron - 752 przepisów (strona:15/51)

Dżem z jasnych winogron 150

SKLADNIKI 1-2 łyżki inuliny 1-2 łyżki pektyny 1 kg winogron jasnych 0,8 kg cukru sok z cytryn 2-3sztuki WYKONANIE

w mojej kuchni
Sałatka z kapustą pekińską i winogronami 154

widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman","serif";} Składniki: 1 kapusta pekińska 25 dag winogron różowych 25 dag winogron białych 3 pomarańcze 15 dag orzechów włoskich 1 opakowanie sera feta 3 łyżki oliwy sok z połówki cytryny sól, pieprz Wykonanie:   Kapustę myjemy i kroimy w paski. Umyte winogrona kroimy na połówki i usuwamy z nich

psgotujemy
Zdrowe przekąski do kupienia w sklepie - przykłady. 197

buraków czerwonych (0,3%), sól, przyprawy 24 kcal/100 ml Fortuna Karotka marchew, jabłko Sok, ok. 4,8 zł/1l Składniki:  soki z soków zagęszczonych i przeciery z: jabłek 50%, marchwi 27,4%, winogron, cytryn, substancje wzbogacające - witamina C i witamina E 40 kcal/100 ml Tymbark Vega Śródziemnomorski Ogród Sok z warzyw i owoców, ok. 3 zł/ 500 ml Składniki

Powiedz dietom nie
Sałatka KRÓLICZY SZLAK 177

uduszony z dodatkiem wina i szałwii kilka listków szałwii sałata strzępiasta pomidorki śliwkowe mini ogórek małosolny rzodkiewka 100 ml cydru 3 łyżeczki musztardy cukier brzozowy sok z połowy cytryny fasola czerwona szynka szwarcwaldzka winogrono ciemne bez skóry 40ml oleju rzepakowego Przygotowanie: 1/ Jeszcze ciepły comber ułóż na kawałkach sałaty, resztę składników ułóż wd. zdjęcia. 2/ Połącz cydr z musztardą, olejem

Kuchnia PROzdrowotna
RECENZJA SOKÓW - Smaki Victorii 74

rewelacja, poczułam się jakbym przed chwilką sama wyciskała ten sok, rewelacyjny... za takie soki powinni dawać nobla :D <3 - sok ananas - kiwi - szpinak to sok który ma kilka owoców w składzie banany, ananasy, winogrona, kiwi, pomarańcze, szpinak, ogórki, limonka, bardzo ciekawe połączenie smaków, myślę ze pyszne było by ciacho jakby zrobić ciasto shrek. Soki są mega pyszne, firma Victoria

Dziś Ja gotuje
Tofurnik z mango na owsianym spodzie (bez glutenu, laktozy, cukru białego, wegańskie) 107

bezglutenowej) -120g żurawiny (najlepiej niesłodzonej) -100g dojrzałego banana Tofurnik z mango -250g tofu naturalnego -300g miąższu z mango -1 dojrzała limonka (sok i otarta skórka) -ksylitol -10g agaru Dodatkowo -winogrono + inne ulubione owoce SPÓD Żurawinę zalać gorącą wodę i zostawić na 5 minut. Po tym czasie przepłukać ją i zostawić na sitku do odsączenia. Włożyć(...)tofu w garnku wlać sok z limonki oraz otartą z niej skórkę. Zblendować całość. Dodać mango, ksylitol oraz agar. Całość znów zblendować. Pozostawić garnek z masą na 5 mintu do napęcznienia agaru. Masę zagotować cały czas mieszając aby się nie przypaliła. Na spód założyć pierścień formy i wlać masę z tofu. Na górze ułożyć winogrona i całość wstawić do lodówki

Candy Pandas
Sałatka ,,Italia'' 141

125g mozzarelli 1 gałązka selera naciowego  garść sałaty lodowej - wedle uznania drobno posiekana zielonej pietruszki - do smaku dressing: 3 łyżki oleju z pestek winogron 2 łyżeczki musztardy ostrej utarty ząbek czosnku kilka kropel soku z cytryny sól, pieprz do smaku Mozzarellę i awokado kroimy w drobną kostkę, selera naciowego na drobne kawałeczki (dodałem tylko jedną gałązkę aby dodać chrupkości(...)świeżo posiekana zielona pietruszka. Teraz pozostaje nam zrobić dressing. Do małego słoiczka dodajemy 3 łyżki oleju z pestek winogron (może być i oliwa z oliwek  - u nas akurat ten olej otwarty), 2 łyżeczki ostrej musztardy, starty ząbek czosnku, kilka kropel soku z cytryny, sól pieprz. Zamykamy słoik i chwilkę energicznie mieszamy :) Polewamy dressingiem pokrojone składniki w misce, delikatnie mieszamy

Smacznie Pysznie Kalorycznie
Sopocka sałatka z kaszą jaglaną, winogronem, fetą i płatkami migdałów 117

gram sera feta  2 łyżki płatków migdałów  garść natki pietruszki  1 ogórek zielony  cytrynowy dressing: 2 łyżki lnianego oleju, sok z połowy cytryny, łyżeczka miodu, sól i pieprz Winogrona kroję na pół, fetę i ogórka w kostkę a migdały prażę na suchej patelni. Składniki dressingu mieszam. Wszystkie składniki mieszam w misce z dressingiem, podaję od razu

Mango Papaja
Sałatka z polędwiczkami i gruszką 245

osoby Czas przygotowania: 15-20 minut Składniki: 150g polędwiczki wieprzowej Garść świeżego szpinaku Kilka liści sałaty masłowej Kilka winogron  Mała garść orzechów nerkowca 1 mała gruszka Masło 10 cm pęd selera naciowego Pieprz biały Świeżo starta gałka muszkatałowa Sól himalajska Sok z cytryny Przygotowanie: 1/ Polędwice tniemy na 2 cm kawałki, splaszczamy ręką a następnie nacieramy solą, białym pieprzem(...)talerzu. Obraną gruszkę kroimy na 7-8 części i układamy dookoła, gotowe już polędwiczki przepoławiamy i układamy przy gruszce a na środku połówki winogrona. Wszystko posypujemy orzechami nerkowca i polewamy masłem z odrobiną soku z cytryny z patelni które przejęło piękne smaki białego pieprzu i gałki muszkatałowej. 3/ SMACZNEGO! if (typeof CeneoAPOptions == "undefined" || CeneoAPOptions == null) { var CeneoAPOptions = new Array(); stamp

Kuchnia PROzdrowotna
Chrupiące kanapki z awokado, pomidorem i kolendrą 95

pieprzu. Zapraszam! Składniki (na 4 kanapki): 4 kromki pieczywa (użyłam chleba razowego) 1 dojrzałe awokado 1 duży pomidor (lub 2 małe) ok. 2 łyżek posiekanej kolendry sok z cytryny trochę oleju z pestek winogron (można użyć też oliwy lub innego dobrego oleju) sól pieprz Wykonanie: Każdą kromkę chleba delikatnie skrapiamy olejem z pestek winogron z obu stron. Patelnię rozgrzewamy(...)wbijamy w pestkę, przekręcamy i wyjmujemy ją. Awokado obieramy ze skórki. Każdą połówkę kroimy na niezbyt grube pół-plasterki. Od razu umieszczamy je w miseczce i skrapiamy dość obficie sokiem z cytryny (poprawi to nie tylko smak awokado, ale także zapobiegnie jego ściemnieniu). Pomidora myjemy i kroimy w małą kostkę. Na jeszcze ciepłym pieczywie układamy po kilka plasterków awokado, następnie

MyCookBook.pl
Sałatka z serem feta 328

łodyga selera naciowego pół papryki czerwonej 100 gram sera feta 1 średnia cebula czerwona 1 awokado sok z pół cytryny Sos winegret 1-2 łyżki soku z cytryny 4 łyżki oliwy z pestek winogronu 1 łyżeczka domowej musztardy sól, świeżo zmielony pieprz Wykonanie: Seler kroimy w plasterki. Paprykę, obraną cebulę oraz ser feta kramy w kosteczkę drobną. Awokado obieramy przekrawamy

kgwjanczewo
Chłodnik z botwinki 113

średnie buraki pęczek rzodkiewek 2-3 zielone ogórki mały pęczek natki, koperku, szczypiorku 2-3 ząbki czosnku mały pęczek włoszczyzny liść laurowy, kilka ziaren pieprzu sok z cytryny lub ocet z czerwonego winogrona sól, pieprz mielony, cukier kefir Przygotowanie: Marchew, pietruszkę, kawałek selera i pora oraz liść laurowy i ziarna pieprzu wrzucić do ok. 3/4 l wody - gotować W trakcie(...)tarce o grubych oczkach lub pokroić w plasterki czy kostkę, posolić- pozostawić na kilka minut Do wystudzonego wywaru buraczanego dodać rzodkiewkę i odciśnięte z soli ogórki- wymieszać, zakwasić sokiem z cytryny lub octem Doprawić do smaku solą, cukrem, pieprzem mielonym Wsypać pokrojony szczypiorek, koperek i natkę Dodać kefiru wg uznania - wymieszać i ewentualnie ugotowane, pokrojone jajko

Proste Potrawy
Koktajl owocowy od Beach Flower 183

soku owocowym. Sterylizowany. Naturalnie słodki bez dodatku cukru. Puszka 410 g Wyprodukowano w RPA Składniki i wartości odżywcze Owoce w zmiennych proporcjach (brzoskwinie, gruszki, winogrona, ananas kawałki, połówki czereśni z barwnikiem E127), koncentrat soku jabłkowo gruszkowego, regulator kwasowości: kwas cytrynowy. Wartości odżywcze Na 100 g Wartość energetyczna 139 kJ Wartość energetyczna 33 kcal Białko 0,4 g Węglowodany

Gotuję Testuję
Sałatka z kurczakiem, winogronami i pestkami dyni 150

pełną witamin przekąskę.  SKŁADNIKI: 5 liści sałaty masłowej, 1 kiść ciemnych winogron, 1 kiść jasnych winogron, 1 pomidor malinowy, 1 ogórek, 1 pojedynczy filet z piersi kurczaka, 3 łyżki pestek z dyni, 2 łyżki oliwy z oliwek, 1 łyżeczka soku z cytryny, szczypta cukru, sól, pieprz. PRZYGOTOWANIE: 1. Filet z kurczaka gotuję do miękkości w osolonej wodzie. Studzę(...)ósemki. Ogórek obieram i kroję w kostkę. Pestki dyni prażę na suchej patelni. 2. Sałaty płuczę i rozdrabniam. Dodaję filet z kurczaka, winogrona, pomidora, ogórka oraz pestki dyni. Delikatnie mieszam. 3. Oliwię z oliwek mieszam z cukrem, sokiem z cytryny, solą i pierzem. Przygotowanym dresingiem polewam sałatkę

Tradycyjna kuchnia Kasi
Surówka z selera i pora 155

Golden Delicious) - 4 łyżki suszonej żurawiny - 3 łyżeczki startej skórki z pomarańczy - kilka uprażonych orzechów włoskich -1 łyżka soku z cytryny - sok wyciśnięty z ½ pomarańczy - 1,5 łyżki miodu - różowa sól himalajska - 3 łyżki oleju z pestek winogron   Seler obieramy, myjemy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Z wyszorowanej i wyparzonej pomarańczy ścieramy na tarce o drobnych oczkach(...)półkrążki, przekładamy na sitko, przelewamy wrzątkiem, a następnie hartujemy zimną wodą. Dodajemy do miski z selerem. Skrapiamy łyżką soku z cytryny dodajemy miód, 2 łyżeczki startej skórki z pomarańczy, lekko oprószamy różową solą himalajską. Na sam koniec skrapiamy olejem z pestek winogron. Odstawiamy do „przegryzienia” na ok. 30 minut. Orzechy włoskie prażymy na suchej patelni. Tuż przed podaniem surówkę posypujemy

mojewypiekiinietylko